Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Z sympatią… - mistrzynią… zupy PHO z tłustym mostkiem wołowym  :D i nie tylko - wiem zaraz o tych smakołykach się dowiem :blush:  :facepalm:

post-70549-0-99837300-1550922683_thumb.jpg

o deserach nie wspomnę -rewelacja

Fotki potraw niestety ma Alinka i Krystian - może wkleją .....

 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624608
Udostępnij na innych stronach

Fotki potraw niestety ma Alinka i Krystian - może wkleją

 

Pewnie że wkleją :D nie wiele mamy ale najważniejsze tak

Zupa Pho bo tai gau na tłustym mostku

 

Moja porcja i Małgosi była bez makaronu

 52920551_301667767161150_133852651484872

 

Panowie mieli wersję z makaronem

52650585_389216541897893_708831329545040

 

 

Co było na tym talerzu to może Krystian lub Waldek objaśni

52465983_1501452426665770_49210992162326

 

 

Ja poprosiłam tylko chrupiący boczek z sałatą i orzeszkami.

53295624_287480101946950_150660215723786

 

Na deser był pyszny koktajl z avokado i mleczka kokosowego

ale nikt nie pomyślał aby go obfocić  :D

Uwierzcie na słowo że był Mniam, Mniam  :D

 

 

52696073_1482253668573755_64627019939735

 

Dziękuję za cudowne spotkanie :hug:  :hug:  :hug:  :heart:

Edytowane przez Alinka
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624615
Udostępnij na innych stronach

 

Z sympatią… - mistrzynią… zupy PHO z tłustym mostkiem wołowym

A mnie nie zabraliście. :(

Todek następnym razem pojedziemy bo naprawdę warto poznać oryginalny smak Pho

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624668
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z sympatią… - mistrzynią… zupy PHO z tłustym mostkiem wołowym

A mnie nie zabraliście. :(

Todek następnym razem pojedziemy bo naprawdę warto poznać oryginalny smak Pho

 

 

Krystian widzę że Ci się spodobało  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624670
Udostępnij na innych stronach

 

 

Krystian widzę że Ci się spodobało  :D

Tak bardzo mi sie spodobało bo jest tam tego tyle że to raj dla azjatyckich smaków..

Edytowane przez EAnna

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624671
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak bardzo mi sie spodobało bo jest tam tego tyle że to raj dla azjatyckich smaków..

 

No dokładnie.

Tygodnia by było za mało żeby posmakować wszystkiego  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624672
Udostępnij na innych stronach

Walduś dziękuje za wspaniale spędzony dzień z tobą i Małgosią oraz Alinką otworzyłeś tym samym wrota do innych smaków pokazałeś nam coś czego u nas się nie spotyka, różnicę widoczną gołym okiem zarówno w smaku jak i wizualnie jeśli chodzi o przyprawy.. kaszanka przednia jadłem na surowo bez podgrzewania,a czy podgrzana smakuje inaczej1f914.png1f914.png  Waldek Kimchi pierwsza klasa 1f60b.png1f60b.png1f60b.png ostro wchodzi.. mniam. A teraz czas na fotorelację :thumbsup:

post-57525-0-07024500-1551005191_thumb.jpg

post-57525-0-15856200-1551005199_thumb.jpg

post-57525-0-57514100-1551005208_thumb.jpg

post-57525-0-35517300-1551005218_thumb.jpg

post-57525-0-27450300-1551005225_thumb.jpg

post-57525-0-97042700-1551005232_thumb.jpg

post-57525-0-01456400-1551005240_thumb.jpg

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624710
Udostępnij na innych stronach

 

 

tworzyłeś tym samym wrota do innych smaków pokazałeś nam coś czego u nas się nie spotyka, różnicę widoczną gołym okiem zarówno w smaku jak i wizualnie jeśli chodzi o przyprawy
Tak naprawdę , to o to chodzi- ba poznasz różnice nawet w korze cynamonu i kardamonu -naprawdę inne. Krystek - to nawet mniej jak promil tych inności :facepalm: ale zawsze mały krok do przodu :thumbsup: 

Może kiedyś uda się spotkać w większym gronie  :D A Wietnamczycy jak widziałeś bardzo serdeczni :thumbsup:

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624714
Udostępnij na innych stronach

 

tworzyłeś tym samym wrota do innych smaków pokazałeś nam coś czego u nas się nie spotyka, różnicę widoczną gołym okiem zarówno w smaku jak i wizualnie jeśli chodzi o przyprawy
Tak naprawdę , to o to chodzi- ba poznasz różnice nawet w korze cynamonu i kardamonu -naprawdę inne. Krystek - to nawet mniej jak promil tych inności :facepalm: ale zawsze mały krok do przodu :thumbsup: 

Może kiedyś uda się spotkać w większym gronie  :D A Wietnamczycy jak widziałeś bardzo serdeczni :thumbsup:

 

 

Tak przyjęli nas bardzo przyjaźnie jak swoich :) :) :)

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624715
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wietnamczycy jak widziałeś bardzo serdeczni

Studiowałam w czasach, gdy nasze państwo przygarniało w celach edukacyjnych wielu Wietnamczyków.

Mieli specjalną szkołę we Wrocławiu (pozostali studenci zagraniczni startowali w Łodzi), w trakcie studiów mieszkali już w naszych akademikach.

Pierwsze zetkniecie z ich kuchnią nie było zbyt miłe, był to nieciekawy, rybi zapach, buchający z kuchni, gdzie aktualnie urzędowali   :facepalm:

Pierwszy poczęstunek - budził ciekawość i zakończył się ogniem na końcu przewodu pokarmowego  :laugh:

Powoli poznawałam ich smaki i produkty, u nas nieznane. Było coraz smaczniej  :tongue:  i sympatyczniej  :)

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624718
Udostępnij na innych stronach

Jak ostro weszło i ostro wyszło to musiało być naprawdę ostre..???????? sos rybny to składnik podstawowy wielu dać azjatyckich w większości zastępuje właśnie sól.. już czuję jak to musiało ładnie pachnieć w tamtych latach jak większość społeczeństwa była pewnie na "nie" z nowymi smakami.. ????????????

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-624723
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Tak jak Waldku obiecałem udostępniam i u Ciebie link do chrupkiego boczusia którego smajstrowalem po wizycie z tobą i Alinką na Wólce Kosowskiej cały opis jest u mnie na kąciku. :D

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15125-krystian-w-kuchni/?p=628517

 

 

 

 

 

post-57525-0-24229800-1554675712_thumb.jpg

Edytowane przez krystian252

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-628518
Udostępnij na innych stronach

 

 

udostępniam i u Ciebie
Dzięki - widać zafascynowanie "nowymi odkryciami" kubków smakowych -wygląda apetycznie  :D  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/6/#findComment-628522
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.