rzeznik Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) scalarian, - Może za jakiś czas ciebie odwiedzę i wspólnie się pobawimy i coś tam na ząb wytworzymy . Taka mini spółdzielnia . Edytowane 10 Czerwca 2016 przez rzeznik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-501290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalarian Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Hej rzeznik, Ja na to jak na lato powiedz kiedy i jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-501733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dam ci znać jak uda mi się to ogarnąć. Obecnie mam problem z transportem a do ciebie jest jakieś 120 mil. Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-501832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalarian Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Z pomorskiego do Leicester 120 mil?? przecież to nawet w linii prostej się nie da A tak na dobrą sprawę, to gdzie mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 15 Czerwca 2016 A tak na dobrą sprawę, to gdzie mieszkasz? Obecnie więcej przebywam w UK niż w Polsce. W ubiegłym roku w Nottingham a teraz w Hull ;-). Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalarian Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 16 Czerwca 2016 To przynajmniej transport ogarnięty bo do Hull to masa przewoźników z PL jeździ. Działasz coś w temacie "wędzenia"?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Działasz coś w temacie "wędzenia"?? Działa, działa i mało kto może się równać z jego wyrobami Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalarian Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Działasz coś w temacie "wędzenia"?? Działa, działa i mało kto może się równać z jego wyrobami Chodziło mi o działanie w UK ale jeśli tak to się z chęcią czegoś nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Chodziło mi o działanie w UK ale jeśli tak to się z chęcią czegoś nauczę W UK to nie wiem ale jak się spotkacie to na pewno coś podpowie Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 16 Czerwca 2016 i mało kto może się równać z jego wyrobami Tutaj mogę z pełną stanowczością potwierdzić słowa kolegi Gonza.... metka Radzia robi "szał" w mózgu Kilka wspaniałych wspomnień.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 16 Czerwca 2016 i mało kto może się równać z jego wyrobami Tutaj mogę z pełną stanowczością potwierdzić słowa kolegi Gonza.... metka Radzia robi "szał" w mózgu Kilka wspaniałych wspomnień.... III_Kaszubska_Spoldzielnia_157.jpg III_Kaszubska_Spoldzielnia_196.jpg III_Kaszubska_Spoldzielnia_199.jpg III_Kaszubska_Spoldzielnia_325.jpg Potwierdzam !!!! Coś wspaniałego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikt_szczególny Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Koszt mięsa X 3 i masz cenę gotowego wyrobu.wracając do tematu, uważam to za strzał w 10kę, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-502656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celt Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 2 Listopada 2016 Witam ponownie , tym razem zuce temat z jnnej beczki , otoz moje pytanie brzmi ; schab wedzony , szynka , boczek rolowany wedzony , kielbasy itp. jak wycenilibyscie swoje wyroby , chodzi o cene za 1kg [ temat luzny przemysle wszystkie fantazje na temat cen ] . Powaznie chcialbym dowiedziec sie ile mozna wolac za wlasny wyrob dodam ze wyrob ma byc taki jak dla siebie i cena ma odzwierciedlac jakosc , prace ,czas , surowiec , produkty zuzyte do wyrobu . Dodam ze mieszkam w UK i wszystko musze kupic [ nie istnieje zasada cos zalatwic ] Nie bede podawal cen bo zadlugo by wymieniac dodam jedynie ze mieso nabywam z malej masarni obsugiwanej przez polakow pewne zrodlo . Moze procentowy narzut da jakies wyobrazenie o cenie ostatecznej . Znajomi chcieliby nabyc moje wyroby ale nie chce ich zrazic cena a i nie wyjsc na frajera , mozna by powiedziec ze to dla koneserow domowych wedlin . Nie ma w moim rejonie podobnych produktow nawet w sklepach z polska zywnoscia . PRZYKLADOWO jezeli 1kg schabu wedzonego wlasnej roboty po kosztach stoi 50zl to jaka bylaby wasza marza 20 , 50 , czy 100% , a jaki narzut na kielbasy ? . Dla ulatwienia mieso peklowane na mokro 7 dni , wedzone cieplym dymem 7 godz. parzone , a kielbasy wiejska , krakowska , zywiecka . Pewnie ze ktos powie ze nazut moze byc i 400% ale mowimy tu o jakims logicznym ustaleniu ceny bez skrajnosci w jedna jak i w druga strone . Zapraszam do rozwazan . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 2 Listopada 2016 To ja ci odpowiem z racji ze sama tez nie mieszkam w Polsce ...u mnie ta cena bylaby tak kolosalna ze pewnie nie znalazlabym nabywcow ,przedewszystkim ze w domu nie jestem w stanie zrobic wiecej jak max 5 kg wyrobu. pozatym komu mialabym to sprzedawac? Szwedom ..oni wola "swoje" polakom?? to jaka by nie byla cena i jakosc to i tak bedzie albo za drogo albo nie za dobre ...( wiem bo mialam swojego czasu cukiernie ) Robie dla siebie ,jak chce dziele sie ze znajomymi ..to moje hobby i nie chce zamieniac na zarobkowanie na tym. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bee Gees Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 2 Listopada 2016 Podobny wątek już jest.Poczytaj lub zapytaj użytkownika @scalarian(UK) jak to rozwiązał.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13050-cena-wyprodukowania-wyrobu/?hl=angli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celt Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 2 Listopada 2016 Ok. Ja nie mowie tu o churcie i masowej skali , ja podzielilem sie ze znajomymi swoimi wyrobami ale dla zachety i symbolicznie zeby wyrazili swoja opinie , jednak obdarowywanie po kilogramie wyrobu zakrawa na niegospodarnosc . Wkladam duze zaangazowanie w to zeby wedlina byla wrecz idealna w smaku , zapachu , wygladzie i chigienie podczas calego procesu wytwarzania . Chetnych nie brakuje i to nie musza byc polacy , tak jak wspomnialem dla koneserow domowych wedlin . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 2 Listopada 2016 Najłatwiej to zakupone surowce pomnożyć przez 2 i powinno być w sam raz. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celt Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 2 Listopada 2016 Ok. podobny temat jest - poczytalem - jednak bede dalej sklanial do dyskusji bo milo jest poczytac o polskiej przypadlosci jaka jest szukanie dziury w calym . Dodam ze zawsze znajdzie sie ktos dla kogo smak i jakosc jest wazniejsza od ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 2 Listopada 2016 bo milo jest poczytac o polskiej przypadlosci jaka jest szukanie dziury w calym . Popatrz na "ale-drogo" to może się Tobie trochę rozjaśni w cenach Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 2 Listopada 2016 mieso nabywam z malej masarni obsugiwanej przez polakow pewne zrodlo To nie Polacy jak nie istnieje zasada [ nie istnieje zasada cos zalatwic ] Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 2 Listopada 2016 jednak bede dalej sklanial do dyskusji bo milo jest poczytac o polskiej przypadlosci jaka jest szukanie dziury w calym Kolego,Nie wiem, kto tutaj szuka "dziury w całym".W postach nr 29 i 41 znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.W pierwszym DZIADEK podał przykład kalkulacji szczegółowej ceny wyrobu, a w drugim - przybliżony sposób ustalania ceny w oparciu o cenę mięsa i zryczałtowane koszty.Powinno być wszystko jasne.Zwróć uwagę proszę na wydajność wyrobu.Wydajność powyżej 100% (bo w wyrobie jest dużo wody) - obniża kosztyWydajność poniżej 100% te koszty podwyższa. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-524887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoszka1111 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 21 Maja 2017 Witam Szanowną Brać. Mam dość nietypowe pytanie a raczej może prośbę o jakąś pomoc... Wędzę już parę lat i nie ukrywam, że mi to wychodzi i zawsze wędlinka jest bardzo smaczna. W związku z tym każdy kto ją spróbuje od razu woła " Jak tylko będziesz wędził kolejny raz ja też chce !!!!" no i coraz częściej i więcej takich osób się trafia bo ten powie temu a to da spróbować i " ale super ja też chce !".... moje pytanie jest tak na prawdę banalne - jakie ceny ustalić za taką wędlinę której tak na prawdę nie da się kupić w żadnym sklepie ??? Kiedyś wędziłem też za kasę to wędząc 30 kg mięsa ( różne wędliny - boczek, rolada, szynka, baleron, polędwiczki, żeberka, ogonówka) zostało mi 160 zł... myślę ze to trochę mało a pracy od początku do końca sporo jest przy tym i oczywiście dużo czasu.... Proszę o jakieś porady może własne spostrzeżenia w tym temacie. Z góry bardzo dziękuje Wszystkim i serdecznie pozdrawiam. Niech dym będzie z Wami ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-552393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 22 Maja 2017 Zsumuj wydatki : pozyskanie mięsa, przyprawy,siatki,sznurki,drewno, woda do mycia garów, prąd, gaz , przelicz ile mięsa zostaje po obróbce. Dodaj sumę , którą uważasz za słuszną za Twój poświęcony czas i robociznę = cena za kg wyrobu . W moim okolicznym sklepie raz w tygodniu wstawiane są swojskie wędzonki z lokalnej mini masarni. Baleron (karkówka pakowana w siatkę 38zł/kg) Szynka 35zł , szynka z łopatki 30zł. Kiełbasa gruba parzona 28zł . Cienkie (raczej mocno tłuste) 27zł. - dodam, że jakość wędzenia różna (jak się panu uda- ale czasami przyjarane, czasami okopcone - Ludzie kupują, bo swojskie . Na jakich zasadach pani wstawia towar do sklepu nie wiem. Przyjeżdża pan i przywozi. Ja osobiście dla znajomych daję towar po kosztach - traktuję to jako hobby, więc nie zarabiam(odzyskuję tylko zainwestowane pieniądze- poza tym robię dla siebie a reszta przy okazji) , Ale Polska to wolny kraj . Jest gdzieś na forum temat o tym ile powinno kosztować , ale nie mogę teraz znaleźć. Może koledzy pomogą Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-552399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoszka1111 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 22 Maja 2017 Dziękuję za odpowiedz. Ja też zawsze wędzę przy okazji ale ostatnio te niby okazje wynikają... bo ktoś ma komunie algo chrzciny...Ja lubię wędzić nawet bardzo traktuje to jako przyjemność i hobby ale wszystkich po kosztach traktować nie mogę bo bym musiał się zająć tylko swoim hobby.... Wiadomo jak jest - jak by było nie dobre ludzie by nie chcieli a tak to chce chce chce... Dla mnie to też przyjemne ze innym smakuje ale jakieś ceny będę musiał wypracować. Dziękuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/3/#findComment-552400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.