Skocz do zawartości

Kurs specjalistyczny nr 8/17 Technologia przetwórstwa dziczyzny, w dniach 24-26 listopada 2017 r.


Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam Państwa do uczestnictwa w kolejnym Kursie Specjalistycznym Technologia przetwórstwa Dziczyzny, "DZICZYZNA - LISTOPAD 2017", o numerze 8/17,
Kurs odbędzie się w dniach 24-26 listopada 2017 r. w SDM Łazy k/Krasnosielca. Więcej informacji na stronie SDM ( www.szkoladomowegomasarstwa.pl zakładka Oferta szkoleń)

Zapisów proszę dokonywać poprzez stronę SDM.

Lista chętnych do uczestnictwa w kursie "Dziczyzna - listpopad 2017": 

1. Waldemar Gwiazdowski (wpłata 490,00 zł)
2. Sławomir Kacperski
3. Bolesław Jastak
4. Tomasz Tomasik (wpłata 245,00 zł)
5. Filip Graczyk (wpłata 250,00 zł)
6. Rafał Góralski (wpłata 490,00 zł)
7. Robert Szlachcic (wpłata 490,00 zł)
8. Marta Szlachcic - osoba towarzysząca (noclegi i wyżywienie)

9. Zbigniew Głażewski

10. Julitta Kamińska

11. Piotr Kawalec (wpłata 245,00 zł)

12. Marcin Niewiadomski (wpłata 245,00 zł)

13. Adam Białas (wpłata 490,00 zł)

14. Przemysław Malinowski

15. Dariusz Koszewski

...
26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

  • Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Ile kosztował by mnie kurs od piątku do 13.00 w sobotę
Zbyszek. Szkoda, że chcesz opuścić grono kursantów tak wcześnie. Nie będzie Cię na jednym z ważniejszych elementów kursu-degustacja wyrobów i zabranie przydzielonej porcji wyrobów z dziczyzny. Moim zdaniem warto pomyśleć. Jeśli nie to 430, 00 zł.
[Dodano: 18 lis 2017 - 21:04]

Pragnę poinformować niezdecydowanych, że kurs odbędzie się w wyznaczonym terminie. Wpłacajcie brakujące kwoty.

 

 

kurs odbędzie się w wyznaczonym terminie.
To świetna wiadomość -  :yes: 

Muskie - to ryba 🙃

Zapraszam Państwa do uczestnictwa w kolejnym Kursie Specjalistycznym Technologia przetwórstwa Dziczyzny, "DZICZYZNA - LISTOPAD 2017", o numerze 8/17,
Kurs odbędzie się w dniach 24-26 listopada 2017 r. w SDM Łazy k/Krasnosielca. Więcej informacji na stronie SDM ( www.szkoladomowegomasarstwa.pl zakładka Oferta szkoleń)

Zapisów proszę dokonywać poprzez stronę SDM.

Lista chętnych do uczestnictwa w kursie "Dziczyzna - listpopad 2017": 

1. Waldemar Gwiazdowski (wpłata 490,00 zł)
2. Sławomir Kacperski (wpłata 490,00 zł)
3. Bolesław Jastak
4. Tomasz Tomasik (wpłata 490,00 zł)
5. Filip Graczyk (wpłata 250,00 zł)
6. Rafał Góralski (wpłata 490,00 zł)
7. Robert Szlachcic (wpłata 490,00 zł)
8. Marta Szlachcic - osoba towarzysząca (noclegi i wyżywienie)

9. Zbigniew Głażewski (wpłata 250,00 zł)

10. Julitta Kamińska (wpłata 250,00 zł)

11. Piotr Kawalec (wpłata 490,00 zł)

12. Marcin Niewiadomski (wpłata 245,00 zł)

13. Adam Białas (wpłata 490,00 zł)

14. Przemysław Malinowski (wpłata 490,00 zł)

15. Dariusz Koszewski (wpłata 490,00 zł)

16. Jerzy Pirogowicz

17. Anna

...
26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Czy ktoś udający się z Warszawy lub przejeżdżający przez stolicę do miejsca szkolenia mógłby zabrać uczestniczkę kursu.

Proszę o informację na forum.

Ja będę  przejeżdżał około godziny 14:00 do 15:00 (oczywiście jak się wszystko zsynchronizuje) bo 400 km do zdobienia - podobno według Google najszybciej. Mam nadzieję że się nie spóźnię bo na początku najważniejsze.

A i jeszcze jedno (pytanie z gatunku czy wieść drewno do lasu) - czy ktoś z innych regionów chciałby spróbować kiełbasy z oczkiem - czyli u nas swojskiej - na soli?

 

 

czy ktoś z innych regionów chciałby spróbować kiełbasy z oczkiem - czyli u nas swojskiej - na soli?

 

 

Byłem kilka razy na kursie  .......  zawsze wszelakie  swojskie :D  do degustacji jest mile widziane ......   szczególnie przy nocnych pogawędkach :D

 

 

 Pozdrawiam serdecznie

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

 

 

mógłby zabrać uczestniczkę kursu.
mógłbym - poproszę o namiary na uczestniczkę 
[Dodano: 21 lis 2017 - 07:34]

 

 

chciałby spróbować kiełbasy z oczkiem
cenne doświadczenia na kurs - jasne  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

 

 - czy ktoś z innych regionów chciałby spróbować kiełbasy z oczkiem - czyli u nas swojskiej - na soli?

 

Gdy byłem na kursie podstawowym w lipowej dolinie był tam chłopak z podkarpackiego który mówił właśnie o takiej kiełbasie, wszyscy żałowaliśmy że nic nie przywiózł na spróbowanie a on sam po prostu nie pomyślał :( od tamtej pory nie miałem okazji takowej spróbować choć przymierzałem się do jej zrobienia. Jakoś nie wyszło :( A więc nie żałuj bracie, ja również postaram się coś przywieźć nie tylko do jedzenia bo to chyba sobota Andrzejkowa :D Bagno stawia :tongue: 

 

 

Kiełbaska z oczkiem jak najbardziej - mile widziana.

@Chopinn. Sprawa przywozu będzie załatwiona przez  kol.Waldka.

 

 

 - czy ktoś z innych regionów chciałby spróbować kiełbasy z oczkiem - czyli u nas swojskiej - na soli?

 

Gdy byłem na kursie podstawowym w lipowej dolinie był tam chłopak z podkarpackiego który mówił właśnie o takiej kiełbasie, wszyscy żałowaliśmy że nic nie przywiózł na spróbowanie a on sam po prostu nie pomyślał 

 

Nic nie będę mówił ale to chyba ja... się zrehabilituję - przywiozę z trzech masarni.

Zapraszam Państwa do uczestnictwa w kolejnym Kursie Specjalistycznym Technologia przetwórstwa Dziczyzny, "DZICZYZNA - LISTOPAD 2017", o numerze 8/17,
Kurs odbędzie się w dniach 24-26 listopada 2017 r. w SDM Łazy k/Krasnosielca. Więcej informacji na stronie SDM ( www.szkoladomowegomasarstwa.pl zakładka Oferta szkoleń)

Zapisów proszę dokonywać poprzez stronę SDM.

Lista chętnych do uczestnictwa w kursie "Dziczyzna - listpopad 2017": 

1. Waldemar Gwiazdowski (wpłata 490,00 zł)
2. Sławomir Kacperski (wpłata 490,00 zł)
3. Bolesław Jastak
4. Tomasz Tomasik (wpłata 490,00 zł)
5. Filip Graczyk (wpłata 250,00 zł)
6. Rafał Góralski (wpłata 490,00 zł)
7. Robert Szlachcic (wpłata 490,00 zł)
8. Marta Szlachcic - osoba towarzysząca (noclegi i wyżywienie)

9. Zbigniew Głażewski (wpłata 250,00 zł)

10. Julitta Kamińska (wpłata 250,00 zł)

11. Piotr Kawalec (wpłata 490,00 zł)

12. Marcin Niewiadomski (wpłata 245,00 zł)

13. Adam Białas (wpłata 490,00 zł)

14. Przemysław Malinowski (wpłata 490,00 zł)

15. Dariusz Koszewski (wpłata 490,00 zł)

16. Jerzy Pirogowicz

17. Anna

18. bogdann

19. Tomasz Tomaszek

20. Piotr Ostrowski

...
26.

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Tak cichutko w tym temacie ,tak jakby kurs się nie odbył.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

 

 

Tak cichutko w tym temacie ,tak jakby kurs się nie odbył.

 

Kursanci zmęczeni .....  musiało być dużo pracy :D :D

 

 

 Pozdrawiam serdecznie

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

post-39869-0-93833900-1511770699_thumb.jpgpost-39869-0-33911600-1511770710_thumb.jpgpost-39869-0-82189200-1511770731_thumb.jpgpost-39869-0-12072100-1511770804_thumb.jpg

Edytowane przez DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

 

 

Tak cichutko w tym temacie
To był jeden z wyjątkowych KURSÓW -   8 wyrobów + 2 pokazowe Dziadka - chyba Rekord  :thumbsup:  :thumbsup: ​ - Niestety musze popracować nad zdjęciami  robiąc ostatnio foto do książki nie przestawiłem rozdzielczości i wyszły duuuuże - musze zmniejszyć i wstawie - Jeszcze raz Wielkie dzięki za kolejną jakże cenną edukację  :thumbsup:  :clap: 

Muskie - to ryba 🙃

Opowiadać by było długo - zażarte dyskusje pierwszego dnia trwały do  3 nad ranem - ale jedno foto = 1000słów :

post-70549-0-66163200-1511778479_thumb.jpgpost-70549-0-08102900-1511778498_thumb.jpgpost-70549-0-52864700-1511778511_thumb.jpgpost-70549-0-10011900-1511778524_thumb.jpgpost-70549-0-57286100-1511778533_thumb.jpgpost-70549-0-02383200-1511778546_thumb.jpgpost-70549-0-93130400-1511778559_thumb.jpgpost-70549-0-92153000-1511778579_thumb.jpgpost-70549-0-46107600-1511778592_thumb.jpgpost-70549-0-56819700-1511778610_thumb.jpg

 


[Dodano: 27 lis 2017 - 11:36]

prace trwały - Kursanci ciekawi rzemiosła  :thumbsup: 

post-70549-0-37107200-1511778750_thumb.jpgpost-70549-0-33307300-1511778767_thumb.jpgpost-70549-0-43431700-1511778778_thumb.jpgpost-70549-0-10880500-1511778788_thumb.jpgpost-70549-0-31943500-1511778800_thumb.jpgpost-70549-0-66922200-1511778914_thumb.jpgpost-70549-0-67905200-1511778963_thumb.jpgpost-70549-0-12884200-1511778948_thumb.jpgpost-70549-0-90474900-1511778937_thumb.jpgpost-70549-0-82797900-1511778925_thumb.jpg


[Dodano: 27 lis 2017 - 12:00]

prace - jndywidualnie  ;)  i zespołowo  :thumbsup:  :clap: 

post-70549-0-89206500-1511780211_thumb.jpgpost-70549-0-56845100-1511780227_thumb.jpgpost-70549-0-96441900-1511780239_thumb.jpgpost-70549-0-68735500-1511780254_thumb.jpgpost-70549-0-90794900-1511780274_thumb.jpgpost-70549-0-69283100-1511780292_thumb.jpgpost-70549-0-85653300-1511780307_thumb.jpgpost-70549-0-64683500-1511780333_thumb.jpgpost-70549-0-50999200-1511780352_thumb.jpgpost-70549-0-08480600-1511780378_thumb.jpg

 


[Dodano: 27 lis 2017 - 12:08]

Było majsterkowanie iii  na 10 rąk może nawet 12 :D  każdy chciał przemieszać  farsz na kabanosy  :thumbsup: 

post-70549-0-74389400-1511780618_thumb.jpgpost-70549-0-33888700-1511780638_thumb.jpgpost-70549-0-59456500-1511780661_thumb.jpgpost-70549-0-14026700-1511780676_thumb.jpgpost-70549-0-65248800-1511780694_thumb.jpgpost-70549-0-07097600-1511780708_thumb.jpgpost-70549-0-66732000-1511780720_thumb.jpgpost-70549-0-95481100-1511780742_thumb.jpgpost-70549-0-46298500-1511780757_thumb.jpgpost-70549-0-42300800-1511780779_thumb.jpg

 


[Dodano: 27 lis 2017 - 12:15]

były popisy obierania i siekania czosnku :

post-70549-0-18007500-1511780966_thumb.jpgpost-70549-0-88349200-1511780994_thumb.jpgpost-70549-0-68275800-1511781011_thumb.jpgpost-70549-0-47653800-1511781027_thumb.jpg

a że nie tylko pracą człowiek żyje  :D

były deserki................. SUPER wyroby kulinarne Przemiłej Gospodyni  :D  :thumbsup:  :clap:

post-70549-0-58304400-1511781056_thumb.jpgpost-70549-0-38207300-1511781070_thumb.jpg

i dalej praca

:post-70549-0-94924900-1511781085_thumb.jpgpost-70549-0-22366000-1511781105_thumb.jpgpost-70549-0-90035500-1511781124_thumb.jpgpost-70549-0-55025800-1511781137_thumb.jpg

 

 


[Dodano: 27 lis 2017 - 12:21]

im więcej pracy tym więcej pyszności a nawet podjadanie :

post-70549-0-53533700-1511781487_thumb.jpgpost-70549-0-89784700-1511781500_thumb.jpgpost-70549-0-13241000-1511781522_thumb.jpgpost-70549-0-01263200-1511781533_thumb.jpgpost-70549-0-16825400-1511781545_thumb.jpgpost-70549-0-35170700-1511781559_thumb.jpgpost-70549-0-88594200-1511781574_thumb.jpgpost-70549-0-41734000-1511781595_thumb.jpgpost-70549-0-99264500-1511781609_thumb.jpgpost-70549-0-55736800-1511781637_thumb.jpg

 

Muskie - to ryba 🙃

No no no  kurs pierwsza liga :clap::thumbsup: na następny muszę się wbić  :D oby tylko termin przypasował  :facepalm: 

Ba.... nawet był gość specjalny :

post-70549-0-05382100-1511781751_thumb.jpgpost-70549-0-44473300-1511781764_thumb.jpgpost-70549-0-10062700-1511781783_thumb.jpgpost-70549-0-88310400-1511781807_thumb.jpgpost-70549-0-17589600-1511781827_thumb.jpgpost-70549-0-21237700-1511781842_thumb.jpgpost-70549-0-08777500-1511781855_thumb.jpgpost-70549-0-79654600-1511781873_thumb.jpgpost-70549-0-67181300-1511781899_thumb.jpgpost-70549-0-50310300-1511781918_thumb.jpg


[Dodano: 27 lis 2017 - 12:31]

i blisko do finału:

 


[Dodano: 27 lis 2017 - 12:35]

Do zobaczenia  TAK TAK na następnym kursie  ......................

post-70549-0-23160700-1511782375_thumb.jpgpost-70549-0-13120500-1511782421_thumb.jpgpost-70549-0-71914000-1511782433_thumb.jpgpost-70549-0-00082400-1511782443_thumb.jpg

 

 

A TO - CAŁE KLU 

post-70549-0-48983300-1511782454_thumb.jpg

 z SERDECZNYMI PODZIĘKOWANIAMI 

 

post-70549-0-17639600-1511782188_thumb.jpg

post-70549-0-63924600-1511782203_thumb.jpg

post-70549-0-35284200-1511782216_thumb.jpg

post-70549-0-52752200-1511782226_thumb.jpg

post-70549-0-30786800-1511782239_thumb.jpg

post-70549-0-52604100-1511782250_thumb.jpg

post-70549-0-51854100-1511782260_thumb.jpg

post-70549-0-74783200-1511782270_thumb.jpg

post-70549-0-71450200-1511782281_thumb.jpg

post-70549-0-48815500-1511782304_thumb.jpg

Muskie - to ryba 🙃

Brawo Waldek. :clap:  Super fotorelacja. :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

na następny muszę się wbić

Nam też może wreszcie się uda.  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

A może coś o zwierzynie napiszecie i o wyrobach  :)

Dzika rozpoznałam na zdjęciu, z tabeli DZIADKA widać, że było jeszcze dwoje innych zwierząt.

Bardzo fajny kurs, zadroszczę uczestnikom, pozdrawiam prowadzacych :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.