Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 lata później...

Szanowni koledzy, dzisiaj postanowiłem zrobić kiełbasę szynkową według niniejszego przepisu. Tym razem w przeciwieństwie do mojej a'la Krakowskiej, postanowiłem zastosować się do przepisu, jeżeli chodzi o proporcje klas mięsa. 80% klasa 1 z szynki i 20% mięso z golonki. Oczywiście na razie się pekluje.

Mam pytanie czy podczas napełniania osłonek  nakłuwacie igłą pojawiające się ewentualnie pęcherzyki powietrza? 

Edytowane przez Raf78
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14669-kie%C5%82basa-szynkowa-wg-kostka/page/3/#findComment-704158
Udostępnij na innych stronach

Ja wykłuwam (jak zobaczę :D )

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14669-kie%C5%82basa-szynkowa-wg-kostka/page/3/#findComment-704160
Udostępnij na innych stronach

Czy widzę czy nie to zawsze nakłuwam w kilku miejscach trzyigłowym nakłuwaczem

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14669-kie%C5%82basa-szynkowa-wg-kostka/page/3/#findComment-704161
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
5 godzin temu, wkladzik napisał(a):

Czy można użyć do kielbasy osłonek 100mm ?

Oczywiście. Tylko uwzględnij to przy parzeniu, jeśli będziesz parzył bez termometru na czas.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14669-kie%C5%82basa-szynkowa-wg-kostka/page/3/#findComment-862979
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.