sebarod Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 4 Listopada 2017 Dziiekuję za opinię .Kostek rzeczywiście smak jest wyborny .Niebawem kolejna polędwiczka zawiśnie w komorze . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-573965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 5 Listopada 2017 Czemu tylko jedna ????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 5 Listopada 2017 Czemu tylko jedna ????? Jedna ale wielka ,1470g na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 8 Listopada 2017 Kolejny "grat" na stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 8 Listopada 2017 Aż ten chwalipięta.... Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 8 Listopada 2017 Sebastian ciekawe rzeczy robisz....polarne-dojrzewające,leberka podwędzana ładnie się prezentuje no i wędzonki pełen asortyment Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 8 Listopada 2017 Dzięki Marek.Wędzonki wędzonkami ,dojrzewające to taka nowa zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 8 Listopada 2017 Ach ten skromny Seba pyszne rzeczy robi i tyle. Miałem tą przyjemność próbować leberka i metka ogień Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 11 Listopada 2017 Wczorajszy wykon. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-574989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 11 Listopada 2017 Pieknie wyglada calosc :clap: , ale ja poprosze o przekroj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silton Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 11 Listopada 2017 Napisz coś więcej o szynce.Ile i jak peklowana? Jak długo wędziłeś? Waga przed i po? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 11 Listopada 2017 Wczorajszy wykon. Piękna sztuka.Mam też pytanie: Jak duży garnek jest potrzebny do zapeklowania i sparzenia takiej właśnie sztuki. Mam garnek 30-litrowy (fi 36 x h 30 cm) i nie wiem czy nie będzie za mały. A od dawna marzy mi się taka właśnie sztuka na święta. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 11 Listopada 2017 Bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) ale ja poprosze o przekroj Jest i przekrój ,krojona od razu po parzeniu .Była jedzona na ciepło. [Dodano: 12 lis 2017 - 07:52] Ile i jak peklowana? Jak długo wędziłeś? Waga przed i po? Peklowałem 6 dni w solance 7% ,1l/kg ,nastrzyk ok 1,5l.Wędziłem ok 6 godzin,łacznie z osuszaniem zeszło się 9.Noga ważyła 11,5 kg. [Dodano: 12 lis 2017 - 07:55] Jak duży garnek jest potrzebny do zapeklowania i sparzenia takiej właśnie sztuk Garnek 50l 40*40h. Bardzo ładna Dziękuję wszystkim za opinię Edytowane 12 Listopada 2017 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 12 Listopada 2017 Możesz podać jak parzyłeś i przy jakiej temperaturze w środku zakończyłeś parzenie.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 12 Listopada 2017 Parzyłem w ok 75-78 st . Przy 63 wyjąłem z gara ,jak doszło do 67,5 zaniosłem na stół .Chwilę po tym było krojone . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 12 Listopada 2017 Garnek 50l 40*40h.Dziękuję. To mam problem, kupić extra garnek? Najgorzej to że te co mam są wystarczające do tego co i ile robię. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafman Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 12 Listopada 2017 Piękna szyneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 12 Listopada 2017 To mam problem, kupić extra garnek? Można też parzyć w piekarniku + pod wędliną pojemnik z wodą. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 12 Listopada 2017 Frapio... Jak na jednorazowy wyczyn , to może kto pożyczy... ? Pozdrawiam A szynka zacna Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 12 Listopada 2017 No szyneczka . Idealna na Boże Narodzenie - muszę poczynić taką Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 12 Listopada 2017 Można też parzyć w piekarnikuJasne. Tak już parzyłem bodaj polędwice (dawno) jak żona zajęła palniki. to może kto pożyczy..Niestety w gronie znajomych nikt nie ma, ale dopiero uświadomiłem sobie że może mieć wypożyczalnia naczyń na imprezy. Muszę poszukać, a nuż się uda. sebarodPrzepraszam za OFF-topa Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 12 Listopada 2017 Ładny wyrób. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 12 Listopada 2017 W dojrzewalni jest troche miejsca to dziś nowy wykon.Peklowane EQ 3% /20dni, peklosól,sól,saletra .Plus zestaw moich ulubionych w ostatnim czasie przypraw rozmaryn ,tymianek i oczywiście pieprz cubeba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 13 Listopada 2017 Chorizo 10 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.