Skocz do zawartości

Sebastiana potyczki z mięsem.


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 689
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wczorajszy wykon.  

Piękna sztuka.

Mam też pytanie: Jak duży garnek jest potrzebny do zapeklowania i sparzenia takiej właśnie sztuki. Mam garnek 30-litrowy (fi 36 x h 30 cm) i nie wiem czy nie będzie za mały. A od dawna marzy mi się taka właśnie sztuka na święta.

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575018
Udostępnij na innych stronach

ale ja poprosze o przekroj

 

 

 

Jest i przekrój ,krojona od razu po parzeniu .Była jedzona na ciepło.

 

                   post-45209-0-37121700-1510469273_thumb.jpg

[Dodano: 12 lis 2017 - 07:52]

 

 

Ile i jak peklowana? Jak długo wędziłeś? Waga przed i po?

 

Peklowałem  6 dni w solance 7% ,1l/kg ,nastrzyk ok 1,5l.Wędziłem ok 6 godzin,łacznie z osuszaniem zeszło się 9.Noga ważyła 11,5 kg. 

[Dodano: 12 lis 2017 - 07:55]

 

 

Jak duży garnek jest potrzebny do zapeklowania i sparzenia takiej właśnie sztuk

 

Garnek 50l 40*40h.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

Bardzo ładna

 

 

Dziękuję  wszystkim za opinię  ;)

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575109
Udostępnij na innych stronach

Możesz podać jak parzyłeś i przy jakiej temperaturze w środku zakończyłeś parzenie.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575123
Udostępnij na innych stronach

Garnek 50l 40*40h.

Dziękuję.

 

To mam problem, kupić extra garnek? Najgorzej to że te co mam są wystarczające do tego co i ile robię. 

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575132
Udostępnij na innych stronach

 

 

To mam problem, kupić extra garnek?

Można też parzyć w piekarniku + pod wędliną pojemnik z wodą. 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575172
Udostępnij na innych stronach

Frapio... Jak na jednorazowy wyczyn , to może kto pożyczy... :rolleyes: ? Pozdrawiam :) A szynka zacna :tongue::clap::thumbsup:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575175
Udostępnij na innych stronach

Można też parzyć w piekarniku

Jasne. Tak już parzyłem bodaj polędwice (dawno) jak żona zajęła palniki.

 

 

to może kto pożyczy..

Niestety w gronie znajomych nikt nie ma, ale dopiero uświadomiłem sobie że może mieć wypożyczalnia naczyń na imprezy. Muszę poszukać, a nuż się uda.

 

sebarod

Przepraszam za OFF-topa

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575182
Udostępnij na innych stronach

W dojrzewalni jest troche miejsca to dziś nowy wykon.

Peklowane EQ 3% /20dni, peklosól,sól,saletra .Plus zestaw moich ulubionych w ostatnim czasie przypraw rozmaryn ,tymianek i oczywiście pieprz cubeba.

 

                   post-45209-0-19879400-1510519353_thumb.jpg

 

                   post-45209-0-05919600-1510519395_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/6/#findComment-575220
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.