StefanS Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Moje pytanie wydaje się być uzasadnionym Waga opakowania [kg]od: 1.50 do 2.00 http://www.niescior.pl/files/ligawa_s_med.jpgOj tam, oj tam EAnna - Ty odrazu o wielkosc/rozmiar sie dopytujesz.... z porzadnego byka to i 4 kg moze byc malo.....zreszta nie rozmawiajmy o personalnych preferencjach A bez zartu - przejrzalem swoje zapiski i nie ma nic dziwnego ze sa Eye of round (Ligawa) sa ponad 3 kg. Edytowane 4 Lutego 2018 przez StefanS Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Co to za mięsień i z jakiego zwierzęcia? Myslę ,że Tobie tego nie trzeba tłumaczyć . Fotka bez kątnicy trochę wyżej . Jakiś czas temu robiłem polędwiczkę wieprzową na starcie miała 1470g. Edytowane 4 Lutego 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 4 Lutego 2018 Tarczyn z Chin kupiłeś. Jako i mój Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 4 Lutego 2018 A no kupiłem ,musi być coś większego i poręcznego pod misę z robota przy pieczeniu chleba . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 5 Lutego 2018 Do mięsa też się sprawdza. I o dziwo dobrze waży. I Aku długo trzyma. Ja jestem zadowolony Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 10 Lutego 2018 Pain au Levain Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 10 Lutego 2018 Pain au Levain A ja tam chleb widzę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 10 Lutego 2018 A ja tam chleb widzę. Ja też i nawet smakuje jak chleb ,ale tak się ponoć on zwie ,trza być " światowym " Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 10 Lutego 2018 Piekny chlebek :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Ja tam ze wsi jestem to gdzie mi do czegoś takiego. Edytowane 10 Lutego 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 10 Lutego 2018 Pain au LevainSuperowy ,dawno nie piekłem chlebków,czas zacząć Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 10 Lutego 2018 eli55 ,kostek61 dzięki za opinię Natomiast... czas zacząć Już to kiedyś słyszałem i sporo czasu minęło ,chyba wyślę Ci słoiczek zakwasu celem mobilizacji Działaj Pan działaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 11 Lutego 2018 Pain au Levain Nazwa mi obca, ale efekt końcowy rewelacyjny Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 11 Lutego 2018 @halusia@ Przepis z książki Chleb Jeffreya Hamelmena. Dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 11 Lutego 2018 Seba chlebek ładny Tylko nie widzę mięsa, o które się potykałeś przygotowując wypiek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klops1 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 11 Lutego 2018 Chleb wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Podlaska z nutą Hiszpanii ,czyli kiszka ziemniaczana z chorizo . Edytowane 11 Lutego 2018 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 11 Lutego 2018 Ladnie wyglada i napewno smakowita - z tym ze na Podlasiu jest robiona ze startych ziemniakow a nie wiorkowanych. inny smak ...... Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 11 Lutego 2018 na Podlasiu jest robiona ze startych ziemniakow a nie wiorkowanych. inny smak Wiem ,wiem pisząc Podlaska chodziło mi ogólnie że kiszka Podlaska ... Ja wolę wiórkowane jakoś mi bardziej podchodzi od jak ja to zwię "mamałygi" Placki ziemniaczane też tak wiórkuję na kształt szwajcarskich Rösti. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 11 Lutego 2018 Podlaska z nutą Hiszpanii ,czyli kiszka ziemniaczana z chorizo WOOOW - muszę zrobić [Dodano: 11 lut 2018 - 18:38] Placki ziemniaczane też tak wiórkuję są bardziej chrupkie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 11 Lutego 2018 są bardziej chrupkie Tak, Muski potwierdzam o tą chrupkość chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 14 Lutego 2018 Penicillium "skiełkowało" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 15 Lutego 2018 Kiedy ja zacznę robić takie cuda, zbieram się już od roku, trzeba nabyć witrynę chłodniczą i spróbować swoich sił A kiszka Seba wymiata, na bogato, wygląd mega apetyczny. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) A co to jest na ostatnim zdjęciu w tej miseczce po prawej stronie ? Możesz bardziej przybliżyć ilość i skład kiszki oraz sposób w jaki zrobiłeś i podpiekałeś. Możesz na PW. Dzięki. Edytowane 15 Lutego 2018 przez JaGra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 15 Lutego 2018 trzeba nabyć witrynę chłodniczą i spróbować swoich sił Racja trzeba się zmobilizować i zacząć potem już poleci ... [Dodano: 15 lut 2018 - 15:37] A co to jest na ostatnim zdjęciu w tej miseczce po prawej stronie ? To osad z wody z odciśniętych ziemniaków chyba sie to krochmal zwie . W skrócie tak robiłem . 3 kg ziemniaków ,0,5kg boczku wędzonego 0,3kg kiełbasy 0,3kg chorizo 6 cebul ( 4 pokroiłem w kostkę ,2 starte z ziemniakmi) 2łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziołowego pieprzu(pikantne mozna zmniejszyć wedle uznania ) , 3 łyżeczki soli ,5 łyżeczek majeranku ,1 łyżeczka tymianku ,czosnek 1 główka ,3-4jajka ,3 łyzki maki pszennej ,krochmal z ziemniaków.Nadziewane w jelita wp 30-32 (należy je nakłuć igłą po nadzianiu farszu aby kiszki nie popękały ) pieczenie w piekarniku półtora godziny 170 st pod przykryciem ,po tym czasie odkryć i zrumienić pod grzałką albo na patelni aby skórka była rumiana i chrupiąca .Serwować z siadłym mlekiem ,kefirem ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.