Skocz do zawartości

Sebastiana potyczki z mięsem.


Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie wydaje się być uzasadnionym  :thumbsup: 

 

Waga opakowania [kg]

od: 1.50 do 2.00

 

http://www.niescior.pl/files/ligawa_s_med.jpg

Oj tam, oj tam EAnna - Ty odrazu o wielkosc/rozmiar sie dopytujesz.... z porzadnego byka to i 4 kg moze byc malo.....zreszta nie rozmawiajmy o personalnych preferencjach  :D  :devil:  :facepalm:  :tongue:

A bez zartu - przejrzalem swoje zapiski i nie ma nic dziwnego ze sa Eye of round (Ligawa) sa ponad 3 kg.

Edytowane przez StefanS

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587743
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 689
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Co to za mięsień i z jakiego zwierzęcia? 

 

 

Myslę ,że Tobie tego nie trzeba tłumaczyć .

 

                    post-45209-0-80046000-1517772191_thumb.jpg

 

 

Fotka bez kątnicy trochę wyżej .

 

Jakiś czas temu robiłem polędwiczkę wieprzową na starcie miała 1470g.

 

 

                    post-45209-0-76740100-1517772645_thumb.jpg                    post-45209-0-47799200-1517772701_thumb.jpg

 

 

                    post-45209-0-67845800-1517772771_thumb.jpg

 

 

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587748
Udostępnij na innych stronach

Do mięsa też się sprawdza. I o dziwo dobrze waży. I Aku długo trzyma. Ja jestem zadowolony

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-587797
Udostępnij na innych stronach

Pain au Levain

 

 

A ja tam chleb widzę.  :D

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588359
Udostępnij na innych stronach

Ja tam ze wsi jestem to gdzie mi do czegoś takiego. :D

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588371
Udostępnij na innych stronach

Pain au Levain

Superowy ,dawno nie piekłem chlebków,czas zacząć :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588404
Udostępnij na innych stronach

eli55 ,kostek61 dzięki za opinię  ;) Natomiast...

 

 

 

czas zacząć

 

Już to kiedyś słyszałem i sporo czasu minęło ,chyba wyślę Ci słoiczek zakwasu celem mobilizacji :) Działaj Pan działaj ...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588405
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pain au Levain

 

Nazwa mi obca, ale efekt końcowy rewelacyjny  :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588442
Udostępnij na innych stronach

Podlaska z nutą Hiszpanii ,czyli kiszka ziemniaczana z chorizo .

 

 

                    post-45209-0-22064300-1518367519_thumb.jpg                    post-45209-0-33277300-1518367601_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-42445800-1518367641_thumb.jpg                    post-45209-0-65847600-1518367673_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-34764200-1518367703_thumb.jpg                    post-45209-0-62317700-1518367738_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-08253000-1518368231_thumb.jpg                   post-45209-0-49030500-1518367805_thumb.jpg

post-45209-0-68516600-1518367769_thumb.jpg

post-45209-0-79112100-1518368123_thumb.jpg

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588484
Udostępnij na innych stronach

Ladnie wyglada i napewno smakowita - z tym ze na Podlasiu jest robiona ze startych ziemniakow a nie wiorkowanych. inny smak ......

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588490
Udostępnij na innych stronach

 

 

na Podlasiu jest robiona ze startych ziemniakow a nie wiorkowanych. inny smak

 

Wiem ,wiem pisząc Podlaska chodziło mi ogólnie że kiszka Podlaska ... Ja wolę wiórkowane jakoś mi bardziej podchodzi od jak ja to zwię "mamałygi" Placki ziemniaczane też tak wiórkuję  na kształt szwajcarskich Rösti.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588492
Udostępnij na innych stronach

 

 

Podlaska z nutą Hiszpanii ,czyli kiszka ziemniaczana z chorizo
WOOOW - muszę zrobić :facepalm: 
[Dodano: 11 lut 2018 - 18:38]

 

 

Placki ziemniaczane też tak wiórkuję
są bardziej chrupkie  :yes: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588493
Udostępnij na innych stronach

Kiedy ja zacznę robić takie cuda, zbieram się już od roku, trzeba nabyć witrynę chłodniczą i spróbować swoich sił :) A kiszka Seba wymiata, na bogato, wygląd mega apetyczny.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588869
Udostępnij na innych stronach

A co to jest na ostatnim zdjęciu  w tej miseczce po prawej stronie ?  :)

Możesz bardziej przybliżyć ilość i skład kiszki oraz sposób w jaki zrobiłeś i podpiekałeś. Możesz na PW. Dzięki. :)

Edytowane przez JaGra

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588873
Udostępnij na innych stronach

 

 

trzeba nabyć witrynę chłodniczą i spróbować swoich sił

 

Racja trzeba się zmobilizować i zacząć potem już poleci ... 


[Dodano: 15 lut 2018 - 15:37]

 

 

A co to jest na ostatnim zdjęciu  w tej miseczce po prawej stronie ? 

 

To osad z wody z odciśniętych ziemniaków  chyba sie to krochmal zwie . 

 

W skrócie tak robiłem .

 3 kg ziemniaków ,0,5kg boczku wędzonego 0,3kg kiełbasy 0,3kg chorizo 6 cebul ( 4 pokroiłem w kostkę ,2 starte z ziemniakmi) 2łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziołowego pieprzu(pikantne mozna zmniejszyć wedle uznania ) , 3 łyżeczki soli ,5 łyżeczek majeranku ,1 łyżeczka tymianku ,czosnek 1 główka ,3-4jajka ,3 łyzki maki pszennej ,krochmal z ziemniaków.Nadziewane w jelita wp 30-32 (należy je nakłuć igłą po nadzianiu farszu aby kiszki nie popękały ) pieczenie w piekarniku półtora godziny 170 st pod przykryciem ,po tym czasie odkryć i zrumienić pod grzałką albo na patelni aby skórka była rumiana i chrupiąca .Serwować z siadłym mlekiem ,kefirem ...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/12/#findComment-588890
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.