wojs40 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Lutego 2018 Postanowiłem również zrobić metkę, jednak trochę inaczej niż Paweł, będę się bardziej trzymał "16". Mięso zapeklowane, dwie doby, później mielenie, napełnianie osłonek i osadzanie. Osadzanie powinno być 12 godzinne, u mnie będzie nieco dłuższe, ok 15 godzinne. I do dymu, wg. przepisu jest 10-12 godzin, zrobię podobnie. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Lutego 2018 Postanowiłem również zrobić metkę, jednak trochę inaczej niż Paweł, będę się bardziej trzymał "16". Mięso zapeklowane, dwie doby, później mielenie, napełnianie osłonek i osadzanie. Osadzanie powinno być 12 godzinne, u mnie będzie nieco dłuższe, ok 15 godzinne.Bardziej trzymał 16???Skad masz ten przepis ???. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Lutego 2018 Chyba stąd. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Arek, Aniu, dokładnie tak. Kostek, napisałem że z "16" Edytowane 22 Lutego 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeGourmet Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Hej Czy mogłabym prosić o poradę, jaka to jest wołowina klasa II lub III? Przeszukałam forum i wiem tylko tyle, że II jest to mięso chude ścięgniste, a III tłuste. Ale jakie mięso mam poprosić w sklepie, aby była to właśnie klasa II lub III? Chciałabym zrobić metkę łososiową. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-717476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 jaka to jest wołowina klasa II lub III? Wołowina kl. II to mięso chude, ścięgniste, np. pręga wołowa.Kl. III to mięso przerośnięte tłuszczem. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-717480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeGourmet Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-717631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.