Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem również zrobić metkę, jednak trochę inaczej niż Paweł, będę się bardziej trzymał "16". Mięso zapeklowane, dwie doby, później mielenie, napełnianie osłonek i osadzanie. Osadzanie powinno być 12 godzinne, u mnie będzie nieco dłuższe, ok 15 godzinne. I do dymu, wg. przepisu jest 10-12 godzin, zrobię podobnie.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589729
Udostępnij na innych stronach

Postanowiłem również zrobić metkę, jednak trochę inaczej niż Paweł, będę się bardziej trzymał "16". Mięso zapeklowane, dwie doby, później mielenie, napełnianie osłonek i osadzanie. Osadzanie powinno być 12 godzinne, u mnie będzie nieco dłuższe, ok 15 godzinne.

Bardziej trzymał 16???Skad masz ten przepis ???.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589751
Udostępnij na innych stronach

Chyba stąd.

post-41296-0-49170400-1519326601_thumb.jpg

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589758
Udostępnij na innych stronach

Arek, Aniu, dokładnie tak. Kostek, napisałem że z "16" Edytowane przez wojs40

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-589778
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Hej :) Czy mogłabym prosić o poradę, jaka to jest wołowina klasa II lub III? Przeszukałam forum i wiem tylko tyle, że II jest to mięso chude ścięgniste, a III tłuste. Ale jakie mięso mam poprosić w sklepie, aby była to właśnie klasa II lub III? Chciałabym zrobić metkę łososiową.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-717476
Udostępnij na innych stronach

 

 

jaka to jest wołowina klasa II lub III?

Wołowina kl. II to mięso chude, ścięgniste, np. pręga wołowa.

Kl. III to mięso przerośnięte tłuszczem.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14737-metka-%C5%82ososiowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-717480
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.