qba-69 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Bigos z cukiniihttps://www.youtube.com/watch?v=Ej_QqqiLBXgSkładniki:1 cukinia30-40 dag kiełbasy2 cebulezioła prowansalskiepapryka mielonaziele angielskiepieprz ziarnistyliście lauroweprzyprawa maggikilka ząbków czosnkukoncentrat pomidorowysólpieprzcukieroliwa lub olej Wykonanie:Garnek z pokrojoną i zasoloną cukinią z dodatkiem tłuszczu, postawić na ogniu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Wysmażyć można też pokrojoną w kostkę kiełbasę. Cebulę i kiełbasę, po podsmażeniu wrzucić do garnka. Dodać szczyptę ziół, papryki i pieprzu, po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i dwa listki laurowe. Pod koniec gotowania dodać trochę maggi, łyżeczkę cukru, posiekany czosnek oraz koncentrat pomidorowy (3-4 łyżeczki). Po wymieszaniu składników trzeba zaczekać żeby smaki się przegryzły. Edytowane 30 Października 2017 przez qba-69 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Października 2017 A że temat na czasie - warto spróbować Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Października 2017 Podejrzewam że cukinia się rozciapie" . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Października 2017 Podejrzewam że cukinia się rozciapie Oczywiście, że nie zachowa się tak samo jak kapusta, jednak sam nawet wolę taką wariację Bigos z kapusty już mi się "przejadł" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Października 2017 cukinia się rozciapie" . podgotować cały wywar - wrzucić cukinię i jest ok Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Października 2017 Bigos z kapusty już mi się "przejadł" Zmieniaj wsad i przyprawy a kapustę zostaw . Będzie różnica i to wielka . Kiedyś robiliśmy zamiast kapusty z cukinią . Mnie taki bigos nie podchodzi . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Października 2017 Są gusta i guściki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Jak ci sie znudzi taki normalny to zrob taki bardzo dobrybigos z pieprznikami trabkowymi -przyprawy mozna zredukowac pod wlasny gust Skladni kiszonej kapusty 0,8kg/;- 2 puszki pomidorow siekanych ;- 0,5 kg posiekanego boczku wedzonego- mala paczka lisci laurowych, garsc ziela ang. niemielonego;do smaku, bazylja i oregano po jakiejs lyzeczce- ok. 2 litrow swieżych lub suszonych pieprznikow trabkowychBoczus lekko podsmazyc na niewielkiej ilosci masla i do duzego gara z tym, a nastepnie dorzucic wszystkie pozostale skladniki. Wymiachac, gotowac pod przykryciem na malym ogniu mieszajac od czasu do czasu.Najlepiej w garnku teflonowym, by nie przywieralo Edytowane 30 Października 2017 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Października 2017 Ciekawy ten przepis, jednak nie mam takich grzybków Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Są gusta i guściki Tego stwierdzenia nigdy nie neguję oczywiście Pozdrowionka ślę Edytowane 30 Października 2017 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) @qba-69, to do lasu on jest poznym grzybem i powinien byc u Ciebie bo w Pl wystepuje w gorskich lasachjak nie masz takich to moze zastap pieczarkami chociaz to juz nie bedzie to ,te grzyby maja taki troche ziemisto/owocowy smak Edytowane 30 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Października 2017 Qba, możesz dodać pieczarek, też będzie smakowało. Serdeczne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Października 2017 Hmmmm... Kapusta jest z tamtego roku jeszcze, pomidory z własnych grządek zasłoikowane, boczek dzisiaj wędziłem, a chciałbym poznać smak bigosu z tymi grzybkami. Trzeba będzie coś wykombinować Jak się pogoda unormuje, to wymarsz do lasu Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14764-bigos-z-cukinii/#findComment-573329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.