qba-69 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Bigos z cukiniihttps://www.youtube.com/watch?v=Ej_QqqiLBXgSkładniki:1 cukinia30-40 dag kiełbasy2 cebulezioła prowansalskiepapryka mielonaziele angielskiepieprz ziarnistyliście lauroweprzyprawa maggikilka ząbków czosnkukoncentrat pomidorowysólpieprzcukieroliwa lub olej Wykonanie:Garnek z pokrojoną i zasoloną cukinią z dodatkiem tłuszczu, postawić na ogniu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Wysmażyć można też pokrojoną w kostkę kiełbasę. Cebulę i kiełbasę, po podsmażeniu wrzucić do garnka. Dodać szczyptę ziół, papryki i pieprzu, po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego i dwa listki laurowe. Pod koniec gotowania dodać trochę maggi, łyżeczkę cukru, posiekany czosnek oraz koncentrat pomidorowy (3-4 łyżeczki). Po wymieszaniu składników trzeba zaczekać żeby smaki się przegryzły. Edytowane 30 Października 2017 przez qba-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Października 2017 A że temat na czasie - warto spróbować Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Października 2017 Podejrzewam że cukinia się rozciapie" . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Października 2017 Podejrzewam że cukinia się rozciapie Oczywiście, że nie zachowa się tak samo jak kapusta, jednak sam nawet wolę taką wariację Bigos z kapusty już mi się "przejadł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Października 2017 cukinia się rozciapie" . podgotować cały wywar - wrzucić cukinię i jest ok Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Października 2017 Bigos z kapusty już mi się "przejadł" Zmieniaj wsad i przyprawy a kapustę zostaw . Będzie różnica i to wielka . Kiedyś robiliśmy zamiast kapusty z cukinią . Mnie taki bigos nie podchodzi . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Października 2017 Są gusta i guściki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Jak ci sie znudzi taki normalny to zrob taki bardzo dobrybigos z pieprznikami trabkowymi -przyprawy mozna zredukowac pod wlasny gust Skladni kiszonej kapusty 0,8kg/;- 2 puszki pomidorow siekanych ;- 0,5 kg posiekanego boczku wedzonego- mala paczka lisci laurowych, garsc ziela ang. niemielonego;do smaku, bazylja i oregano po jakiejs lyzeczce- ok. 2 litrow swieżych lub suszonych pieprznikow trabkowychBoczus lekko podsmazyc na niewielkiej ilosci masla i do duzego gara z tym, a nastepnie dorzucic wszystkie pozostale skladniki. Wymiachac, gotowac pod przykryciem na malym ogniu mieszajac od czasu do czasu.Najlepiej w garnku teflonowym, by nie przywieralo Edytowane 30 Października 2017 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Października 2017 Ciekawy ten przepis, jednak nie mam takich grzybków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Są gusta i guściki Tego stwierdzenia nigdy nie neguję oczywiście Pozdrowionka ślę Edytowane 30 Października 2017 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) @qba-69, to do lasu on jest poznym grzybem i powinien byc u Ciebie bo w Pl wystepuje w gorskich lasachjak nie masz takich to moze zastap pieczarkami chociaz to juz nie bedzie to ,te grzyby maja taki troche ziemisto/owocowy smak Edytowane 30 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Października 2017 Qba, możesz dodać pieczarek, też będzie smakowało. Serdeczne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Października 2017 Hmmmm... Kapusta jest z tamtego roku jeszcze, pomidory z własnych grządek zasłoikowane, boczek dzisiaj wędziłem, a chciałbym poznać smak bigosu z tymi grzybkami. Trzeba będzie coś wykombinować Jak się pogoda unormuje, to wymarsz do lasu Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.