EAnna Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 I połysk - mówi sam za siebie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zastosowałem się do Twoich rad,odnośnie parzenia wędlin w zamkniętych workach,próbowałem na boczku,gdyż parzę go na czas,jestem zadowolony z efektów,dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 półgęsek z podwórkowego mularda,trochę boczku,szynki i kabanosy Halusi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Nic dodać nic ująć ładne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 półgęsek Jak go robiłeś?Interesuje mnie pekowanie, wędzenie i ew. obróbka termiczna. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 nie ma co wyroby bardzo ładne,kiełbaska to he he he Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Półgęsek peklowałem na sucho "w próżni" przez 2 tygodnie.wędziłem ciepłym dymem do koloru(dosyć długo),później z 20min dopiekania,a później parzenie do 72 w środku Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 ... 20min dopiekania,a później parzenie do 72 w środkuCzyli wyrób poddałeś obróbce termicznej.Czy skórka wystarczająco zmiękła? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Tak średnio bym powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Swego czasu trochę eksperymentowałam z półgęskami (głównie z wiejskich kaczek ).Robiłam je jednak na surowo, bardzo długo peklowane i długo wędzone na zimno.Skórkę zmiękczałam dodatkowymi zabiegami Obróbka termiczna wytapia wartościowy tłuszcz (głównie nienasycony) spod skórki.Chociaż w Twoim wyrobie trochę go zostało. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Chętnie poznam te patenty na miękką skórkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Jest kolor , jest lakier - czyli wszystko jak trzeba . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Chętnie poznam te patenty na miękką skórkę Stosowałam na półgęski zimnowędzone: - smarowanie powierzchni wódką - smarownie powierzchni rozcieńczonym sokiem ananasa.Ten drugi sposób może być niebezpieczny bo nigdy nie wiemy ile sok zawiera bromelainy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Tylko smarowanie? Na jakim etapie? Jak długo? [Dodano: 17 kwi 2018 - 23:05] Jak by niektórzy zobaczyli moja wędzarnie to złapali by się za głowę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Na jakim etapie?Po pierwszym wędzeniu i w zasadzie jak tylko mięso wyschło a mnie się przypomniało. Do wędzenia musi iść suche, smaruje się między wędzeniamiKiedyś zrobiłam taki roztwór z ziołowego naparu (rozmaryn, oregano) i spirytu. Przy pomocy wódki skrusza się kaczkę po pekińsku.Ja skruszam gęsi. Czyli działa to na skórę drobiową.Należy zauważyć, że skóra z drobiu zagrodowego jest o wiele twardsza niż skóra ptaków "przemysłowych". Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ile należy trzymać tak natarte? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Przecież tgo nie zmywasz. Jak uwędzisz to już możesz jeść. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ok.sprobuje przy następnej sztuce tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-595907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 21 Października 2018 tegoroczne wakacje spędziłem w Norwegii,take nie obyło się bez świeżutkiej,własnoręcznie złowionej makreli nawet udało się uwędzić na miejscu,solona z ręki i wędzona na ciepło,pierwszy raz w życiu wędiłem rybę i to na obcej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-610232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 21 Października 2018 pierwszy raz w życiu wędiłem rybę i to na obcej ziemi tylko pogratulować ...kolorek cudny . :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-610234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Października 2018 Dzięki przy okazji stoczyłem ciężką batalię w uświadamianiu sztuki wędzenia. Znajomi brata mojej dziewczyny,twierdzili (jej brat rownież),że rybki wedzić tylko z miską z wodą,gdyż inaczej będą suche. Gdy zrobiłem po swojemu (naszemu ) odrazu zmienili zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-610247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Października 2018 Gdy zrobiłem po swojemu (naszemu ) i Tak Trzymaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-610249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 21 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 21 Października 2018 Niestety nie było haczyków,dlatego wędziłem na kratce,stąd te odciśnięcia na tuszkach ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-610251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 28 Października 2018 z wczorajszego wędzenia polędwice,boczki i kiełbasa "boczkowa" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-611206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 28 Października 2018 polędwice,boczki i kiełbasa "boczkowa" To w Legnicy pięknie wędzą Podoba mi się ta kiełbasa boczkowa.Mógłbyś proszę dać detaliczny przepis?To "białe" jest szczególnie intrygujące Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14989-wyroby-mariusz7/page/2/#findComment-611208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.