Skocz do zawartości

Chleb na zakwasie.


Rekomendowane odpowiedzi

Prz3mk0, już wielokrotnie o tym pisałem, ale przypomnę ponownie. Dodaj po 1 łyżce stołowej suchego puree ziemniaczanego na 1 bochenek, (nie rezygnując z maślanki), a zobaczysz jak korzystnie wpłynie to na jakość samego chleba, jak też i okres jego przechowywania w stanie świeżym :D .

http://allegro.pl/puree-ziemniaczane-18-porcji-510g-de-i5713749621.html

 
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15041-chleb-na-zakwasie/page/2/#findComment-588924
Udostępnij na innych stronach

Nie, niestety nie wystarczy, bo spróbuj np. do kotleta schabowego podać klej ze skrobi ziemniaczanej, zamiast ziemniaczanego puree :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15041-chleb-na-zakwasie/page/2/#findComment-588962
Udostępnij na innych stronach

Ja daje srute zbozowa tez pieknie trzyma swieżosc.

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15041-chleb-na-zakwasie/page/2/#findComment-589006
Udostępnij na innych stronach

Tu jednak nie chodzi ani o śrutę, ani też o ugotowanego ziemniaka, lecz o to o czym napisałem, i puree nie musi być niemieckie, bo są również polskie :

https://sklep.mlynoliwski.pl/p/1886/1006/ziemniak-w-proszku-puree-500-g-ziemniak-w-proszku-dodatki-piekarnicze.html 

Każdy może sobie dowolnie dodawać co chce, i co mu w duszy gra, chleby piecze się przecież różnie, i z różnych składników :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15041-chleb-na-zakwasie/page/2/#findComment-589014
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.