tysovia Opublikowano 1 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Października 2018 Jak wysokosc budy drewnianej?pozdrawiam.150 do szpica dachu, same drzwiczki 115cm[Dodano: 01 paź 2018 - 21:20]binio1111, z boków wędzarni mam wloty powietrza do paleniska, więc dostęp powietrza jest. Wczorajsze rybki poszły bardzo szybko, ledwo zdjęcie zdążyłem zrobić Reszta też smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-608256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Października 2018 Wykon na 6.super Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-608262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Października 2018 Jaką solankę robisz do Makreli?Pozdrawiam.Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-608263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 2 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Października 2018 Solanka 6%, makrela siedzi w niej 12 -13 godzin, w zależności od smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-608298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Dzisiaj serki, twaróg typu włoskiego z Kauflandu i mozzarella z Lidla.Smakuje przednie, przynajmniej dla mnie:) To wiszące to pierwsza próba wędzenia serków w siatce - ale dopiero jutro odważę się je wyciągnąć z siatki Między serkami małe papryczki ostre - podwędziłem, podsuszę i do moździerza. Edytowane 20 Października 2018 przez tysovia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-610207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 27 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Października 2018 Dziś czas na paprykarz szczeciński. Nie było czasu na robienie zdjęć podczas prac, więc wrzucam tylko zdjęcie produktu końcowego, chłodzącego się już w lodówce. Zaczyna się gorący okres. W najbliższych tygodniach w planach kiełbasa chłopska, frankfurterki, wiejska, karp, mozzarella notorycznie... No i oczywiście wędzenie świąteczne, rozłożone na dwa weekendy ze względu na dużą ilość zamówień od rodziny i znajomych . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-611089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 10 Listopada 2018 Trochę się ostatnio podziało. Na pierwszy ogień poszły franfurterki, serek mozzarella i chłopska. Następnie chłopska i pieczona. Nieśmiertelna mozzarella też była Dziś pierwsze wędzenie krakowskiej i przygotowanie do następnej partii serków.U samej góry zeszłotygodniowa chłopska już prawie ususzona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-612593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 11 Listopada 2018 Ostro grasz Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-612611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 11 Listopada 2018 Trochę się ostatnio podziało. Tysovia - wielkie gratulacje Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-612699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 11 Listopada 2018 Naprawdę dziękuję za miłe słowa. Aż chce się wędzić w następny weekend [Dodano: 12 lis 2018 - 00:07]A dziś dowędziłem krakowską i następną porcję mozzarelli. Na kracie resztki krakowskiej w szczewie wiankowym, na które zabrakło osłonki o większej średnicy... Trzeba sobie radzić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-612704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 12 Listopada 2018 Ładne porcyjki robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-612713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Święta, Święta i może do Nowego Roku wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-618178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 20 Grudnia 2018 I jeszcze zeszłotygodniowy wędzony karp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-618185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 23 Grudnia 2018 może do Nowego Roku wystarczy... Niepoprawny optymizm... Wykonik sympatyczny...plus Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-618670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Moje przygotowania do majówki: w pierwszej turze kiełbaska i wędzone udka z kurczaka: W międzyczasie zrobiłem zalewę ziół do krupniku (i nie mam na myśli zupy ) Jutro wędzenie, a w czwartek druga tura: serki, karczek i boczek. Jak to dobrze, że zawsze mogę liczyć na pomocnika Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jak to dobrze, że zawsze mogę liczyć na pomocnika A, to kielbasa bedzie pozawijana ,krzywa . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jack mówił, że będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Maja 2019 No i po majówkowym wędzeniu. W pierwszym dniu kiełbasa i udka z kurczaka I przygotowania do wędzenia dnia następnego W drugim dniu serki twarogowe, mozzarella oraz boczek i karczek.Twaróg troszke zniekształcony specjalnie pozycjonowany w wędzarni pod boczkiem, aby przejmował ewentualne kapiące "smaczki". Oczywiście każdego wieczora konsumpcja z przyjaciółmi . Piątek przeznaczony na sprzątanie, a jutro rewizyta, czyli to ja będę w gościach. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Maja 2019 Ilości imponujące, ładnie przydymione więc i pewnie smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 14 Września 2019 Witaj. Jakie stężenie solanki stosujesz do tych serków? Ja robiłem 10 procentową ale wydaje się że trochę za słone wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-640514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Listopada 2019 8% na 12-14 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-644735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.