Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wysokosc budy drewnianej?pozdrawiam.

150 do szpica dachu, same drzwiczki 115cm

[Dodano: 01 paź 2018 - 21:20]

binio1111, z boków wędzarni mam wloty powietrza do paleniska, więc dostęp powietrza jest.

 

Wczorajsze rybki poszły bardzo szybko, ledwo zdjęcie zdążyłem zrobić

 

 

post-51085-0-28772200-1538421513_thumb.jpg

 

Reszta też smaczna

 

post-51085-0-48617700-1538421560_thumb.jpg

 

post-51085-0-95943900-1538421566_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-608256
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj serki, twaróg typu włoskiego z Kauflandu i mozzarella z Lidla.

Smakuje przednie, przynajmniej dla mnie:)

 

To wiszące to pierwsza próba wędzenia serków w siatce - ale dopiero jutro odważę się je wyciągnąć z siatki :)

post-51085-0-44676000-1540073309_thumb.jpg

 

post-51085-0-04695100-1540073318_thumb.jpg

 

Między serkami małe papryczki ostre - podwędziłem, podsuszę i do moździerza.

Edytowane przez tysovia
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-610207
Udostępnij na innych stronach

Dziś czas na paprykarz szczeciński. Nie było czasu na robienie zdjęć podczas prac, więc wrzucam tylko zdjęcie produktu końcowego, chłodzącego się już w lodówce.

 

post-51085-0-03652500-1540678814_thumb.jpg

 

Zaczyna się gorący okres. W najbliższych tygodniach w planach kiełbasa chłopska, frankfurterki, wiejska, karp, mozzarella notorycznie... No i oczywiście wędzenie świąteczne, rozłożone na dwa weekendy ze względu na dużą ilość zamówień od rodziny i znajomych :).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-611089
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Trochę się ostatnio podziało.

 

Na pierwszy ogień poszły franfurterki, serek mozzarella i chłopska.

 

post-51085-0-76483200-1541889448_thumb.jpg

 

post-51085-0-88281100-1541889469_thumb.jpg

 

post-51085-0-99717900-1541889473_thumb.jpg

 

post-51085-0-07118900-1541889688_thumb.jpg

 

Następnie chłopska i pieczona.

 

post-51085-0-98491500-1541889533_thumb.jpg

 

post-51085-0-13795300-1541889492_thumb.jpg

 

post-51085-0-78516700-1541889560_thumb.jpg

 

Nieśmiertelna mozzarella też była :)

 

Dziś pierwsze wędzenie krakowskiej i przygotowanie do następnej partii serków.

U samej góry zeszłotygodniowa chłopska już prawie ususzona.

 

post-51085-0-11892000-1541889525_thumb.jpg

 

post-51085-0-21012600-1541890456_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-612593
Udostępnij na innych stronach

Naprawdę dziękuję za miłe słowa. Aż chce się wędzić w następny weekend :)


[Dodano: 12 lis 2018 - 00:07]

A dziś dowędziłem krakowską i następną porcję mozzarelli. Na kracie resztki krakowskiej w szczewie wiankowym, na które zabrakło osłonki o większej średnicy... Trzeba sobie radzić :)

 

post-51085-0-62425300-1541977627_thumb.jpg

 

post-51085-0-61860200-1541977629_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-612704
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Moje przygotowania do majówki: w pierwszej turze kiełbaska i wędzone udka z kurczaka:

 

post-51085-0-90461500-1556655821_thumb.jpg

 

post-51085-0-02761600-1556655783_thumb.jpg

 

post-51085-0-67164000-1556655600_thumb.jpg

 

W międzyczasie zrobiłem zalewę ziół do krupniku (i nie mam na myśli zupy ;) )

 

post-51085-0-47313500-1556655846_thumb.jpg

 

Jutro wędzenie, a w czwartek druga tura: serki, karczek i boczek.

 

post-51085-0-50289400-1556655792_thumb.jpg

 

post-51085-0-80718600-1556655861_thumb.jpg

 

Jak to dobrze, że zawsze mogę liczyć na pomocnika :D

 

post-51085-0-59941400-1556655869_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630350
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak to dobrze, że zawsze mogę liczyć na pomocnika
 

 

 A, to kielbasa bedzie pozawijana ,krzywa .  :tongue:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630358
Udostępnij na innych stronach

No i po majówkowym wędzeniu.

 

W pierwszym dniu kiełbasa i udka z kurczaka

 

post-51085-0-51481400-1556920337_thumb.jpg

 

post-51085-0-72574800-1556920351_thumb.jpg

 

post-51085-0-20884200-1556920329_thumb.jpg

 

I przygotowania do wędzenia dnia następnego

 

post-51085-0-28338400-1556920309_thumb.jpg

 

W drugim dniu serki twarogowe, mozzarella oraz boczek i karczek.

Twaróg troszke zniekształcony specjalnie pozycjonowany w wędzarni pod boczkiem, aby przejmował ewentualne kapiące "smaczki".

post-51085-0-39049600-1556920321_thumb.jpg

 

post-51085-0-77474000-1556920296_thumb.jpg

 

post-51085-0-48398500-1556920275_thumb.jpg

 

Oczywiście każdego wieczora konsumpcja z przyjaciółmi :)

 

Piątek przeznaczony na sprzątanie, a jutro rewizyta, czyli to ja będę w gościach.

 

Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15058-tysovia-w%C4%99dzi/page/2/#findComment-630547
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.