roger Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 17 Lutego 2016 Tak masz rację cena jest nawet dzisiaj zaporowa ... mój komplet to "udany okazyjny zakup" LP więc został i jest przez zasiedzenie - ilekroć sobie przypomnę ile to kosztowało to mnie skręca PSOdkurzacz na R .... - taki "tęczowy" też nabyła "okazyjnie" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 17 Lutego 2016 roger, zazdroszczę Ci cierpliwości. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 17 Lutego 2016 Ja w ten sam sposób stałem się posiadaczem kilku garnków tej firmy. Od tamtego czasu moja już nie daje się namówić na okazje! Było to kilka ładnych lat temu, a zaproszenia na pokazy mam kilka razy w roku, miałem w ręku tą cudowną pokrywkę, jak usłyszałem cenę to bardzo szybko oddałem osobie prowadzącej pokaz. A garnki i blender spłacałem kilka lat! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) i tak sobie teraz myślę , że mam komplet Zeptera a w nim jest pokrywa Syncro-Clik robiąca praktycznie z każdego gara Zeptera szybkowar - używał ktoś tego może ? My używamy.Pokrywa pasuje do dwóch garnków tych węższych.Po zastosowaniu pokrywy do garnka masz normalny szybkowar. Z W środku garnka na ściance są znaki, wg. których należy zachować poziom potraw w garnku. Edytowane 17 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 17 Lutego 2016 OK dzięki Krzysiu dzisiaj się kopnę do piwnicy to wygrzebie tę pokrywę i poprzymierzam - u mnie będzie chyba na te szersze bo z tego co pamiętam to 24-a nie 20-a jest Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 17 Lutego 2016 miałem w ręku tą cudowną pokrywkę, Papcio witaj Widziałem nową pokrywę kilka dni temu do mojego gara , który też kupiłem początki lat 2000 w cenie prawie 2000zł słownie : prawie dwa tysiące złotych . Z zestawem nie mam problemu , dużo używam . Przez ten czas wymieniłem dwa razy wszystkie uszczelki w cenie około 80zł z przesyłką . Cena w tamtych latach też była zaporowa ( kupiłem na raty ) ale jestem zadowolony Pozdrawiam i małżonkę też Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 17 Lutego 2016 Też jestem posiadaczem podobnego szybkowara. Firma AMC, Secuquick 24cm Ø.Pamiętam z prezentacji, że mówiono iż temperatura w tymże szybkowarze osiaga tylko 110°C, inaczej jak w innych 120°C. Miało mieć to ten plus, że witaminy w gotowanych produktach w temperaturze 120°C zanikają.Poza tym po zakończeniu szybkowarzenia para, która jest wypuszczana przez zawór ma dzięki specjalnej konstrukcji przykrywy tylko 60°C.Z tymi witaminami to tak do końca nie jestem pewien, ale parą przy jej spuszczaniu oparzyć się nie można.Z innymi szybkowarami nie miałem do czynnienia, więc nie mam skali porównawczej. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 17 Lutego 2016 para, która jest wypuszczana przez zawór ma dzięki specjalnej konstrukcji przykrywy tylko 60°C. Coś w tym jest , próbowałem zmierzyć dzisiaj i do 100stopni dużo brakowało Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 17 Lutego 2016 Już o tym pisałem wyżej para podczas rozprężania bardzo gwałtownie gubi temperaturę więc jej pomiar nigdy nie będzie miarodajny Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 17 Lutego 2016 Już o tym pisałem Tak dla zabawy , przy okazji gotowania kapusty kiszonej Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 17 Lutego 2016 "Gwizdek" ma na pewno w sobie komorę rozprężną, dlatego tak chłodna para wylatuje. Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Ja właśnie sprawdziłem Zeptera z czarodziejską pokrywką ... fajnie to działa bo ma wskaźnik ciśnienia i temperatury ... przy utrzymywaniu sie na gornej granicy zielonego pola 121st. C w dolnej 110st C zatem jest OK trzeba zacząć korzystać Tapniete z GT-I9500 Edytowane 17 Lutego 2016 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzeski Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 17 Lutego 2016 Ja mam pokrywę Syncro-Clik średnicy 20 cm i w koszyku siatkowym który jest w zestawie i który wykorzystuję by słoiki nie stawiać bezpośrednio na dnie garczka mieści się trzy słoiki V- pojemności ok.350ml. Garczek ma pojemność 4,7 litra. Robiłem ostatnio pasztet smarowny i golonkę wieprzową, temperatury nie mierzyłem bo moja kilkunasto letnia pokrywa pokazuje zakres pracy ( zielone pole ), ale z wygody procesu pasteryzacji jak i samych wyrobów jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 17 Lutego 2016 No to garnek Gerlacha dzisiaj doszedł i został wypróbowany. Co prawda nie robiłem konserw, bo z fabryki wróciłem dopiero po 20:00, ale ugotowałem dwa kawałki mięsa z łopatki i szynki wp., takie po około 300 g. Gotowałem na 2 stopniu, wyższe ciśnienie (100 kPa), przez około 30 mi, a dokładnie to 10 + 30 +10. Nagrzewanie do osiągnięcia ciśnienia-właściwe gotowanie-studzenie. Wyszło dobre, bardzo miękkie. Może nawet za miękkie. Następnym razem spróbuję 10 + 20 + 10. Aha mięso zostało natarte przyprawami na czas około 2 h. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 17 Lutego 2016 Przyjąłem sobie że w szybkowarze gotuje mi się 3 razy szybciej.Golonko, to około 1-1,5h i jest miękkie, rosół z 30-40 minut, podobnie inne zupy.Najlepiej jest ziemniakami.Gotuję od puszczenia pary 3-4 minuty i nie otwieram szybkowaru......luksus i duże oszczędności. Ale to już każdy musi sobie po swojemu przeliczyć, wg uznania. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 18 Lutego 2016 rosół z 30-40 minut, Rosół gotowałem i mi nie smakował , mętny był . Inne zupy tak, a kapuśniak z przygotowanego wcześniej mięsa to 12minut wystarczy . Garnek do obgotowywania kości ........... super sprawa Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Golonko, to około 1-1,5h i jest miękkie, rosół z 30-40 minut, podobnie inne zupy. Strasznie długie czasy, to chyba z mięsa "papę" masz Chyba, że liczysz od wstawienia na gaz. Edytowane 18 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 18 Lutego 2016 Ja u wazam ze rosol powinien gotowac sie wolno i dlugo zeby wydobyc smak ..no ale kazdy robi jak uwaza , ja juz przestalam szukac oszczednosci ..na energi w kuchni ..bo po co oszczedzac na gotowaniu jak TV i komp prawie 20h wlaczone Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 18 Lutego 2016 Ja u wazam ze rosol powinien gotowac sie wolno i dlugo zeby wydobyc smak ..no ale kazdy robi jak uwaza , ja juz przestalam szukac oszczednosci ..na energi w kuchni ..bo po co oszczedzac na gotowaniu jak TV i komp prawie 20h wlaczone ...racja z tym rosołem - ale światła można nie włączać.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 18 Lutego 2016 rosol powinien gotowac sie wolno i dlugo zeby wydobyc smak . Polecam wolnowar - ja w nim rosół gotuję od kilu lat Już kiedyś była na ten temat dyskusja Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 18 Lutego 2016 Polecam wolnowar - ja w nim rosół gotuję od kilu lat Ja jestem za wszelkimi urzadzeniami ,ale ja juz nie mam miejsca ,ostatnio kupilam garnek plaski i ledwo wcisnelam do szafki z garami nawet pokrywki wiecej nie dam rady tam wcisnac. NIestety jak sie mieszka w bloku to ograniczenia sa . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 18 Lutego 2016 Strasznie długie czasy, to chyba z mięsa "papę" masz Mięciutkie musi być, takie mniamnusne.Rosołek to najlepszy gotuje LP, tak jak piszecie, powoli, ledwo co bulknie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 18 Lutego 2016 rosół z 30-40 minut,Rosół gotowałem i mi nie smakował , mętny był . Inne zupy tak, a kapuśniak z przygotowanego wcześniej mięsa to 12minut wystarczy . Garnek do obgotowywania kości ........... super sprawa PozdrawiamJeśli rosół zrobi się metny można to sklarowac kostkami lodu :-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 18 Lutego 2016 Mięciutkie musi być, takie mniamnusne. Bezapelacyjnie Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Jak zwykle czujny i usłużny Wujek Google podesłał mi linka do sklepu z garnkami. Mają też szybkowary w ofercie. Popatrzcie tylko na ceny, normalnie szok, że znajdują się na to chętni http://www.garnkifissler.pl/category/szybkowaryCeny bardzo dobre,panie muszą coś robić z kaską męża,jak piekarnik neff kosztuje 12 tys.to co garnki gorsze....co z kasą mają robić ludzie którzy jej mają coraz więcej o humorach nie wspomnę. p.s.dziś zakupione dwie golonka tylne w promocji 6zl /1kg tak na raz do szybkowara,już się peklują chrzan z motyla i musztarda delikatesowa z kamis w gotowości Edytowane 18 Lutego 2016 przez Marek z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/4/#findComment-476817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.