andrewkon Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 27 Marca 2012 Grzegorzu, jak nazywa się ta firma. Kiedyś na Lubelskiej 23 a był Lenmas, być może jest do dzisiaj, ale to było po lewej stronie od stacji. Popatrz mieszkam w Olsztynie a od pół roku nie mogę wybrać się na rekonesans. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-209693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 27 Marca 2012 Lenmas w dalszym ciągu działa w tym samym miejscu.Grzegorz pisze o firmie znajdującej się w dawnym budynku PSS,ale nazwy firmy nie znam. Pozdrawiamserdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-209697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewkon Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 27 Marca 2012 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-209698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam, pragnę zapytac czy ktoś z Was wie jak wygladaja i gdzie można dostac osłonki żelowe na takie bardzo cienkie kabanosy tzw. francuskie , czy włoskie, które robi firma Sokołów, poniżej wklejam link jak one wygladają, sa bardzo cieniutkie ponoć ta osłonka ma 8mmhttp://www.niam.pl/pl/ots/5646-kabanosy_francuskiePozdrawiam Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Troszkę będzie "cinko" ale pisaliśmy o tym na forum.. Tutaj link : https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8511&highlight=bicze Ale czy to Wam pomoże :rolleyes: pozdr :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dzięki wielkie, czyli raczej nie uda nam sie zrobić takowych, nam one smakują, ale mój mąż tez stwierdził, że sa one chyba bezosłonkowe:) Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ja raczej jestem za "cienki" by odpowiedzieć. Ale myśle że naprawde "podsuszony kabanosik" w naturalnym jelicie, dojdzie prawie do tego wymiaru. Będzie smaczny, lepiej jako "snack" do pifka. Mamy na forum "kabanosiarzy" i pewno lepiej Wam doradzą.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jest szansa na zrobienie podobnych, ale nie o tak małym przekroju.Są na rynku jelita baranie jednak grubsze niż wyrób robiony bezosłonkowo.Jednak ze względu na bardzo mały przekrój, a co za tym idzie wydajność nie są chętnie kupowane. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Miro, a czy te baranie to takie zwykłe nadajace sie na kabanosy, czy o jeszcze mniejszym przekroju. pytam bo takie kabanosowe to kupujemy i robimy kabanoski, a chciałabym jeszcze cieńsze, chociaz przyznam sie że nie wiem jak wygladałoby z ich napełnienie Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jelita baranie lub kozie, ale dużo cieńsze o przekroju ok.10mm, tylko czy gdzieś je kupisz ?Nadziewarka z lejkiem mniejszym niż jelito czyli ok. fi 8 mm. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Nadziewarka z lejkiem mniejszym niż jelito czyli ok. fi 8 mm. I to naprawdę solidna nadziewarka !!! moja poddała się na lejku fi 8 bo zrobiłem sobie taki ... Nadziewanie "tego" to moim zdaniem masochizm .... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Farsz przy tych kabanosach jest drobny jak dla mnie najgrubszy mielony na 3-4 mm.Maszynką będzie ciężko, ale nadziewarką powinno iść. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, jak uda nam sie dostac te jelita to bedziemy próbowac zrobic takie kabanoski o ile wystarczy nam cierpliwości by je nadziać, no i pewnie wtedy to już będziemy zmuszeni kupić nadziewarkę, bo do tej pory robiliśmy wszystko maszynką Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Nadziewarkę na 100% :grin: .Pozdro Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-215337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Po nocnym flirtowaniu z Borniakiem, wyszły takie kabanosy. W/g mnie troszkę za tłuste, ale w smaku rewelacyjne, robią pyk :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-220915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 2 Czerwca 2012 W/g mnie troszkę za tłuste, ale w smaku rewelacyjne, robią pyk :grin: Bardzo ładne , jak były by za chude to pewnie by pyk nie robiły :wink: , jak podeschną to będą akurat :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-220921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 2 Czerwca 2012 troszkę za tłusteE, tam, zaraz za tłuste :rolleyes: takie są najlepsze :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-220924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Tłuszczyk to najzdrowsze co może być tak jak napisała Ania :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-220935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Haluś podobają mi się :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-220938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys2001 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 3 Czerwca 2012 witam mam pytanko jako nowicjusz,będą to moje pierwsze wyroby,chciałbym zacząć właśnie od małej partii próbnej kabanosów według tego przepisulecz małą część chciałbym zrobić z wykorzystaniem mięsa króliczegoi tu pytanie? - czy mięsa króliczego dodać zamiast wieprzowiny I, czy może raczej oprócz wieprzowinyczy wręcz mięso królicze jako składnik kabanosów to zły pomysł pytam ponieważ jako hodowca królików, ciągle szukam nowych możliwości wykorzystania tego mięsa, którego mam pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-221124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Mięso królicze dodaj jako zamiennik jedynki wieprzowej,ale pamiętaj że to mięso chude .reszta składników musi być tłustawa przynajmniej ja bym tak zrobił. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-221127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 3 Czerwca 2012 - czy mięsa króliczego dodać zamiast wieprzowiny I, czy może raczej oprócz wieprzowiny czy wręcz mięso królicze jako składnik kabanosów to zły pomysł pytam ponieważ jako hodowca królików, ciągle szukam nowych możliwości wykorzystania tego mięsa,Ja tam bym wypróbowała. Wieprzowina I - 30% szynki tj. 1.5 kg jak podane jest w przepisie zastąpiłabym mięsem z królika. Resztę składników pozostawiłabym bez zmian. Wiadomo że mięso z królika charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu więc kabanosy nie mogą być za chude. Do dzieła kolego i czekamy na efekty :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-221129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys2001 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 3 Czerwca 2012 dzięki tak zrobięefekt przekaże za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-221130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Po nocnym flirtowaniu z Borniakiem, wyszły takie kabanosy. :thumbsup: W/g mnie troszkę za tłuste, A w/g mnie super , choć nie jestem specjalistą w kabanosach :smile: :clap: Zabieraj do Chłapowa i na wycieczkę do Jastrzębiej jak znalazł . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-221241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zabieraj do Chłapowa i na wycieczkę do Jastrzębiej jak znalazł . :grin: Pewnie że zabieram... dla Ciebie Andrzejku nie będą za tłuste :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/7/#findComment-221243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.