krystian252 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Wszystko z wędzarni Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Serki typu włoskiego "Pilos" made in Lidl. golasy i z posypką z suszonych pomidorów, bazylii i czosnku.Kabanierosy @Halusiowe@ Karkóweczka i schabik Kiełbaska "działkowa" taka jaką lubię pętka nie pod linijkę I oczywiście kurze łapki parzone i delikatnie wędzone dla mojego psiaka.. bacznie pilnował by nikt nic za zabrał.. Wyndzone łącznie 4h 45-60st.C i pod koniec około 40min. 80-90st.C drewno to śliwa 70% z okorowaną brzózką 30% Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) No teraz to jest na co popatrzyc czego pogratulować i co pozazdrościć .Pętka nie muszą być od linijki , przecież od linijki nie będziesz kroił Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 kurze łapki A ja myślałam, że to z jakiegoś teropoda Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ha ha ha Nie będę wam czarował nie wychodzi mi kręcenie pętek, próbowałem nie raz i albo popękają jelita albo się odkręcają :laugh: i dałem sobie spokój, łapki faktycznie wyglądają komicznie Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Przynajmniej nie będzie reglamentacji na pętka - rwiesz ile chcesz . Ładne wyroby Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dzięki dzięki :laugh: Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 czadowo wędzone Krystian - brawo....Mop też wzorcowo zwędzon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Wszystko pięknie, super uwędzone. Kurze łapki wymiatają. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Wszystko pięknie, super uwędzone. Kurze łapki wymiatają.Aż pachniały żeby je obgryść Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmora Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Maja 2018 Wygląda świetnie! Aż mi ślinka pociekła Cytuj Najtrudniej jest pomyśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Maja 2018 Kabanierosy @Halusiowe standardowo oraz kiełbaska zwyczajna i modyfikowana podwawelska podpiekana. Wszystko wędzone śliwą z domieszką wiśni i gruszy 4h 40-60st.C i jakieś 30-40min 80-95st.C Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Maja 2018 bardzo ładne kolorki i przekrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Trochę ostatnio tak sobie po wędziłem kabanierosy jak zawsze, pierwsza próba na wędzony żółty ser w celulozie i siatce.. nie ma szału, muszę coś innego wymyślić.. kiełbaska zupełnie nowy skład jak dotąd poczyniłem gdyż wszyscy co próbowali to twierdzili wcześniej że jest deko za chuda więc teraz wyszła idealna wszyscy zachwyceni rąbali jak małpy kit Sera wam nie pokarzę :laugh: choć jest w całości i nie popłynął.. Boczuś peklowany na sucho 20g peklo/kg 10dni. Kiełbaska:1kg karczku.1kg szynki tylnej.1kg szynki przedniej.3kg podgardla.18g/kg peklosoli500ml zimnej wody.peklowane 48h w 4st.C Wszystko zmielone na sicie fi10 Przyprawy:2g/kg pieprz czarny0,5g/kg pieprz ziołowy1g/kg cukier0,4g/kg majeranek1g/kg papryka słodka.3,5g/kg czosnek. Kiełbasa krojona zaraz po parzeniu.. a słoneczko z lodówki. Wszystko wędzone wiśnią z domieszką śliwy 40-65st.C do koloru jedynie kabanierosy podpiekane 80-90st.C Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Wszystko ładnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Starałem się zresztą jak wszystko robi się z sercem to zawsze wychodzi ładnie Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ser bywa niebezpieczny, czuły na temp...Krystian zabaw się liliputem z pierdonki, efekt również gwarantowany Kiełba lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Czerwca 2018 kiełbaska super. Kabanosy, oj tak . Sam zabieram się za nie jak pies do jeża, więc patrzę na twoje pożądliwym wzrokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Śliczności kolega wykonał Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 29 Lipca 2018 Tak troszeczku dzisiaj sobie delikatnie podwędziłem.. dla relaksu (przepis na kiełbasę i boczek z postu #15) Oczywiście nie obyło się bez pilnującego wyrobów spaniola po degustacji cienkiej kiełbaski wiedział czego pilnuje.. :laugh:Kiełbasa z reki nie parzona urwana jeszcze ciepła.. a słoneczko też ciepłe,ale pokrojone zaraz po parzeniu Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 29 Lipca 2018 Ładny przekrój tej kiełbaski.Weź, proszę dla mnie 20 cm, zjem ją na ciepło z chrzanikiem.Już mi ślinka leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 30 Lipca 2018 Ładnie powędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 30 Lipca 2018 elikatnie podwędziłem taki delikatny koloryt - Taki lubię - nie dominuje nad smakiem mięsa Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 30 Lipca 2018 Bardzo ładne wędliny, trzymaj tak dalej. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.