Olek.P Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 28 Marca 2010 Mój błąd, powinno być 0,28l. Sorry. Andyandy :arrow: Blad znaleziony i wszystko OK. W pozostalych sprawach nie musze sprawdzac, bo jestem tego samego zdania co Ty. :wink: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-107018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbson3 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 28 Marca 2010 Czyli co? będzie dobrze, czy nie? Może dodatkowy nastrzyk? Będzie wstyd jak na Święta wędzonki nie wyjdą... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-107034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 28 Marca 2010 qbson3, Nie, dodatkowego nastrzyku nie rób. O jeden dzień skróć peklowanie jeżeli zachowałeś stężenie solanki, a w przypadku gdy ilość soli jest ok, a wody za dużo to zrób nową solankę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-107047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbson3 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 28 Marca 2010 Dzięki za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-107064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 po wędzeniu parzenie gotowy wyrób boczek a taki w środku no i oczywiście szyneczki na święta a taka w środku bez parzenia, ta pipka na środeczku to po haku :rolleyes: Pozdrawiam i :thumbsup: smacznego. Oczywiście jeszcze życzę radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych! Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-107957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Nic dodać nic ująć extra wyroby. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-107962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Nic dodać nic ująć extra wyroby. :thumbsup: :clap:Pozostaje tylko pod tym się podpisać :thumbsup: :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-107971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 28 Maja 2010 Moja pierwsza krakowska parzona w osłonce barierowej z domowym chlebkiem, mniammmm.... tak się tylko zastanawiam czy nie przesadziłam z czymś, bo wydaje mi się ciut za miękka, ale jadłam ją niemal na ciepło, może jutro będzie lepsza. Parzyłam 1,5 godziny w 75 do 80 stopni. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 28 Maja 2010 Bardzo ładne wyroby :thumbsup: Smacznego :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 28 Maja 2010 ale jadłam ją niemal na ciepło, może jutro będzie lepszaJutro może już jej nie być, wiem bo mnie do rana jakoś sama znika :question: :grin: A tak poważnie poczekaj jak się zsiądzie - będzie suuper. Pozdrawiam Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 29 Maja 2010 Faktycznie dzisiaj lepsza Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 29 Maja 2010 tak się tylko zastanawiam czy nie przesadziłam z czymś, bo wydaje mi się ciut za miękka, Stwardnieje pewnie trochę, ale następnym razem można wybrać inna opcje. :grin: Kiełbasa pod względem mnogości "typow" jest wymarzonym obiektem eksperymentów. :wink: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 29 Maja 2010 Parzyłam 1,5 godziny w 75 do 80 stopni. Wydaje mi się ,że trochę przeparzone.Jak nie masz termometru .żeby sprawdzić temperaturę w środku to przyjmij 10min/1cm średnicy osłonki.Ale jak na pierwszy raz to fajna ta kiełbaska. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 29 Maja 2010 Robiłam w osłonkach 95mm, więc czas by się zgadzał, może za wysoka temperatura? Też mi się wydaję ciut prze parzona. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 29 Maja 2010 Kiełbasę parzymy w temp. 72-75°C. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-113315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoter47 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 17 Czerwca 2010 A mnie sie udało pierszy raz szynka drobiowa z osłonki termokurczliwej. [ Dodano: Czw 17 Cze, 2010 16:19 ] Chce wkeic zdjęcie tylko jak? Cytuj chce sie nauczyć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-114765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoter47 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 20 Czerwca 2010 szukam na forum i znaleźc nie moge prosze o wskazówkę gdzie znajde prztaczany przez wielu forumowiczów przepis Dziadka na luncheon meat [ Dodano: Nie 20 Cze, 2010 20:02 ] I jeszcze jedno pytanko kupiłam zgodnie wz waszymi sugestiami osłonki barierowe a co to sa osłonki polamidowe? które lepsze? Cytuj chce sie nauczyć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-115122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 20 Czerwca 2010 przepis Dziadka na luncheon meatCzy o to chodzi? https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=29696#29696 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-115123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoter47 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Dzieki! Cytuj chce sie nauczyć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-115124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoter47 Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 2 Lipca 2010 No i udało sie dobre było.Znowu mam pytanie co sadzicie Szanowni Weterani domowego wedliniarstwa czy można peklować no i oczywiście potem parzyć mięso wyjęte z zamrażarki? Cytuj chce sie nauczyć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-116309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 2 Lipca 2010 Po peklowaniu najpierw wędzić,potem zamrozić a po rozmrożeniu parzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-116310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 3 Lipca 2010 no i oczywiście potem parzyć mięso wyjęte z zamrażarki?Możesz wędzić, parzyć, a po wystudzeniu i wychłodzeniu w lodówce zamrozić, możesz też wędzić nie parzyć, a po wystudzeniu i wychłodzeniu w lodówce do zamrażarki, po wyjęciu z zamrażarki powolne odmrażanie w lodówce i wtedy czas parzenia ciut dłuższy niż świeżo po wędzeniu. Ja osobiście tak robię, że część wędzę parzę i mrożę, a część wędzę i mrożę, jak dla mnie jadalne :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-116325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 22 Lipca 2010 Szynka drobiowa: Mielonka wieprzowa: Kiełbasa śląska: Kminkowa i grillowa: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-118126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 22 Lipca 2010 przemek1978 Cosik malutkie zdjęcia po powiększeniu, słabo widać :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-118133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zdjęcia robione telefonem komórkowym, aparat w naprawie :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/12/#findComment-118140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.