wowansw Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 23 Października 2011 Proszę o podanie jakim była wędzona drzewemdrzewo to gruszka i dąb,wędziłem dwa dni,pierwszy dzień około 40 min. podsuszanie 35-45C,dwie godzinki 55-60C i około 30 min 70C,następnego dnia dwie i pół godz. 55C i ze 20 min. 65-70C. Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 23 Października 2011 Poczyniłem krakowska krajaną przepis ze strony głównej.Muszę popracować nad dziureczkami.Ale smak zadowalający. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 24 Października 2011 Poczyniłem krakowska krajaną przepis ze strony głównej.Muszę popracować nad dziureczkami.Ale smak zadowalający.Karolu, nie przejmuj się dziureczkami jeśli nie są wynikiem fermentcji wewnątrz batona. Kiełbaska jak piszesz :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: i to się liczy :clap: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 24 Października 2011 nie przejmuj się dziureczkami jeśli nie są wynikiem fermentcji wewnątrz batona.Na to mi niestety wygląda. Kolor farszu jest trochę zmieniony i dosyć odbiega od koloru mięsa krajanego. Kiedyś miałam taki przypadek i kiełbasa poszła cała do bigosu. Mogę się jednak mylić bo oceniam wyłącznie po zdjęciu :???: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 24 Października 2011 Karolu. Więcej dokładności w usuwaniu powietrza przed nadziewaniem a dziurek będzie zdecydowanie mniej. Odnośnie jasnego farszu to, chyba mocno został napowietrzony lub wykonany z mięsa o małej zawartości barwników mięśniowych. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 26 Października 2011 Dzisiaj coś słodkiego :thumbsup: "komin Litewski" raczej kominek :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 29 Października 2011 dzisiejsze wędzenie :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-182260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 7 Listopada 2011 Kiełbaski carry, czosnkowe i paprykowe! Nalewki różne i wódki smakowe w szafie. Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-183789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 7 Listopada 2011 Kiełbaski carry, czosnkowe i paprykowe! Nalewki różne i wódki smakowe w szafie :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-183796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 7 Listopada 2011 Kiełbaski carry, czosnkowe i paprykowe! :thumbsup: :clap: :smile: Nalewki różne i wódki smakowe w szafie No to jest zagrycha i popitka :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-183825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 7 Listopada 2011 :grin: bardzo fajny asortyment :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-183829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 20 Listopada 2011 Dzisiejsze wędzenie,trochę w jelitach i trochę w osłonkach(w osłonkach jeszcze podpieka się) Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 20 Listopada 2011 Dzisiejsze wędzenie, A to duże ciemne - co to wędziłeś . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 20 Listopada 2011 Żeby nie było że bez czynnie weekend minął to coś tam poczyniłem. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 20 Listopada 2011 A to duże ciemne - co to wędziłeś .Jak to co...Uwędzona biała rzepa. :grin: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 20 Listopada 2011 Jak to co...Uwędzona biała rzepa. :grin: a obok wędzony czosnek :wink: Karol to miałeś pracowity i smakowity weekend :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 21 Listopada 2011 A to duże ciemne - co to wędziłeś Czarną rzepę :grin: i czosnek polski :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 25 Listopada 2011 pierwszy raz zrobiłem salceson wyszło 10kg Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-187247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 25 Listopada 2011 Tim kusisz mnie fajne te Twoje salcesony :thumbsup: Mam pytanie napełniałeś barierowe czy poliamidowe osłonki :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-187250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 26 Listopada 2011 tomaj77, napełniałem w osłonki poliamidowe Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-187346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 26 Listopada 2011 tomaj77, napełniałem w osłonki poliamidoweDzięki to będzie próba salcesonu :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-187350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 30 Listopada 2011 Witam wszystkich,dzisiaj zrobiłem moje pierwsze kabanosy :grin: (podpatrzyłem przepis od koleżanki @halusi@) Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-188203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 30 Listopada 2011 Ale fajne te kabanosiki, długie i cieniutkie,czyli zgrabne.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-188205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 30 Listopada 2011 muszę kiedyś spróbować ukręcić takie kabanosiki ślinka cieknie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-188206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad768 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tak wyglądały moje wyroby przed i w trakcie wędzenia niestety nie mam zdjęć gotowych wędzonek bo byłem tak podjarany że zupełnie o tym zapomniałem :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-188693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.