Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o podanie jakim była wędzona drzewem

drzewo to gruszka i dąb,wędziłem dwa dni,pierwszy dzień około 40 min. podsuszanie 35-45C,dwie godzinki 55-60C i około 30 min 70C,następnego dnia dwie i pół godz. 55C i ze 20 min. 65-70C. Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181126
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Poczyniłem krakowska krajaną przepis ze strony głównej.Muszę popracować nad dziureczkami.Ale smak zadowalający.

 

 

 

 

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181225
Udostępnij na innych stronach

Poczyniłem krakowska krajaną przepis ze strony głównej.Muszę popracować nad dziureczkami.Ale smak zadowalający.

Karolu, nie przejmuj się dziureczkami jeśli nie są wynikiem fermentcji wewnątrz batona. Kiełbaska jak piszesz :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: i to się liczy :clap: :clap:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181321
Udostępnij na innych stronach

nie przejmuj się dziureczkami jeśli nie są wynikiem fermentcji wewnątrz batona.

Na to mi niestety wygląda. Kolor farszu jest trochę zmieniony i dosyć odbiega od koloru mięsa krajanego. Kiedyś miałam taki przypadek i kiełbasa poszła cała do bigosu. Mogę się jednak mylić bo oceniam wyłącznie po zdjęciu :???:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181334
Udostępnij na innych stronach

Karolu. Więcej dokładności w usuwaniu powietrza przed nadziewaniem a dziurek będzie zdecydowanie mniej. Odnośnie jasnego farszu to, chyba mocno został napowietrzony lub wykonany z mięsa o małej zawartości barwników mięśniowych.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-181401
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Kiełbaski carry, czosnkowe i paprykowe!

Nalewki różne i wódki smakowe w szafie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-183789
Udostępnij na innych stronach

Kiełbaski carry, czosnkowe i paprykowe!

Nalewki różne i wódki smakowe w szafie

:clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-183796
Udostępnij na innych stronach

Kiełbaski carry, czosnkowe i paprykowe!

 

:thumbsup: :clap: :smile:

 

 

Nalewki różne i wódki smakowe w szafie

 

No to jest zagrycha i popitka :smile:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-183825
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

A to duże ciemne - co to wędziłeś .

Jak to co...Uwędzona biała rzepa. :grin:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186202
Udostępnij na innych stronach

Jak to co...Uwędzona biała rzepa. :grin:

a obok wędzony czosnek :wink: Karol to miałeś pracowity i smakowity weekend :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/23/#findComment-186204
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.