spec202 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 salvado napisał widzę, że do świąt z głodu nie umrzesz :-) Nie za wiele w domu zostało wszystko na zamówienie dla bliskiej rodzinki. Makrasz napisał Witaj Spec z miłą chęcią bym z Toba porozmawiał interesuje mnie wędzarnia w której uwędziłeś Pozdrawiam Makrasz nie dawałem fotek wędzarni bo jest brzydka jak noc listopadowa, ale uwędziła całkiem dobrze :grin: Jak masz jakieś pytania to wal śmiało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-75151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Szynka (zrazowa górna) Te szynki to z Duroca, WBP czy PBZ, dużo ta świnka dała, dlatego pytam? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-75160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Cześć!Nie wiem jakiej rasy były świnki.Kupiłem praktycznie gotową szynkę, tylko lekko obrobić i w siateczkę.P.) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-75164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 spec202 wyroby pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-75373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dwa dni wędziłem prawie zimnym tzn. lekko ciepłym dymem małą szynkę wiśnią. Peklowana była 4 dni w lodówce eksperymentalnie. Dziś przy rozbiorze szynki wykroiłem dwie szynki małe, bo mięso do kiełbas potrzebne i zapeklowałem bez tabelek, aczkolwiek waga potrzebna była. W poniedziałek wędzę. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ladnie wyglada hm 2 dni tzn po ile godzin dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 hm 2 dni tzn po ile godzin dziennie Pierwszego 8 godzin, drugiego 9. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 kiełbasawitaj Spec kiełbasa twoja to już pobiła wyrób regionalny od Pana Wolarka z Liszek gratuluję Pierwszego 8 godzin, drugiego 9.tak się zastanawiam za ile brrrrr ile można by było wyciągnąć od klienta za taką piękną wędzonke wędzoną 17 godz.,a gdzie reszta :question: w dzisiejszych czasach,u ojców benedyktów z Tyńca to by musiała kosztować a z 80zł/kg chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Efektownie wygląda , cena napewno przy takim wyrobie musi być wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 cena napewno przy takim wyrobie musi być wysoka. Tak myślę, nie licząc robocizny, uwzględniając sól, drewno, prąd i ubytek wagi cena wychodzi około 16 zł za kilogram. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 cena napewno przy takim wyrobie musi być wysoka. Tak myślę, nie licząc robocizny, uwzględniając sól, drewno, prąd i ubytek wagi cena wychodzi około 16 zł za kilogram. :grin: I to jest właśnie piękne we własnych wyrobach. Nie dość że smak jest o niebo lepszy od sklepowych wyrobów naszpikowanych chemią to i koszt wykonania jest relatywnie niski. Za 16 zł w sklepie to jakąś zwyczajną kupisz która po 3 dniach w lodówce sama z niej wyjdzie Gratuluje pięknego i zapewne smacznego wyrobu. :smile: Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 po 3 dniach w lodówce sama z niej wyjdzie Racja, a zrobione przez nas, nie chcą :grin: Kiełbasa, która przeleżała w lodówce ze 4 miesiące.Zrobiła się tak such i twarda, że nożem cieżko uciąć (Luiza nie da rady :grin: ).Jest twardsza niż mięso suszone przez Indian :rolleyes: Pomimo to, Luiza jak spróbowała to codziennie żuje po kilka centymetrów i się delektuje smakiem :tongue: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ).Jest twardsza niż mięso suszone przez Indian :rolleyes: Jak już się zmęczycie żuciem , przywoź na Zlot . Przy ognisku wieczory będą długie :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Tak to sobie wczoraj rybki uwędziłem na zimno... :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jak mogłeś wędzić na zimno jak na dworze ciepło.Ja wędziłem metkę na zimno, jak nie było słońca to temp. ok 25 st., jak słońce świeciło na moją blasznkę to było 35 st. I jakie to zimne wędzenie? Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja wędziłem metkę na zimno, jak nie było słońca to temp. ok 25 st., jak słońce świeciło na moją blasznkę to było 35 st. I jakie to zimne wędzenie? Blaszankę - mówisz.U mnie jest wędzaraka z drewna +wełna 5cm + znowu boazeria olchowa (od wewnąrz) i tam temperatura (wewnątrz wędzarki) jest niższa jak 35*C (bo 18*C). Ja już od 3 dni wędzę na zimno. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 wędzaraka z drewna +wełna 5cm + znowu boazeria olchowa (od wewnąrz) i tam temperatura (wewnątrz wędzarki) jest niższa jak 35*C (bo 18*C).O klimie zapomniałeś dopisać :lol: Ja już od 3 dni wędzę na zimno.A ja już od czterech ostrzę zęby :devil: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ja jako człowiek morza .\, rybki moczę w morskiej wodzie , wieszam w "przewiewnym miejscu i potem tylko do wędzarni :wink:Coś w tym stylu:http://www.youtube.com/watch?v=oNpH5tx4Pu8 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-77991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 7 Września 2009 Uwędziłem i sparzyłem dziś szynkę, a jutro... :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-79365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 8 Września 2009 Pis - apetyczna :tongue: - a ten schowek to na co ???? :wink: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-79432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 8 Września 2009 a ten schowek to na co ???? Wyciąłem tzw.żyły i za słabo ścisnąłem - prawie wcale i skrytka taka powstała, ale dzieci mają mniej do wycinania. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-79465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 8 Września 2009 a ten schowek to na co ???? Wyciąłem tzw.żyły i za słabo ścisnąłem - prawie wcale i skrytka taka powstała, ale dzieci mają mniej do wycinania. :grin:Jak Ty ją w siatkę upakowałeś? Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-79467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 8 Września 2009 Jak Ty ją w siatkę upakowałeś?Owinąłem bandażem, jak Andrzej paluszek, delikatnie. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-79468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 24 Września 2009 I ja zrobiłem kilka wędzonek domowych a Ania zrobiła dekorację Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-81581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 24 Września 2009 Andy, nie obraź się, ale te Twoje wędzonki przy tej dekoracji to tak seee wyglądają :lol: :lol: :lol: :wink: Trochę pozwiedzałem świata i trochę tych dekoracji kulinarnych widziałem, ale te naprawdę są super. PSNooo doobra Andy, wędzonki też są OK :wink: :lol: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/3/#findComment-81589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.