Gość technik Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Oczy bolą od efektu i ilości. No to powodzenia na tej " ZIELONEJ " Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 12 Grudnia 2009 jędrek107, Wygrzanie samej wędzarni to tylko 50% sukcesu przy dobrej pogodzie. Pamiętaj że zimne wędzonki w wędzarni będą pracować jak chłodnica i na wędzonkach będą skropliny więc ociekanie należy zastosować w ciepłym pomieszczeniu przy zimnym wędzeniu. Żeby uniknąć czasochłonnych przygotowań do wędzenia - ociekania obsuszania wygrzewania itd. Przerób wędzarnie tak, aby nie była szczelna - nie brać pod uwagę komina. Komora przy dachu musi być rozszczelniona w miarę potrzeb i pogody. Bezpośredni przepływ ciepłego dymu i ujście szczelinami, kominem - szybko osuszy wędzonki. Zniknie też efekt skroplin kwaśnych wędzonek i wszystkich podobnych problemów opisywanych na forum. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Pozwólcie, że pochwalę sie za Kolunię.To nasze pierwsze samodzielne pyszności. Pojechał do Zrębic,otrzymał fachowe szkolenie i oto efekty :lol: A ileż radości :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Obrazek Pozwólcie, że pochwalę sie za Kolunię.To nasze pierwsze samodzielne pyszności. Pojechał do Zrębic,otrzymał fachowe szkolenie i oto efekty :lol: A ileż radości :lol: Witam, No , no ... pamiętam , był bardzo aktywny. Jak widać efekty są doskonałe. A kiedyż to będzie kaszaneczka z "czochem" ? Ja na święta spróbuję trochę zrobić , może się uda ... ( też byłem aktywny na zajęciach) pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 12 Grudnia 2009 A kiedyż to będzie kaszaneczka z "czochem" ?Kaszaneczkę także zrobił-pyszniusią,zapewne i Tobie się uda :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Eluniu,przyjmij moje gratulacje! Garnitur pięknych wędlin wykonaliście.Napisz mi proszę, z jakiego kawałka mięsa jest ta przekrojona wędlina z tłuszczykiem? Taki duecik to sam smak :tongue: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Dziękuję za gratulacje i oczywiście przyjmuję :lol: Ten przekrojony kawałek to ogonówka.Wędzona w siateczce. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Tydzień temu kilka sztuk i dzisiaj kilka :grin: Osuszanie na powietrzu Wsad w wędzarni Osuszanie i po godzinie wędzenie Balerony i polędwice Szyneczki i szynkopodobne :wink: W większości już zamrożone, dwa dni przed świętami po rozmrożeniu je sparzę i zostaną skonsumowane jak zawsze szybko i ze smakiem :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-91827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertj Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 14 Grudnia 2009 moje pierwsze wyroby pasztecik troche mi nie wyszedl mysle ze zaduzo sloniny http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00632.jpg biala sorowa http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00627.jpg kiebasa przed wedzeniem http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00631.jpg i po http://i270.photobucket.com/albums/jj95/robedywer/DSC00635.jpg jakie opinie Dzieki robert Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-92127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Kiełbaski ,smakowicie wyglądają.Pasztecik- ciut niewyraźne zdjęcia,ale zapewne będzie smaczny :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-92128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Moje pierwsze zbiory . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 23 Grudnia 2009 many, tak jak pisałem wczesniej wszystko sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Wkrótce zaprezentuję grillowędzarnię. Jeszcze tylko zadaszenie. Teorii już troszkę mam ale jedno wędzenie dało mi mnóstwo spraw do przemyślenia. Praktyka górą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Pełnia szczęścia :grin: .. Moje świąteczne "centrum dowodzenia " :wink: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Fajne to "skrzydełko" z prosiaczka . Jak długo wędzone i parzone?Smaczności :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Heniu , wędzenie trzy dni po kilka godzin a parzenie wg. Pedra : http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1484 Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAMI Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ja też zrobiłem chłopakom po nóżce :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 27 Grudnia 2009 GAMI, pięknie to wszystko wygląda,chetnie też bym skosztował taką nóżkę.A tak swoją droga napisz ile marynowałeś i ile wędziłeś te nóżki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAMI Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Pedicure, lekkie odsysanie tłuszczu i trzy tygodnie moczenia (w sensie peklowania). Wędziłem niestety tylko jeden dzień (12 godzin). Plany pokrzyżowała pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 27 Grudnia 2009 I ja, podobnie jak szuirad, chętnie bym takie coś zmajstrował. Raczej tylko podstawę z golonką, bez nóżki. Mam jednak problem - nie wiem czy zmieści mi się do wędzareczki i jak duży kociiołek musiał bym kupić by toto sparzyć. Komora wędzareczki ma wymiary prawie takie jak "Borniak" i "Grzegorz" tj. 70x41x32 cm. Jeśli nie sprawia to kłopotu to proszę o info. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 27 Grudnia 2009 jak duży kociiołek musiał bym kupić by toto sparzyć. Najlepiej kega , nie jest drogi i posiada wiele zalet : peklowanie , parzenie , warzenie piwa itp . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam, A oto mój zestaw na Święta Bożego Narodzenia -3 szynki, -baleron w osłonce białkowej -polędwica -2 k. szynkowe -5 k. krakowskich -2 boczki - i serdelki (przysmak wnuczki) Cytuj Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaku Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 28 Grudnia 2009 oto moja wedzarnia i wedzonki>prosze o opinie:) przy okazji pozdrawiam kolege podrobka:)) Cytuj Grupa Totalnych Ignorantow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość technik Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Wędzarnia ? no cóż napewno jest funkcjonalna , skoro uzyskujesz takie efekty wędzenia ,jakie widać na "cienkiej",no i nie ważne na jakiej ziemi stoi, - ważne że właściciel wędzi "po Polsku zrobione" wiktuały.Życzę powodzenia w naszym gronie i ....Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-93933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaku Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 29 Grudnia 2009 No tak, kielbaska pierwszy raz wyszla dobrze ,no moze troche za tlusta byla.Ale nie moglem dojsc ,dlaczego po uwedzeniu ,kielbasy mialy bardzo twarda skore, wiec dodawalem coraz wiecej tluszczu. Rozwiazalem problem, gdy kolega podrobek dal mi namiar na sklep z dobrymi jelitami i ta kielbasa wyszla dobrze. Nareszcie:))wedzic da sie w tym, tylko troche praktyki, dobra pogoda i suche drewo Cytuj Grupa Totalnych Ignorantow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/8/#findComment-94036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.