czeczen1963 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5551 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam wszystkich uczestników forum. Jestem tu świeży i zaczynam z Wami swoją przygodę. Kilka razy zaglądałem na to forum i mam nadzieję że znajdę tu pomoc. Zaczynam od zera,ale dużo dobrych chęci.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5552 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witaj czeczen1963. Znajdziesz tutaj czego szukasz ... a w międzyczasie zajrzyj tutaj: http://wedlinydomowe...go-forumowicza/i tutaj: http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturarturoppl Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5553 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam Wszystkich!Szukając przepisów na dobre jedzonka trafiłem do Was :-),obserwowałem to forum już jakiś czas, ale brak było czasu na dłuższe zgłębienie tematu ale wreszcie przyszła pora na rejestrację ;-) Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5554 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witajcie nowoprzybyli i czyńcie prawdziwe i smaczne wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kneź Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5555 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witajcie.Zaglądam do Was od samego początku, a nawet i wcześniej, bo od czasu postu Maxella o białej kiełbasie, na Czarnej Oliwce. Dłuższy czas tylko sporadycznie. A teraz cóż, oglądanie fotek na facebooku, bez bliższych opisów już mi nieco dojadło, więc po 10 latach chyba czas na rejestrację? Zadymiam natomiast już nieco dłużej, pamiętając co nieco z dawniejszych czasów dzieciństwa i młodości. Współprowdzę kawałek stronki z działem kulinarnym, aczkolwiek nie ma się czym specjalnie chwalić.Zdarza mi się też zrobić kawałek ciasta, chleba, trochę winka lub naleweczki - przecież nie samym mięsem człowiek żyje! Na razie pozwolę sobie zapoznać się na spokojnie z zawartością forum i jego specyfiką, bo szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak tu się poruszać?Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5556 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witaj kolego ma naszej stronie.Miło ze postaniowileś się zalogowac.Powodzenia w zadymiarskim świecie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5557 Opublikowano 13 Stycznia 2015 @Kneź, witaj,szerzej w "schabie z warkoczem" Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kneź Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5558 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-396631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maol Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5559 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam serdecznie wszystkich Państwa Od niedawna zainteresowałem się własnym wyrobem wędlin, właśnie dzięki Wędzarniczej Braci Zacząłem od szarej kiełbasy z królika, trochę zmodyfikowałem przepis i tak nie chwaląc się jestem z siebie bardzo dumny, bo wszystkim znajomym smakowało i płaczą, że jest robiona tylko co 3 miesiące. Teraz chciałbym pójść dalej i pomyślałem o podszkoleniu się teoretycznym. Nie ukrywam, że najbardziej interesuje mnie obecnie wędzenie.PozdrawiamMaol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-397095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5560 Opublikowano 15 Stycznia 2015 @Maol, Serdecznie witamy w Naszych szeregach.. Na poczatek polecam przeczytac tez ten temat: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Serdecznie pozdrawiamy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-397103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek-r1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5561 Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Witam.Jestem z Wami od maja 2012, ale do tej pory niczego nie pisałem, a jedynie chłonąłem wiedzę jak gąbka. Przyszła jednak pora wyjść z ukrycia i się przywitać.Mam na imię Piotr. Po czterdziestu latach "kiszenia się" w mieście jakiś czas temu przeprowadziliśmy się na wieś i to było to.Skoro wieś i ogródek, to siłą rzeczy przyszła pora na wędzarnię. Postawiłem prowizorkę, o której nie będę się rozpisywał, a teraz nadszedł czas na wędzarnię "jak Pan Bóg przykazał". Będzie to popularny "kibelek".Wiele już się od Was dowiedziałem - (dziękuję!), ale wiele jeszcze czytania, krwi potu i łez przede mną.Raz jeszcze witam i serdecznie pozdrawiam.Piotr Edytowane 16 Stycznia 2015 przez rymek-r1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-397307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5562 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witaj i działaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-397332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frst Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5563 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Również witam i podobnie jak kolega rymek, od jakiegoś czasu czytam wątki na forum, ale w końcu przyszła pora na zabranie głosu.Znalazłem tutaj dużo cennych informacji i teraz tylko czekam na spełnienie życiowego marzenia - działka, dom, wędzenie mięsa i ryb.Jednak życie mnie nauczyło, że wszystko po kolei, więc najpierw muszę odchować dzieciaki PozdrowieniaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-397369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francik7a Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5564 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Kilka dni temu znajomy pokazał mi tę stronę.Przyznam się że zawsze podglądałem ten temat -wyrób wędlin i obróbkę wędzarniczą na Youtube ale,nie sądziłem iż jest coś tak fascynującego jak WĘDZARNICZA BRAĆ która ogarnia wszelkie tematy w tej dziedzinie i nie tylko.Postaram się też wnieść coś ciekawego by być pożytecznym dla innych może się przydadzą komuś moje spostrzeżenia z własnych praktyk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5565 Opublikowano 20 Stycznia 2015 francik7a , witaj i czekamy na Twoje spostrzeżenia z własnej praktyki Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sstefan Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5566 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam, jestem na etapie zakupu materiałów do wybudowania wędzarnio - grilla, zakupiłem już drzwi żeliwne do komory wędzarniczej i drzwi do komory paleniska z drzwiami do paleniska i popielnika również żeliwne, mam wstępnie zrobiony projekt na który potrzebuję około 350 szt cegły klinkierowej, troszę cegły szamotowej do paleniska , teraz jestem na etapie czytania tego forum, czytam wszystkie porady za i przeciw, i dochodzę do wniosku że cokolwiek zrobię i tak będą uwagi na "za i przeciw" ale to ostatecznie mój wybór a najważniejsze aby mi się podobał i dobrze służył, zaczynam "budowę" na wiosnę, pozdrawiam " Wędzarniczą Brać". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5567 Opublikowano 21 Stycznia 2015 i tak będą uwagi na "za i przeciw" ale to ostatecznie mój wybór a najważniejsze aby mi się podobał i dobrze służył, No ładny wygląd to jedno, a przydatność do robienia wędzonek (służba) to drugie, i wcale nie jest łatwo te dwa wstępne założenia połączyć, szczególnie nie posiadając doświadczenia, ale do odważnych świat należy, więc powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5568 Opublikowano 21 Stycznia 2015 cokolwiek zrobię i tak będą uwagi na "za i przeciw" ale to ostatecznie mój wybór a najważniejsze aby mi się podobał i dobrze służył, zaczynam "budowę" na wiosnę, pozdrawiam " Wędzarniczą Brać". Życzę udanego startu. Teraz już znalazłem odpowiedź co jest mądrzejsze, jajko czy kura. Oczywiście że jajko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@reC Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5569 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilgore Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5570 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Dzień dobry.Nie będę Wam kadził ale strona/forum jest fantastyczna. Na wiosnę rozpoczynam realizację wędzarni/grilla według sprawdzonego projektu z forum.Obiecuję, że klawisz szukaj będzie moim ulubionym. cokolwiek zrobię i tak będą uwagi na "za i przeciw" ale to ostatecznie mój wybór a najważniejsze aby mi się podobał i dobrze służył, zaczynam "budowę" na wiosnę, pozdrawiam " Wędzarniczą Brać".Życzę udanego startu. Teraz już znalazłem odpowiedź co jest mądrzejsze, jajko czy kura. Oczywiście że jajko Najmądrzejszy to jest kogut Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpwit Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5571 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam szanowne grono! Mam na imię MacieK. Mieszkam w Witaszycach koło Jarocina, w Wielkopolsce. Zamierzam dopiero rozpocząć życiową przygodę z wędzeniem. Dlatego też na początku będę dużo czytał i raczej nie będę się udzielał Mam dużo zainteresowań (przede wszystkim stara polska motoryzacja, góry, wędkarstwo), ale liczę, że znajdę trochę czasu na nowe hobby. Pozddrawiam wszystkich serdcznie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5572 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witamy zadymiarza - a czytać radzę wybiórczo, co by się nie zmęczyć wiedzą często niepotrzebną..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-398797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5573 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam serdecznie Brać Wędzarniczą Mam nadzieję, że będę miala szansę duzo się od Was nauczyć Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-399187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5574 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam serdecznie Brać Wędzarniczą Mam nadzieję, że będę miala szansę duzo się od Was nauczyć Witaj Elu... jeśli masz takie zamierzenie to na pewno Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-399196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5575 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam wszystkich nowych zadymiaczy i zycze udaznych wyrobow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/223/#findComment-399268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.