hurtbieniek.pl Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4151 Opublikowano 25 Października 2012 Witam, wędzeniem i domowymi wyrobami zainteresował mnie mój teść, po którym obecnie prowadzę hurtownie artykułów masarskich (3 pokolenie w branży). Żeby nie było, że tylko chcę się tutaj reklamować i nic w zamian to zaprzeczam. Jeśli macie jekieś pytania odnośnie producentów, marek, cen, użycia jakichś przypraw czy innych ulepszaczy smaku tudzież konsystencji piszcie. Nie będę czegoś wiedziała - popytam u swoich klientów/konkurentów/dostawców. Chętnie pomogę Cytuj www.hurtbieniek.pl - wszystko do wyrobu wędlin, najlepsze jelita, duży wybór przypraw. Sklep stacjonarny - Aleksandrów Łódzki. Zapraszamy!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4152 Opublikowano 25 Października 2012 Witam, wędzeniem i domowymi wyrobami zainteresował mnie mój teść, po którym obecnie prowadzę hurtownie artykułów masarskich (3 pokolenie w branży). Żeby nie było, że tylko chcę się tutaj reklamować i nic w zamian to zaprzeczam. Jeśli macie jekieś pytania odnośnie producentów, marek, cen, użycia jakichś przypraw czy innych ulepszaczy smaku tudzież konsystencji piszcie. Nie będę czegoś wiedziała - popytam u swoich klientów/konkurentów/dostawców. Chętnie pomogę WIESZ... MY WIEMY I TAK LEPIEJ jakbyś czegoś ni wiedziała , to pisz - może jakiś fachowiec uroni cząstkę swej wiedzy Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarcz Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4153 Opublikowano 25 Października 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nazywam się Maciej karcz Nigdy bym nie przypuszczał, że temat wędliniarstwa potrafi mnie zaciekawić, lecz od czasu pierwszego wejścia na stronę Maxella cały czas jestem pod wrażeniem i już poczyniłem pierwsze kroczki w kierunku samodzielnych wyrobów. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą pójdzie mi trochę łatwiej. Pozdrawiam. makarcz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4154 Opublikowano 25 Października 2012 hurtbieniek.pl, nie przejmuj się! jumbo nie zawsze jest taki skromny :grin: Witam i ja wszystkich, którzy dołączyli niedawno. Jak jeszcze kiedyś traficie na temat Klubu Przyjaciół Prosiaczka to będzie bardzo sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekaga1970 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4155 Opublikowano 26 Października 2012 Witam wszystkich Jestem na forum nowa i stawiam pierwsze kroki w robieniu domowych wędlin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4156 Opublikowano 26 Października 2012 :grin: A witanko serdeczne !!! :grin: Mysłowice nie daleko... ( Śląskie rośnie w siłę... ) Pozdrawiam !!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwg Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4157 Opublikowano 26 Października 2012 witam wszystkich zadymiaczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tudu Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4158 Opublikowano 30 Października 2012 Witam wszystkich :grin: Właśnie postanowiłem zacząć stawiać pierwsze kroki w wędliniarstwie na własne potrzeby.Na pewno wiele się tu od wszystkich nauczę. Chciałbym kupić gotową wędzarnię, mam nawet jedną na oku :grin: jeżeli ktoś mógłby mi doradzić na co zwrócić uwagę będę wdzięcznyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-246836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikz24 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4159 Opublikowano 30 Października 2012 Witam wszystkich serdecznieDługo czytałem Wasze forum nabywając wiedzy. Pierwsze szyneczki i boczki uwędzone, wiec postanowiłem przyłaczyć się do "Wędzarniczej braci" ZADYMIACZY (W każdym tego słowa znaczeniu ) Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-246857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4160 Opublikowano 30 Października 2012 Pierwsze szyneczki i boczki uwędzone, wiec postanowiłem przyłaczyć się do "Wędzarniczej braci" ZADYMIACZYWitaj Rafale, czuj się jak u siebie, zadawaj pytania i chwal osiągnięciami. Masz bardzo dobrą lokalizację z punktu widzenia pozyskiwania dobrego mięsa :smile: . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-246861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Warmia Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4161 Opublikowano 2 Listopada 2012 Wprawdzie zarejestrowałem się jakiś czas temu ale niestety brak czasu spowodował, że jeszcze się ładnie ze wszystkimi nie przywitałem. Zatem WITAM wszystkich serdecznie i mam nadzieję , że teraz będę częściej tu bywał POZDRAWIAM Cytuj Marcin Warmia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4162 Opublikowano 2 Listopada 2012 Witaj Marcinie z Warmii. I nie zapominaj, że dwa razy do roku na Warmii się spotykamy w zaprzyjaźnionym gronie na imprezie pt. zlot W-W. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinK Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4163 Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam wszystkich zakręconych na punkcie wędzenia Póki co jestem zielony a może nawet przeźroczysty ale chęci i zapału nie brakuje :lol: Wylewka pod wędzarnie już wyschła i o ile pogoda pozwoli w przyszłym tgodniu murowanie. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4164 Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam wszystkich zakręconych na punkcie wędzenia Witaj Marcinie! Dąż do celu i chwal się swoimi wyrobami Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4165 Opublikowano 2 Listopada 2012 Witaj Marcinie w zadymionym świecie :grin: Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Lech Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4166 Opublikowano 3 Listopada 2012 witam wszystkich ta strona to jest to co zawsze szukalem.Dodrze dowiedziec sie duzo ciekawych detali od profesjonalistow Cytuj Tomek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4167 Opublikowano 3 Listopada 2012 witam wszystkich ta strona to jest to co zawsze szukalem.Dodrze dowiedziec sie duzo ciekawych detali od profesjonalistowWitaj Tomaszu :wink: Musisz się wkupić na SB :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markoserwismm Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4168 Opublikowano 3 Listopada 2012 Witaj Tomaszku w Braci Cytuj Marek Michalski Jedzenie jest dobre lub zdrowe ja wolę dobre www.mmichalski.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4169 Opublikowano 4 Listopada 2012 Serdeczne witanko wszystkim nowo przybyłym :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4170 Opublikowano 4 Listopada 2012 WITAM serdecznie Wszystkich Zadymiaczy. To jest mój pierwszy post na forum i pewnikiem nie ostatni Czytam forum namiętnie od dłuższego czasu, czytam i wydaje mi się, że wędzenie jest takie banalne i proste :grin: . Nic bardziej mylnego ale nie święci garnki ... Z powodu braku czasu wędzarnia jeszcze jest w fazie dokumentacji projektowej i poskładanych elementów na podwórzu - nad czym strasznie ubolewam. Doczytałem, że można bez wędzarni zrobić coś pysznego i zdrowego - co niniejszym uczyłem - szyneczka parzona nie wędzona peklowana przez 5 dni w solance [(15g peklosoli + 45g soli na 1l wody dodatkowo do zalewy dodałem mieszanka ziołowa(liść laurowy, ziele angielskie)] W smaku super półkilowy kawałeczek pochłonąłem zaraz po wystudzeniu ; Ale nie obeszło się bez małego ale.. na jednej z fotek widać miejsce bardziej czerwone – to w samym środeczku to pewnikiem mój pośpiech i za szybkie wyjęcie z wody a to na dole zaczerwienienie – co to może być ?? Jak bym coś nie jasno pisał to przepraszam ale może to być trema Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4171 Opublikowano 4 Listopada 2012 Artur Dor, Witaj ! Jak na pierwszy raz, to super! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4172 Opublikowano 4 Listopada 2012 Andyandy jak możesz to powiedz mi jeszcze czy taki "mokry" wygląd po przekrojeniu to normalna sprawa ?? właśnie przekroiłem największy kawałek szynki (1kg) i taki wilgotny jest - w sklepowej może być wszystko bo nie wiadomo co tam jest a w tej mojej było tyko peklowanie na mokro bez żadnego nastrzykiwania. Może jestem marudny ale lepiej się dopytać niż żyć w niewiedzy :lol: Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4173 Opublikowano 4 Listopada 2012 Ja witam również wszystkich nowo przybyłych na nasze forum . :grin: :lol: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arsakes Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4174 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam wszystkich. Stronę i forum miłośników domowych wędlin odwiedzam od jakiegoś czasu. Dziś postanowiłem dołączyć do wędzarniczej braci na forum. Kilka razy już robiłem wędliny, z powodzeniem :thumbsup: ale ciągle się uczę i coraz bardziej mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek. Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #4175 Opublikowano 5 Listopada 2012 Dobry wieczór i dzień dobry bo wiem, że są też tutaj spece od wyrobów zza oceanu po licznych degustacjach wyrobów mojego Taty [Radka - aktywnego forumowicza z duża ilością kiełbasek pod nazwą ] które są rewelacyjne w smaku i zdecydowanie zdrowsze od 'wyrobów' ze sklepów, postanowiłem, że pójdę w jego ślady i sam również zacznę robić takie smakołyki. Pierwszym krokiem była lekcja robienia białej kiełbasy, pod czujnym okiem taty. Drugim krokiem jest rejestracja na forum. A ponieważ, jest to mój pierwszy post, chciałem się serdecznie przywitać z całą Wędzarniczą Bracią Pozdrawiam,Bartek. Cytuj Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.