Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wędzeniem i domowymi wyrobami zainteresował mnie mój teść, po którym obecnie prowadzę hurtownie artykułów masarskich (3 pokolenie w branży). Żeby nie było, że tylko chcę się tutaj reklamować i nic w zamian to zaprzeczam.

 

Jeśli macie jekieś pytania odnośnie producentów, marek, cen, użycia jakichś przypraw czy innych ulepszaczy smaku tudzież konsystencji piszcie. Nie będę czegoś wiedziała - popytam u swoich klientów/konkurentów/dostawców. Chętnie pomogę:)

www.hurtbieniek.pl - wszystko do wyrobu wędlin, najlepsze jelita, duży wybór przypraw. Sklep stacjonarny - Aleksandrów Łódzki. Zapraszamy!!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245786
Udostępnij na innych stronach

Witam, wędzeniem i domowymi wyrobami zainteresował mnie mój teść, po którym obecnie prowadzę hurtownie artykułów masarskich (3 pokolenie w branży). Żeby nie było, że tylko chcę się tutaj reklamować i nic w zamian to zaprzeczam.

 

Jeśli macie jekieś pytania odnośnie producentów, marek, cen, użycia jakichś przypraw czy innych ulepszaczy smaku tudzież konsystencji piszcie. Nie będę czegoś wiedziała - popytam u swoich klientów/konkurentów/dostawców. Chętnie pomogę:)

WIESZ...

MY WIEMY I TAK LEPIEJ

jakbyś czegoś ni wiedziała , to pisz - może jakiś fachowiec uroni cząstkę swej wiedzy

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245794
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nazywam się Maciej karcz

 

Nigdy bym nie przypuszczał, że temat wędliniarstwa potrafi mnie zaciekawić, lecz od czasu pierwszego wejścia na stronę Maxella cały czas jestem pod wrażeniem i już poczyniłem pierwsze kroczki w kierunku samodzielnych wyrobów.

 

Mam nadzieję, że z Waszą pomocą pójdzie mi trochę łatwiej.

 

Pozdrawiam. makarcz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245795
Udostępnij na innych stronach

hurtbieniek.pl, nie przejmuj się! jumbo nie zawsze jest taki skromny :grin:

 

Witam i ja wszystkich, którzy dołączyli niedawno. Jak jeszcze kiedyś traficie na temat Klubu Przyjaciół Prosiaczka to będzie bardzo sympatycznie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245797
Udostępnij na innych stronach

:grin: A witanko serdeczne !!! :grin: Mysłowice nie daleko... ( Śląskie rośnie w siłę... :cool: ) Pozdrawiam !!!
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-245947
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich :grin:

Właśnie postanowiłem zacząć stawiać pierwsze kroki w wędliniarstwie na własne potrzeby.

Na pewno wiele się tu od wszystkich nauczę. Chciałbym kupić gotową wędzarnię, mam nawet jedną na oku :grin: jeżeli ktoś mógłby mi doradzić na co zwrócić uwagę będę wdzięczny

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-246836
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie

Długo czytałem Wasze forum nabywając wiedzy.

Pierwsze szyneczki i boczki uwędzone, wiec postanowiłem przyłaczyć się do "Wędzarniczej braci" ZADYMIACZY (W każdym tego słowa znaczeniu ) :)

 

Pozdrawiam

Rafał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-246857
Udostępnij na innych stronach

Pierwsze szyneczki i boczki uwędzone, wiec postanowiłem przyłaczyć się do "Wędzarniczej braci" ZADYMIACZY

Witaj Rafale,

czuj się jak u siebie, zadawaj pytania i chwal osiągnięciami.

Masz bardzo dobrą lokalizację z punktu widzenia pozyskiwania dobrego mięsa :smile: .

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-246861
Udostępnij na innych stronach

Wprawdzie zarejestrowałem się jakiś czas temu ale niestety brak czasu spowodował, że jeszcze się ładnie ze wszystkimi nie przywitałem. Zatem WITAM wszystkich serdecznie i mam nadzieję , że teraz będę częściej tu bywał POZDRAWIAM
Marcin Warmia
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247342
Udostępnij na innych stronach

Witaj Marcinie z Warmii. I nie zapominaj, że dwa razy do roku na Warmii się spotykamy w zaprzyjaźnionym gronie na imprezie pt. zlot W-W. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247344
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich zakręconych na punkcie wędzenia :)

 

Póki co jestem zielony a może nawet przeźroczysty ale chęci i zapału nie brakuje :lol:

Wylewka pod wędzarnie już wyschła i o ile pogoda pozwoli w przyszłym tgodniu murowanie.

 

Pozdrawiam

Marcin

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247375
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich zakręconych na punkcie wędzenia :)

Witaj Marcinie!

Dąż do celu i chwal się swoimi wyrobami ;)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247376
Udostępnij na innych stronach

witam wszystkich

ta strona to jest to co zawsze szukalem.Dodrze dowiedziec sie duzo ciekawych detali od profesjonalistow

Witaj Tomaszu :wink:

Musisz się wkupić na SB :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247560
Udostępnij na innych stronach

Serdeczne witanko wszystkim nowo przybyłym :D :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247582
Udostępnij na innych stronach

WITAM serdecznie Wszystkich Zadymiaczy.

To jest mój pierwszy post na forum i pewnikiem nie ostatni

Czytam forum namiętnie od dłuższego czasu, czytam i wydaje mi się, że wędzenie jest takie banalne i proste :grin: . Nic bardziej mylnego ale nie święci garnki ...

Z powodu braku czasu wędzarnia jeszcze jest w fazie dokumentacji projektowej i poskładanych elementów na podwórzu - nad czym strasznie ubolewam.

Doczytałem, że można bez wędzarni zrobić coś pysznego i zdrowego - co niniejszym uczyłem - szyneczka parzona nie wędzona peklowana przez 5 dni w solance [(15g peklosoli + 45g soli na 1l wody dodatkowo do zalewy dodałem mieszanka ziołowa(liść laurowy, ziele angielskie)]

W smaku super półkilowy kawałeczek pochłonąłem zaraz po wystudzeniu ;

Ale nie obeszło się bez małego ale.. na jednej z fotek widać miejsce bardziej czerwone – to w samym środeczku to pewnikiem mój pośpiech i za szybkie wyjęcie z wody a to na dole zaczerwienienie – co to może być ??

 

Jak bym coś nie jasno pisał to przepraszam ale może to być trema

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247640
Udostępnij na innych stronach

Andyandy jak możesz to powiedz mi jeszcze czy taki "mokry" wygląd po przekrojeniu to normalna sprawa ??

właśnie przekroiłem największy kawałek szynki (1kg) i taki wilgotny jest - w sklepowej może być wszystko bo nie wiadomo co tam jest a w tej mojej było tyko peklowanie na mokro bez żadnego nastrzykiwania.

Może jestem marudny ale lepiej się dopytać niż żyć w niewiedzy :lol:

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247644
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Stronę i forum miłośników domowych wędlin odwiedzam od jakiegoś czasu. Dziś postanowiłem dołączyć do wędzarniczej braci na forum. Kilka razy już robiłem wędliny, z powodzeniem :thumbsup: ale ciągle się uczę i coraz bardziej mi się to podoba :D
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247808
Udostępnij na innych stronach

Dobry wieczór i dzień dobry bo wiem, że są też tutaj spece od wyrobów zza oceanu :)

 

po licznych degustacjach wyrobów mojego Taty [Radka - aktywnego forumowicza z duża ilością kiełbasek pod nazwą :)] które są rewelacyjne w smaku i zdecydowanie zdrowsze od 'wyrobów' ze sklepów, postanowiłem, że pójdę w jego ślady i sam również zacznę robić takie smakołyki.

 

Pierwszym krokiem była lekcja robienia białej kiełbasy, pod czujnym okiem taty.

 

Drugim krokiem jest rejestracja na forum. A ponieważ, jest to mój pierwszy post, chciałem się serdecznie przywitać z całą Wędzarniczą Bracią ;)

 

Pozdrawiam,

Bartek.

Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/167/#findComment-247864
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.