Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, od dawna śledzę stronę. Bardzo dobra robota! Od dziś jestem zarejestrowany. WITAM!

Już kilka wyrobów poszło w świat... hehe, właśnie dzięki Wam moi drodzy. Teraz zamieniam beczkę na wędzarnię - wykorzystam w tym celu komin zewnętrzny w nowo-powstałym budynku, tylko muszę dobrze dobrać projekt i pierwszy problem - budowa wędzarni, a ocieplenie budynku... 

Edytowane przez Ugia
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-434976
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich nowo-zarejestrowanych :)

 

 

tylko muszę dobrze dobrać projekt i pierwszy problem - budowa wędzarni, a ocieplenie budynku...

Tutaj chyba będzie najlepsze miejsce aby zacząć ten temat: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5604-g%C5%82upie-pytania/page-67

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435077
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie. Po zrobieniu kilku wyrobów wg waszych przepisów zamieszczonych na onecie, zapragnęłam czegoś więcej, I po zarejestrowaniu się i spędzeniu od piatej rano czasu na czytaniu jestem pod wrażeniem. Bardzo cenie sobie, że proponujeci bez narzucania czy rywalizacji, bo przecież każdy ma swój gust, również smakowy, a o gustach się nie dyskutuje. Na pewno zacznę na początek od wyrobów bezglutenowych , taka potrzeba - będę pisać jak wyszło. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435802
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na pewno zacznę na początek od wyrobów bezglutenowych , taka potrzeba

W tej kwestii to skontaktuj się z kolegą Maad.  Jest specem od takiej diety.   :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435819
Udostępnij na innych stronach

 

 

zacznę na początek od wyrobów bezglutenowych

Witaj na forum.

Mięso nie zawiera glutenu. 

Do niektórych wyrobów garmażeryjnych/pasztetów dodaje się bułkę tartą ale można się bez niej obejść i zamienić na inny, bezglutenowy zagęszczacz.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435820
Udostępnij na innych stronach

Witam, dojrzałem do budowy wędzarenki, podoba mi się jeden z Waszych projektów i postanowiłem zrobić coś prostego z paleniskiem bezpośrednim. Jestem z Olsztyna i mam nadzieję, że z biegiem czasu uzyskam tu wiele cennych porad.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435972
Udostępnij na innych stronach

Witaj zucio, na forum znajdziesz duzo porad, czasem aż trudno cos wybrac ;) Wielu ludzi zbudowało wędzarnie korzystając z porad WB i szczęśliwie zadymiają

mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-436031
Udostępnij na innych stronach

HEKTORIAN, BANDI78 - witajcie na naszym  zadymionym forum :).

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-436900
Udostępnij na innych stronach

Witajcie,

 

obserwuję forum od jakiegoś czasu bo chciałbym zbudować własną wędzarnię. Koncepcji mam co najmniej kilka więc chyba zbyt wiele. Myślę, że z Waszą pomocą na coś się zdecyduję. Tato mojej żony jest myśliwym i często "podrzuca" nam kawałek zwierza, więc od dawna myślę o własnych wędzonkach.

Liczę, że wiele się od Was nauczę a w przyszłości chętnie podzielę własnymi doświadczeniami.

 

pozdrawiam

Maks 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437020
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich nowo przybyłych  :) 

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437082
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie. Rozpoczynam swoją przygodę z dymem. Aktualnie staram się opracować projekt wędzarni z oddzielnym grilem. Dużo czytam forum i juz jakiś zarys mam w głowie chociaż przebrnąć przez niektóre wątki było ciężko????.

P.s. pozdrawiam znajomych z piwo.org bo piwo warzę już od kilku lat.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437094
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry wszystkim

Dawno temu znalazłem to forum a teraz postanowiłem pozostać na nim dłużej, troszkę poczytać, troszkę popisać, trochę podyskutować, dowiedzieć się sie paru rzeczy a może w niektórych problemach pomóc.

Taki cel w każdym razie mi przyświecał przy rejestracji. Króciutko o mnie zamieszkuję jednocześnie „dwa województwa „ Kujawy i pomorze.Od jakiś 5 lat próbuję robić „lecznicze „ nalewki a od niedawna próbuję wędzić. Jeszcze raz wszystkim Dzień dobry.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437192
Udostępnij na innych stronach

Witajcie !!! Prowadzimy masarnię na podkarpaciu. 
Masarnia w Zimnej Wodzie koło Jasła to jeden z największych w kraju producentów wędliny końskiej.  Kontynuujemy tradycje nadaną w latach ‘50 przez firmę JASAN. Nasi masarze to wykwalifikowani pracownicy z wieloletnim doświadczeniem w przetwórstwie mięsnym. Zakład produkcyjny zlokalizowany jest w Zimnej Wodzie w odległości 4 km od Jasła na terenie nieuprzemysłowionym. Produkcja odbywa się według starych, tradycyjnych receptur przez co nasze produkty cieszą sie ogromnym powodzeniem wśród klientów.
Pewnie wielu z Was zapyta:
Dlaczego konina ...?
Nie sposób zaprzeczyć, że mięso z konia jest zdrowe. Konina to mięso chude i co za tym idzie niskokaloryczne. Zawiera znaczne ilości żelaza oraz błonnika. Jest źródłem białka, a jego skład aminokwasowy jest dobrze zbilansowany z potrzebami fizjologicznymi człowieka. Parametry mięsa końskiego nie odbiegają od innych gatunków mięsa. Ma wartość odżywczą wyższą niż wołowina, wieprzowina i baranina.
Mięso dostarcza organizmowi żelazo, natomiast konina jest także dobrym źródłem magnezu, który ma wpływ na układ mięśniowo-nerwowy. Zawiera też fosfor, cynk, miedź, wapń, sód i potas. Końskie mięso jest też bogate w witaminy z grupy B odpowiedzialne za system nerwowy i metabolizm.
Koń jest zwierzęciem wybrednym jeśli chodzi o wyżywienie i dlatego jego mięso pozbawione jest szkodliwych składników pochodzących z pasz. Próżno szukać informacji o chorobie „szalonych koni”. Kucharze wskazują także na walory smakowe koniny. Jest smaczna, zbliżona do znanych nam mięs, nieco słodkawa. Prawdziwy befsztyk tatarski robi się właśnie z koniny.

Masarnia Zimna Woda produkuje następujące rodzaje produktów: kiełbasy, szynki, kabanosy, wędliny podrobowe, pasztety, rolady, wędzonki.
Specjalizujemy się również w pieczeniu prosiaków i dzików na indywidualne zamówienia.
Nasze produkty dostarczamy na terenie całego kraju jak i poza granice Polski.
 
 
http://jasamjaslo.pl/templates/dd_diet_36/images/logo.png

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-438657
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.