Ugia Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5851 Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Cześć, od dawna śledzę stronę. Bardzo dobra robota! Od dziś jestem zarejestrowany. WITAM!Już kilka wyrobów poszło w świat... hehe, właśnie dzięki Wam moi drodzy. Teraz zamieniam beczkę na wędzarnię - wykorzystam w tym celu komin zewnętrzny w nowo-powstałym budynku, tylko muszę dobrze dobrać projekt i pierwszy problem - budowa wędzarni, a ocieplenie budynku... Edytowane 13 Lipca 2015 przez Ugia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-434976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5852 Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam Wszystkich nowo-zarejestrowanych tylko muszę dobrze dobrać projekt i pierwszy problem - budowa wędzarni, a ocieplenie budynku... Tutaj chyba będzie najlepsze miejsce aby zacząć ten temat: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5604-g%C5%82upie-pytania/page-67 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5853 Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam serdecznie nowych zadymiaczyi zycze wspamialych wyrobow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5854 Opublikowano 14 Lipca 2015 Warto też poznać: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/i https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulka Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5855 Opublikowano 19 Lipca 2015 Witam wszystkich serdecznie. Po zrobieniu kilku wyrobów wg waszych przepisów zamieszczonych na onecie, zapragnęłam czegoś więcej, I po zarejestrowaniu się i spędzeniu od piatej rano czasu na czytaniu jestem pod wrażeniem. Bardzo cenie sobie, że proponujeci bez narzucania czy rywalizacji, bo przecież każdy ma swój gust, również smakowy, a o gustach się nie dyskutuje. Na pewno zacznę na początek od wyrobów bezglutenowych , taka potrzeba - będę pisać jak wyszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5856 Opublikowano 19 Lipca 2015 Na pewno zacznę na początek od wyrobów bezglutenowych , taka potrzeba W tej kwestii to skontaktuj się z kolegą Maad. Jest specem od takiej diety. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5857 Opublikowano 19 Lipca 2015 zacznę na początek od wyrobów bezglutenowych Witaj na forum.Mięso nie zawiera glutenu. Do niektórych wyrobów garmażeryjnych/pasztetów dodaje się bułkę tartą ale można się bez niej obejść i zamienić na inny, bezglutenowy zagęszczacz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zucio Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5858 Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam, dojrzałem do budowy wędzarenki, podoba mi się jeden z Waszych projektów i postanowiłem zrobić coś prostego z paleniskiem bezpośrednim. Jestem z Olsztyna i mam nadzieję, że z biegiem czasu uzyskam tu wiele cennych porad. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-435972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5859 Opublikowano 20 Lipca 2015 Witaj zucio, na forum znajdziesz duzo porad, czasem aż trudno cos wybrac Wielu ludzi zbudowało wędzarnie korzystając z porad WB i szczęśliwie zadymiają Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-436031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEKTORIAN Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5860 Opublikowano 27 Lipca 2015 Witajcie Planuję budowę swojej grillo - wędzarni. Pozwolę sobie na skorzystanie z doświadczeń obecnych tutaj koleżanek i kolegów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-436857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANDI78 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5861 Opublikowano 27 Lipca 2015 Witam serdecznie.Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem wędzarni a teraz tylko a może aż ciężka praca aby wyroby były powalające. Mam nadzieję że pomożecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-436875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5862 Opublikowano 27 Lipca 2015 HEKTORIAN, BANDI78 - witajcie na naszym zadymionym forum . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-436900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaksID Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5863 Opublikowano 29 Lipca 2015 Witajcie, obserwuję forum od jakiegoś czasu bo chciałbym zbudować własną wędzarnię. Koncepcji mam co najmniej kilka więc chyba zbyt wiele. Myślę, że z Waszą pomocą na coś się zdecyduję. Tato mojej żony jest myśliwym i często "podrzuca" nam kawałek zwierza, więc od dawna myślę o własnych wędzonkach.Liczę, że wiele się od Was nauczę a w przyszłości chętnie podzielę własnymi doświadczeniami. pozdrawiamMaks Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1980 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5864 Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam wszystkich milosnikow dobrego smaku.Szukajac odpowiedzi na wiele pytan trafilem tutaj...Pozwolcie prosze zostac z Wami na dluzej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5865 Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam nowo przybyłych Wiedzy jest tutaj cała masa, ludzi niosących pomoc również więc z pewnością znajdziecie to czego szukacie i uzyskacie cenne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5866 Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam Wszystkich nowo przybyłych Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drf Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5867 Opublikowano 30 Lipca 2015 witam serdecznie wszystkich i pozdrawiam artur tychy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5868 Opublikowano 30 Lipca 2015 Serdecznie witamy Arturze.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti1 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5869 Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam wszystkich serdecznie. Rozpoczynam swoją przygodę z dymem. Aktualnie staram się opracować projekt wędzarni z oddzielnym grilem. Dużo czytam forum i juz jakiś zarys mam w głowie chociaż przebrnąć przez niektóre wątki było ciężko????.P.s. pozdrawiam znajomych z piwo.org bo piwo warzę już od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał-Reda Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5870 Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman544 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5871 Opublikowano 31 Lipca 2015 Dzień dobry wszystkim Dawno temu znalazłem to forum a teraz postanowiłem pozostać na nim dłużej, troszkę poczytać, troszkę popisać, trochę podyskutować, dowiedzieć się sie paru rzeczy a może w niektórych problemach pomóc. Taki cel w każdym razie mi przyświecał przy rejestracji. Króciutko o mnie zamieszkuję jednocześnie „dwa województwa „ Kujawy i pomorze.Od jakiś 5 lat próbuję robić „lecznicze „ nalewki a od niedawna próbuję wędzić. Jeszcze raz wszystkim Dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5872 Opublikowano 31 Lipca 2015 Dzień dobry Wszystkim Nowo Przybyłym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpie Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5873 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 witam- karpik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5874 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 witam- gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-437947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasam Jasło Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5875 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witajcie !!! Prowadzimy masarnię na podkarpaciu. Masarnia w Zimnej Wodzie koło Jasła to jeden z największych w kraju producentów wędliny końskiej. Kontynuujemy tradycje nadaną w latach ‘50 przez firmę JASAN. Nasi masarze to wykwalifikowani pracownicy z wieloletnim doświadczeniem w przetwórstwie mięsnym. Zakład produkcyjny zlokalizowany jest w Zimnej Wodzie w odległości 4 km od Jasła na terenie nieuprzemysłowionym. Produkcja odbywa się według starych, tradycyjnych receptur przez co nasze produkty cieszą sie ogromnym powodzeniem wśród klientów.Pewnie wielu z Was zapyta:Dlaczego konina ...?Nie sposób zaprzeczyć, że mięso z konia jest zdrowe. Konina to mięso chude i co za tym idzie niskokaloryczne. Zawiera znaczne ilości żelaza oraz błonnika. Jest źródłem białka, a jego skład aminokwasowy jest dobrze zbilansowany z potrzebami fizjologicznymi człowieka. Parametry mięsa końskiego nie odbiegają od innych gatunków mięsa. Ma wartość odżywczą wyższą niż wołowina, wieprzowina i baranina.Mięso dostarcza organizmowi żelazo, natomiast konina jest także dobrym źródłem magnezu, który ma wpływ na układ mięśniowo-nerwowy. Zawiera też fosfor, cynk, miedź, wapń, sód i potas. Końskie mięso jest też bogate w witaminy z grupy B odpowiedzialne za system nerwowy i metabolizm.Koń jest zwierzęciem wybrednym jeśli chodzi o wyżywienie i dlatego jego mięso pozbawione jest szkodliwych składników pochodzących z pasz. Próżno szukać informacji o chorobie „szalonych koni”. Kucharze wskazują także na walory smakowe koniny. Jest smaczna, zbliżona do znanych nam mięs, nieco słodkawa. Prawdziwy befsztyk tatarski robi się właśnie z koniny.Masarnia Zimna Woda produkuje następujące rodzaje produktów: kiełbasy, szynki, kabanosy, wędliny podrobowe, pasztety, rolady, wędzonki.Specjalizujemy się również w pieczeniu prosiaków i dzików na indywidualne zamówienia.Nasze produkty dostarczamy na terenie całego kraju jak i poza granice Polski. http://jasamjaslo.pl/templates/dd_diet_36/images/logo.png Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/235/#findComment-438657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.