Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Zalogowany jestem od dawna. Czytam,zgłębiam,koduję. Własnoręcznie wykonałem amatorską wędzarnie z beczki na wzór Rogera. Uwędziłem parę kilo wędzonek. Wiedza na stronie jest obszerna i bardzo przydatna. Rodzina przekonała się już do własnych wędzonek.Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Wesołych świąt. Tomerson.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-532278
Udostępnij na innych stronach

My również Cię witamy. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-532683
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów .

Swoją przygodę z wyrobami własnymi dopiero rozpoczynam i mam nadzieję, że wasza wiedza i doświadczenie pomogą mi w poznaniu tajników dobrej kuchni. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-533503
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich nowo-przybyłych. :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-533545
Udostępnij na innych stronach

a lepszego forum niz te to chyba nie  ma

Nawet na pewno. Witaj.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-533703
Udostępnij na innych stronach

 

 

chce poszerzyć swoja wiedze

Wiedzy Ci tutaj nie zabraknie. Witaj.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-533706
Udostępnij na innych stronach

Dobry :)

 

Witam wszytskich na forum.

 

O mnie: 

Doświadczenia w dziedzinie wyrobów domowych nie posiadam. Za to dość często i dużo robię szynek i słoików domowych, teraz chce popróbować z własną kiełbasą białą której jestem fanem.

 

Pozdrawiam,

Kamil

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534073
Udostępnij na innych stronach

Witaj filozzofie na naszym forum.Powodzenia w zadymiarskim swiecie.Jak by cos to pytaj o wszystko.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534074
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie i przy okazji Nowego Roku, życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.

Należę do początkujących zadymiaczy a swoją przygodę chcę rozpocząć od budowy wędzarni połączonej z grillem i piecem chlebowym.

 

pozdrawiam

kriwas

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534229
Udostępnij na innych stronach

Witajcie Nowo-przybyli :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534333
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie postanowiłem się zalogować na tym forum ponieważ tutaj mogę poszerzyć  swoją wiedzę. W wyrobach domowych  mam jakieś doświadczenie i odkryłem że robienie (kiełbachy, szynki, boczków) jest moim drugim hobby. Cieszę się z tego że moje wyroby smakują rodzinie oraz znajomym. Lubię nieraz eksperymentować w różnych przepisach nieraz git a nieraz poniesie mnie fantazja. Staram się zawsze wyciągać z porażki wnioski. Wszystkiego Najlepszego dla kolegów i koleżanek w Nowym Roku aby te nasze wyroby były zawsze smaczne.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534336
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie właśnie wędzę półgęski i szynki. Zalogowałem się na forum aby zdobyć cenną wiedzę w tym temacie ,jest w tym temacie wiele szkól .

 

 

Cześć wszystkim, mam na imię Paweł, jeszcze nie wędzę, póki co parzę - szynko-warzę. Na wiosnę postaram się postawić jakąś wędzarenkę w ogrodzie. Wesołych Świąt!

 

 

Witam.Zalogowany jestem od dawna. Czytam,zgłębiam,koduję. Własnoręcznie wykonałem amatorską wędzarnie z beczki na wzór Rogera. Uwędziłem parę kilo wędzonek. Wiedza na stronie jest obszerna i bardzo przydatna. Rodzina przekonała się już do własnych wędzonek.Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Wesołych świąt. Tomerson.

 

 

Witam serdecznie. Forum poleciła mi koleżanka. Wiem, że dużo się tutaj nauczę, więc tym bardziej cieszę się że tu jestem.

 

 

witam wszystkich zalogowałem sie tutaj ponieważ  chce poszerzyć  swoja wiedze a lepszego forum niz te to chyba nie  ma pozdrawiam wszystkich.

 

 

Dobry :)

 

Witam wszytskich na forum.

 

O mnie: 

Doświadczenia w dziedzinie wyrobów domowych nie posiadam. Za to dość często i dużo robię szynek i słoików domowych, teraz chce popróbować z własną kiełbasą białą której jestem fanem.

 

Pozdrawiam,

Kamil

 

 

Witam wszystkich serdecznie i przy okazji Nowego Roku, życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.

Należę do początkujących zadymiaczy a swoją przygodę chcę rozpocząć od budowy wędzarni połączonej z grillem i piecem chlebowym.

 

pozdrawiam

kriwas

 

 

Witam wszystkich wytwórców domowych mięs i nie tylko. Przy okazji życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku.

 

 

Witam wszystkich serdecznie. Ciesze się, że trafiłem do Was :)

Pozdrawiam.

 

 

Witam wszystkich serdecznie postanowiłem się zalogować na tym forum ponieważ tutaj mogę poszerzyć  swoją wiedzę. W wyrobach domowych  mam jakieś doświadczenie i odkryłem że robienie (kiełbachy, szynki, boczków) jest moim drugim hobby. Cieszę się z tego że moje wyroby smakują rodzinie oraz znajomym. Lubię nieraz eksperymentować w różnych przepisach nieraz git a nieraz poniesie mnie fantazja. Staram się zawsze wyciągać z porażki wnioski. Wszystkiego Najlepszego dla kolegów i koleżanek w Nowym Roku aby te nasze wyroby były zawsze smaczne.

Witajcie. Gdy już ogarniecie poruszanie się po forum i uznacie, że warto było tu wejść, pomyślcie także o wsparciu forum aby wiedza na nim zawarta, mogła istnieć i służyć kolejnym, nowym użytkownikom.

Można to robić na dwa sposoby:

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534337
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry.Witam serdecznie.

Od miesięcy walczę za sobą i się zastanawiam nad zakupem małej wędzarni na balkon.Po latach walki z "szynkami" z szynkowarów  i innych słoików,spróbuję

powalczyć z dymem.Niestety mięso z szynkowarów zazwyczaj nie zwaliło  mnie z nóg.Zjadałem,bo szkoda było wyrzucać.

Dlatego zarejestrowałem się na tej stronie,aby coś więcej poczytać i trochę się podszkolić w dziedzinie wędzenia.Poza tym jak czytam różne posty kolegów,

to gęba sama się śmieje i ślina leci od samego wyobrażania sobie,jakie pyszne wędliny Wam wychodzą.

Zostało mi tylko "przewalczyć "  ze sobą chęć wydania prawie dwóch tysięcy złotych na wędzarnię od Pana Borniaka. :)

Pozdrawiam wszystkie koleżanki i kolegów z tego forum.

Rysiek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534417
Udostępnij na innych stronach

Witam szanowne użytkowniczki i użytkowników tego forum.
Mam na imię Tomasz, ale wolę posługiwać się moim internetowym nickiem.

Kilka lat temu obudziły się we mnie geny ojca i dziadka. Pewnie dlatego, że ciężko było mi kupić cokolwiek co mógłbym zjeść ze smakiem. A muszę dodać, że wychowywano mnie (przynajmniej we wczesnej młodości) na prawdziwym jedzeniu. Na wyrobach ze świń które ś.p. Dziadek hodował na święta. Sporo jego wyrobów było inspirowanych wpływami wschodnimi (repatrianci) i wiele zyskały dzięki temu.

Bywało, że pomagałem Dziadkowi przy świniobiciu i widać gdzieś to we mnie utkwiło i z czasem "zakiełkowało" Katalizatorem okazała się rozmowa z kolegą z pracy, który kupić na święta całą, żywą świnię. Obrabiał ją z pomocą jakiegoś masarza. Masarz o tyle leniwy, że wolał użyć osłonek białkowych i innych takich, a jelita chciał utylizować. Nie potrafiłem tego zrozumieć. No i stało się tak, że kolega sprezentował mi te flaki/jelita. Wyczyściłem i przerobiłem na pasztety i inne salcesony. Wróciły smaki z dawnych lat i ......... tak już mi zostało. Co jakiś czas robiłem sobie różne wyroby, "naturalne"  można by się starać nazwać :)
Z czasem jednak doskwierał mi coraz większy niesmak z kupnych wędlin. Postanowiłem więc, że zaprzestanę kupowania czegoś co mi nie smakuje i jem to z musu, a zacznę sobie sam robić wyroby (niewędzone to chyba nie są wędliny?) Zakupiłem szynkowar ("muszę" kupić drugi :D ) Na FB znalazłem kilka grup zrzeszających ludzi o podobnych smakach i upodobaniach. Znalazłem sklepy gdzie mogę kupić prawie "wszystko" Z "fejsa" trafiłem w konsekwencji tutaj. No i z tego co przeglądnąłem (pobieżnie na razie) zasoby, to trafiłem "do raju" :)
Mam nadzieję, że przypomnę sobie dzięki Wam to co zapomniałem, oraz nauczę się nowych rzeczy. Myślę nad wędzeniem, bo na razie kończyło się na pieczeniu/gotowaniu/dojrzewaniu. Mam nieco utrudnione warunki, bo nie mam ogrodu, ani nawet balkonu. (mieszkam w starym budownictwie) Ale mam malutkie pomieszczenie pomiędzy strychami i jest w nim komin do którego będę mógł podłączyć wędzarkę. Mam nawet pewną wędzarkę na oku, więc myślę, że z Waszą pomocą "rozwinę skrzydła" i z czasem będę też wędził :)
Wiem oczywiście, że trzeba czytać, czytać i czytać, bo forum zawiera już całą wiedzę i należy ją tylko odkopywać na własne potrzeby (na każdym forum tematycznym tak jest, więc jestem "przyzwyczajony" ) Ale mam nadzieję, że w razie potrzeby, gdy nie znajdę rozwiązania w zasobach, pomożecie mi :)
Z góry za to dziękuję.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535085
Udostępnij na innych stronach

 

 

że trzeba czytać, czytać i czytać, bo forum zawiera już całą wiedzę i należy ją tylko odkopywać na własne potrzeby (na każdym forum tematycznym tak jest, więc jestem "przyzwyczajony" ) Ale mam nadzieję, że w razie potrzeby, gdy nie znajdę rozwiązania w zasobach, pomożecie mi
Dokładnie Tak - na pewno znajdziesz na 80 % swoich pytań odpowiedzi - i raczej nie jest to raj a raczej piekiełko - bo wszędzie leci dym ;)  :D ​ - o szynkowarzeniu też jest sporo ;)  :thumbsup:  - Witaj

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535087
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.