Maxell Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6476 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witaj Kolego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-533702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6477 Opublikowano 29 Grudnia 2016 a lepszego forum niz te to chyba nie maNawet na pewno. Witaj. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-533703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6478 Opublikowano 29 Grudnia 2016 chce poszerzyć swoja wiedze Wiedzy Ci tutaj nie zabraknie. Witaj. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-533706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filozzof Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6479 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dobry Witam wszytskich na forum. O mnie: Doświadczenia w dziedzinie wyrobów domowych nie posiadam. Za to dość często i dużo robię szynek i słoików domowych, teraz chce popróbować z własną kiełbasą białą której jestem fanem. Pozdrawiam,Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6480 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witaj filozzofie na naszym forum.Powodzenia w zadymiarskim swiecie.Jak by cos to pytaj o wszystko. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6481 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witajcie, jeszcze nie witani. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriwas Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6482 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam wszystkich serdecznie i przy okazji Nowego Roku, życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.Należę do początkujących zadymiaczy a swoją przygodę chcę rozpocząć od budowy wędzarni połączonej z grillem i piecem chlebowym. pozdrawiamkriwas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6483 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dzialaj kolego!Witaj wsrod swoich. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
góral123 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6484 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam wszystkich wytwórców domowych mięs i nie tylko. Przy okazji życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutusowiec Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6485 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam wszystkich serdecznie. Ciesze się, że trafiłem do Was Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6486 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witajcie! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6487 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6488 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witajcie Nowo-przybyli Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6489 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam wszystkich serdecznie postanowiłem się zalogować na tym forum ponieważ tutaj mogę poszerzyć swoją wiedzę. W wyrobach domowych mam jakieś doświadczenie i odkryłem że robienie (kiełbachy, szynki, boczków) jest moim drugim hobby. Cieszę się z tego że moje wyroby smakują rodzinie oraz znajomym. Lubię nieraz eksperymentować w różnych przepisach nieraz git a nieraz poniesie mnie fantazja. Staram się zawsze wyciągać z porażki wnioski. Wszystkiego Najlepszego dla kolegów i koleżanek w Nowym Roku aby te nasze wyroby były zawsze smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6490 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam serdecznie właśnie wędzę półgęski i szynki. Zalogowałem się na forum aby zdobyć cenną wiedzę w tym temacie ,jest w tym temacie wiele szkól . Cześć wszystkim, mam na imię Paweł, jeszcze nie wędzę, póki co parzę - szynko-warzę. Na wiosnę postaram się postawić jakąś wędzarenkę w ogrodzie. Wesołych Świąt! Witam.Zalogowany jestem od dawna. Czytam,zgłębiam,koduję. Własnoręcznie wykonałem amatorską wędzarnie z beczki na wzór Rogera. Uwędziłem parę kilo wędzonek. Wiedza na stronie jest obszerna i bardzo przydatna. Rodzina przekonała się już do własnych wędzonek.Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Wesołych świąt. Tomerson. Witam serdecznie. Forum poleciła mi koleżanka. Wiem, że dużo się tutaj nauczę, więc tym bardziej cieszę się że tu jestem. witam wszystkich zalogowałem sie tutaj ponieważ chce poszerzyć swoja wiedze a lepszego forum niz te to chyba nie ma pozdrawiam wszystkich. Dobry Witam wszytskich na forum. O mnie: Doświadczenia w dziedzinie wyrobów domowych nie posiadam. Za to dość często i dużo robię szynek i słoików domowych, teraz chce popróbować z własną kiełbasą białą której jestem fanem. Pozdrawiam,Kamil Witam wszystkich serdecznie i przy okazji Nowego Roku, życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.Należę do początkujących zadymiaczy a swoją przygodę chcę rozpocząć od budowy wędzarni połączonej z grillem i piecem chlebowym. pozdrawiamkriwas Witam wszystkich wytwórców domowych mięs i nie tylko. Przy okazji życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Witam wszystkich serdecznie. Ciesze się, że trafiłem do Was Pozdrawiam. Witam wszystkich serdecznie postanowiłem się zalogować na tym forum ponieważ tutaj mogę poszerzyć swoją wiedzę. W wyrobach domowych mam jakieś doświadczenie i odkryłem że robienie (kiełbachy, szynki, boczków) jest moim drugim hobby. Cieszę się z tego że moje wyroby smakują rodzinie oraz znajomym. Lubię nieraz eksperymentować w różnych przepisach nieraz git a nieraz poniesie mnie fantazja. Staram się zawsze wyciągać z porażki wnioski. Wszystkiego Najlepszego dla kolegów i koleżanek w Nowym Roku aby te nasze wyroby były zawsze smaczne.Witajcie. Gdy już ogarniecie poruszanie się po forum i uznacie, że warto było tu wejść, pomyślcie także o wsparciu forum aby wiedza na nim zawarta, mogła istnieć i służyć kolejnym, nowym użytkownikom.Można to robić na dwa sposoby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieparek Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6491 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dzień dobry.Witam serdecznie.Od miesięcy walczę za sobą i się zastanawiam nad zakupem małej wędzarni na balkon.Po latach walki z "szynkami" z szynkowarów i innych słoików,spróbujępowalczyć z dymem.Niestety mięso z szynkowarów zazwyczaj nie zwaliło mnie z nóg.Zjadałem,bo szkoda było wyrzucać.Dlatego zarejestrowałem się na tej stronie,aby coś więcej poczytać i trochę się podszkolić w dziedzinie wędzenia.Poza tym jak czytam różne posty kolegów,to gęba sama się śmieje i ślina leci od samego wyobrażania sobie,jakie pyszne wędliny Wam wychodzą.Zostało mi tylko "przewalczyć " ze sobą chęć wydania prawie dwóch tysięcy złotych na wędzarnię od Pana Borniaka. Pozdrawiam wszystkie koleżanki i kolegów z tego forum.Rysiek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-534417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizzit Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6492 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam szanowne użytkowniczki i użytkowników tego forum.Mam na imię Tomasz, ale wolę posługiwać się moim internetowym nickiem.Kilka lat temu obudziły się we mnie geny ojca i dziadka. Pewnie dlatego, że ciężko było mi kupić cokolwiek co mógłbym zjeść ze smakiem. A muszę dodać, że wychowywano mnie (przynajmniej we wczesnej młodości) na prawdziwym jedzeniu. Na wyrobach ze świń które ś.p. Dziadek hodował na święta. Sporo jego wyrobów było inspirowanych wpływami wschodnimi (repatrianci) i wiele zyskały dzięki temu.Bywało, że pomagałem Dziadkowi przy świniobiciu i widać gdzieś to we mnie utkwiło i z czasem "zakiełkowało" Katalizatorem okazała się rozmowa z kolegą z pracy, który kupić na święta całą, żywą świnię. Obrabiał ją z pomocą jakiegoś masarza. Masarz o tyle leniwy, że wolał użyć osłonek białkowych i innych takich, a jelita chciał utylizować. Nie potrafiłem tego zrozumieć. No i stało się tak, że kolega sprezentował mi te flaki/jelita. Wyczyściłem i przerobiłem na pasztety i inne salcesony. Wróciły smaki z dawnych lat i ......... tak już mi zostało. Co jakiś czas robiłem sobie różne wyroby, "naturalne" można by się starać nazwać Z czasem jednak doskwierał mi coraz większy niesmak z kupnych wędlin. Postanowiłem więc, że zaprzestanę kupowania czegoś co mi nie smakuje i jem to z musu, a zacznę sobie sam robić wyroby (niewędzone to chyba nie są wędliny?) Zakupiłem szynkowar ("muszę" kupić drugi ) Na FB znalazłem kilka grup zrzeszających ludzi o podobnych smakach i upodobaniach. Znalazłem sklepy gdzie mogę kupić prawie "wszystko" Z "fejsa" trafiłem w konsekwencji tutaj. No i z tego co przeglądnąłem (pobieżnie na razie) zasoby, to trafiłem "do raju" Mam nadzieję, że przypomnę sobie dzięki Wam to co zapomniałem, oraz nauczę się nowych rzeczy. Myślę nad wędzeniem, bo na razie kończyło się na pieczeniu/gotowaniu/dojrzewaniu. Mam nieco utrudnione warunki, bo nie mam ogrodu, ani nawet balkonu. (mieszkam w starym budownictwie) Ale mam malutkie pomieszczenie pomiędzy strychami i jest w nim komin do którego będę mógł podłączyć wędzarkę. Mam nawet pewną wędzarkę na oku, więc myślę, że z Waszą pomocą "rozwinę skrzydła" i z czasem będę też wędził Wiem oczywiście, że trzeba czytać, czytać i czytać, bo forum zawiera już całą wiedzę i należy ją tylko odkopywać na własne potrzeby (na każdym forum tematycznym tak jest, więc jestem "przyzwyczajony" ) Ale mam nadzieję, że w razie potrzeby, gdy nie znajdę rozwiązania w zasobach, pomożecie mi Z góry za to dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6493 Opublikowano 7 Stycznia 2017 że trzeba czytać, czytać i czytać, bo forum zawiera już całą wiedzę i należy ją tylko odkopywać na własne potrzeby (na każdym forum tematycznym tak jest, więc jestem "przyzwyczajony" ) Ale mam nadzieję, że w razie potrzeby, gdy nie znajdę rozwiązania w zasobach, pomożecie mi Dokładnie Tak - na pewno znajdziesz na 80 % swoich pytań odpowiedzi - i raczej nie jest to raj a raczej piekiełko - bo wszędzie leci dym - o szynkowarzeniu też jest sporo - Witaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6494 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mam na imię Tomasz, Witaj Tomku,Podoba mi się to piękne, klimatyczne przywitanie.Tak, jakbym czytała własne myśli sprzed epoki zadymiania.Dobrze trafiłeś, bo na stronie głównej ( www.wedlinydomowe.pl ) oraz na forum jest mnóstwo przepisów i porad, które umożliwiają zrobienie niemal wszystkiego we własnym zakresie.Ponieważ nie jesteś już świeżaczkiem to polecam na początek Akademię DZIADKA Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizzit Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6495 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Dokładnie Tak - na pewno znajdziesz na 80 % swoich pytań odpowiedzi - i raczej nie jest to raj a raczej piekiełko - bo wszędzie leci dym - o szynkowarzeniu też jest sporo - Witaj Niby piekiełko, ale smakowite i pachnące Mam na imię Tomasz, Witaj Tomku,Podoba mi się to piękne, klimatyczne przywitanie.Tak, jakbym czytała własne myśli sprzed epoki zadymiania.Dobrze trafiłeś, bo na stronie głównej ( www.wedlinydomowe.pl ) oraz na forum jest mnóstwo przepisów i porad, które umożliwiają zrobienie niemal wszystkiego we własnym zakresie.Ponieważ nie jesteś już świeżaczkiem to polecam na początek Akademię DZIADKA Witaj EannaDziękuję za miłe przyjęcie.Dziękuję też za polecenie Akademii. Zauważyłem, że wiedzy tutaj jest tyle, że czasu może braknąć, aby ogarnąć Faktycznie mam już jakąś wiedzę, ale zawsze warto ją pogłębiać i wzbogacać o nowe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masiu Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6496 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam Na początek wszystkiego najlepszego wszystkim w Nowym Roku. Przymierzam się do kupienia wędzarni i spróbowania się w nowej roli. Mam nadzieję że znajdę tu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6497 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witaj. Kupuj i działaj. Pomożemy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6498 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witaj i uważaj bo od tego forum łatwo się uzależnić. Ja wpadłem po same uszy - Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterP Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6499 Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Braciszków . Od jakiegoś czasu czytam Waszą stronkę i od jakiegoś czasu też próbuje wędzić. Bardzo jestem rad, że mogłem do was dołączyć. Jak czytam wasze rady i przepisy to stwierdzam,że są bezcenne. Pozdrawiam. Idę za radą kolegi i witam też Siostrzyczki Edytowane 10 Stycznia 2017 przez MasterP Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #6500 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Witam Braciszków Witaj, masz 26 minut na edycję aby powitać też Siostrzyczki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/260/#findComment-535516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.