wróbel75 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7926 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Witam Wszystkich niewitanych. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radarinho Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7927 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Cześć. Forum czytam intensywnie od ponad roku. Przymierzam się do stworzenia własnego kibelka, w zeszłym roku poczyniłem nawet fundament. Dobrego dnia! Wysłane z mojego 2201116TG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7928 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Witaj serdecznie na naszym forum. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olka88 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7929 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Cześć Radarihno A co zamierzasz dokładniej robić ? Kiełbasy ? Szynki, golonka wędzone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radarinho Opublikowano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7930 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Cześć Radarihno A co zamierzasz dokładniej robić ? Kiełbasy ? Szynki, golonka wędzone ?Szynki, serki, drób i rybki mam już za sobą w beczce teraz pora na kiełbasy:) Wysłane z mojego 2201116TG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olka88 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7931 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Ooo a masz jakieś przepisy na sery ? Chętnie zobaczę i wpróbuję. Rybek jeszcze nie wędziliśmy z mężem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻakiCzan Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7932 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Hej wszystkim Krzysiek z tej strony, wiosen 38, od kilku lat wreszcie mieszkaniec wsi zamiast ohydnego blokowiska, gdzie mieszkałem większą część dotychczasowego życia. Wiejskie życie mnie pochłania, robię swoje alkohole, mam pasiekę, sady, czas na wędzenie własnych wyrobów, pozdrawiam wszystkich ZADYMIACZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7933 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Wiejskie życie mnie pochłania, robię swoje alkohole, mam pasiekę, sady, czas na wędzenie własnych wyrobów Wg mnie jest to pradziwe, wartościowe życie. Ze wszystkimi swoimi smakami.Jesteś młodym człowiekiem więc jeszcze długo go posmakujesz.Witaj na forum Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radarinho Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7934 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Ooo a masz jakieś przepisy na sery ? Chętnie zobaczę i wpróbuję. Rybek jeszcze nie wędziliśmy z mężem.Jest tego sporo na forum. Poszukaj o serkach Capri/typu włoskiego:) rybki robię według tabeli, która jest m.in w "Sciągawce Rogera" którą na początku polecam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackson Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7935 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Witam wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7936 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Witam wszystkich Witaj Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoki Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7937 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie. Jestem na forum od jakiegoś czasu, wypróbowałem kilkukrotnie zawartą tu wiedzę w praktyce, ściśle przestrzegając zasad i receptur, które propagujecie. Wędliny wyszły nad wyraz pyszne, co potwierdzili również znajomi, których obdarowałem ( i mam teraz problem bo mnie molestują o więcej ). Dlatego wyrażam podziw dla Waszej wiedzy i podziękowanie za to, że się nią dzielicie. Sam nie dysponuję ani wiedzą ani doświadczeniem w zakresie wędzarnictwa więc wypowiadał raczej się nie będę, chociaż może... Jeszcze raz dziękuję i cieszę się, że mogę tu być.Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7938 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Witam nie witanych Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7939 Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Sam nie dysponuję ani wiedzą ani doświadczeniem w zakresie wędzarnictwa więc wypowiadał raczej się nie będę,Witaj , wyrobu wędlin się nauczysz. Mamy też rewelacyjne kursy /póki co w cenie 40% w stosunku do firm nastawionych na takie kursy/. Nie tylko wędzimy czasami możesz się podzielić wiedzą ,którą masz opanowaną Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Maxell Poprawiłem błąd Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radarinho Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7940 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie. Jestem na forum od jakiegoś czasu, wypróbowałem kilkukrotnie zawartą tu wiedzę w praktyce, ściśle przestrzegając zasad i receptur, które propagujecie. Wędliny wyszły nad wyraz pyszne, co potwierdzili również znajomi, których obdarowałem ( i mam teraz problem bo mnie molestują o więcej ). Dlatego wyrażam podziw dla Waszej wiedzy i podziękowanie za to, że się nią dzielicie. Sam nie dysponuję ani wiedzą ani doświadczeniem w zakresie wędzarnictwa więc wypowiadał raczej się nie będę, chociaż może... Jeszcze raz dziękuję i cieszę się, że mogę tu być.Pozdrawiam DarekNauczysz się! Czytaj forum, bo jest tu szereg informacji. A co ważne: podparte źródłami, badaniami, a nie informacjami jak robili dziadkowie i ojcowie (choć w przypadku tego forum Dziadek jest akurat autorytetem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7941 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Witam po dłuższej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanta Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7942 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Witam Wędzarniczą Brać. Na imię mam Xanta i jestem tu pierwszy raz, ciekawa wszystkiego. Mam tylko przydomowy ogródek bez wędzarni i doświadczenia. Mam nadzieję że z Wami nabędę nie tylko wiadomości ale z czasem także i doswiadczenia. Dziękuję za dołaczenie mnie do Waszej społeczności. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7943 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Witaj. Jeśli zaczniesz od Akademii Dziadka to musi się udać Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7944 Opublikowano 21 Stycznia 2023 (edytowane) jestem tu pierwszy raz, ciekawa wszystkiego. Mam tylko przydomowy ogródek To masz na start wszystko Śmiao działaj, zacznj od białej kiełbasy i Akademii Dziadka. Edytowane 21 Stycznia 2023 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #7945 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Witam wszystkich serdecznie. Do tej pory działałem w trybie nasłuchu, bo dopiero się uczę. Jednak wczoraj dzięki wiedzy z forum udało mi się przetrwać pierwsze wędzenie co opisałem tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19588-wyroby-tasiora/Jeszcze raz dziękuję wszystkim udzielającym się tutaj, bo dzięki ogromowi wiedzy nawet laik może rozpocząć swoją przygodę z wędzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharzyk Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #7946 Opublikowano 3 Lutego 2023 Hej Witam Bardzo cenne i pomocne informacje można tu znaleźćZamierzam zbudować wędzarnie i dołączyć do grona zadymiarzyDzięki ze jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #7947 Opublikowano 3 Lutego 2023 Witaj. dołączyć do grona zadymiarzy Ale gdzieś na meczach czy na podwórku? Jest różnica między zadymiarzem a zadymiaczem Witamy w gronie pasjonatów Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #7948 Opublikowano 3 Lutego 2023 Hej Witam Witaj w grronie zakręconych zadymiaczy.To smaczne i profesjonalne forum, przeznaczone dla produkcji w warunkach domowych, niemniej w wysokim standardzie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal83 Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #7949 Opublikowano 16 Lutego 2023 Witam wszystkich serdecznie chciałem zaczerpnąć trochę wiedzy ponieważ chciałem wybudować wędzarnie i zacząć przygodę z zadymianiem pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #7950 Opublikowano 17 Lutego 2023 Witaj serdecznie.Czytaj i działaj. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.