Skocz do zawartości

Przywitanie


tinca

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

chciałem zaczerpnąć trochę wiedzy

Witaj @robaczku" :D 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dzień dobry, 

 

jestem Paweł, przy wędzeniu obracam się jakiś czas ale samemu za często tego nie robiłem, głównie pomoc dziadkowi czy tacie w wyrobach. Teraz jak mam miejsce i jestem po szkoleniach (jakiś czas temu) i większej ilości czasu na poświęcenie się temu zagadnieniu chciałem na dobre wkroczyć do wędzarniczej braci. 

Pierwszy prozaiczny problem to jaką wędzarnię kupić (Booxa czy Borniak) potem będę pewnie wracał do Was z pytaniami i prośbami o pomoc w wyrobach. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

chciałem na dobre wkroczyć do wędzarniczej braci
Witaj  :thumbsup:  :thumbsup: , ja osobiście mam Borniaka 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj @Michał1977,

 

 

z waszą pomocą już niedługo zażyje czegoś co sam uwędziłem. 
 

Pomagasz marzeniom - budujesz wędzarnię - to i pyszne wyroby trafią na Twój/Wasz stół  :)

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

pozdrawiam z Chicago
:thumbsup:  :clap: . Tradycyjnego  naszego wędzenia tam rozpowszechniaj  :clap:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pozdrawiam z Chicago.

 

Mamy też forum dla osób anglojęzycznych:  FORUM_ENG.

Kilku naszych forowiczów pisuje i tu i tam.

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry , miło mi że mogę uczestniczyć w takim fajnym projekcie .

Zajmuję się przygotowaniem wędlin serów i ogólnie rzecz ujmując domowego jedzenia już parę lat

miło mi będzie korzystać też z waszej wiedzy i praktyki .

pozdrawiam wszystkich .


[Dodano: 28 mar 2023 - 20:29]

Witam serdecznie wszystkich.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć wam wszystkim miło mi tutaj u was goscic w tak szanownym gronie. Kilka słów o mnie pochodzę z rodziny rzeźników dziadek ojciec ja i brat, szkoła skończona w kierunku rzeznika praktyki odbyte w malutkiej masarni w której było mi dane nauczyć się fachu od podstaw od uboju po produkcję wędlin oraz Wedzonek. Caly czas pracuje w zawodzie niestety nie w naszej kochanej Polsce rozbiory koniny wołowiny oraz wieprzowiny tak samo uboje. Bardzo chętnie przyswoje wiedzę której nie posiadam pozdrawiam wszystkich
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich pracusiów. Cieszę się, ze trafiłam na taką encyklopedie i dobre duszyczki. Nazywam się Emilia, mam 36 lat, karmieniem ludzi zajmuje się od 17 roku życia. Od obiadków domowych po owoce morza moi domownicy zajadają sie obiadami i deserami. Zaprawiam owoce i warzywa na wiele sposobów, wekuje wszystko czego nie zjemy na poczekaniu. Robię wina, nalewki, sery No i wędzonki a także kiełbasy w sloikach czy z szynkowara. Oprócz karmienia odpoczywam przy szydełku czy makramach. Jestem posiadaczka fajnego faceta i dwójki dużych już dzieciaków,)także ma kto jeść ????????) oraz 2 kotow adoptowanych, jeden kotki Maine COON i od 2 tygodni jej 3osobowym miotem ślicznych puchatych mordek.
 

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam serdecznie wszystkich pracusiów
 

Witaj w gronie  :D  :thumbsup:

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Interesuje mnie tematyka peklownia
Masz tu WSZYSTKO  na temat - Witaj  :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.