Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szacowne grono Userów "Zadymiaczy"
Należę już do "starszej młodzieży" i w końcu postanowiłem spróbować swoich sił w dymieniu.
Liczę na to, że forum okaże się kopalnią wiedzy, oraz "pomocną dłonią" w podjętym przeze mnie wyzwaniu
Jeszcze raz witam, dziękuję za możliwość dołączenia i pozdrawiam

Edytowane przez zaksza
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-958507
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam!

Mam na imię Paweł, jestem nowicjuszem z Warszawy. Mam trochę doświadczenia, ponieważ mój tata ma własną wędzarnię, w której czasami mu pomagam. Kiedyś mnie to nie interesowało, ale wszystko się zmienia. Cieszę się, że tu jestem🙂

sprzęt kuchenny online

Jesteśmy tym, co jemy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-961206
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, pa1wel napisał(a):

Kiedyś mnie to nie interesowało, ale wszystko się zmienia

Witaj, to dokładnie jak mnie, ale się zmieniło 😁 😁😁

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-961255
Udostępnij na innych stronach

W dniu 16.10.2024 o 11:28, pa1wel napisał(a):

Witam!

Mam na imię Paweł, jestem nowicjuszem z Warszawy. Mam trochę doświadczenia, ponieważ mój tata ma własną wędzarnię, w której czasami mu pomagam. Kiedyś mnie to nie interesowało, ale wszystko się zmienia. Cieszę się, że tu jestem🙂

Witaj, czerp wiedzę garściami i dziel się z nami swoją. 😉

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-962205
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witajcie.
Mam na imię Mateusz i jestem nowicjuszem z Poznania. Mam niewielkie doświadczenie z domowymi wyrobami z dziczyzny i wieprzowiny. Chciałbym na tym forum zbudować solidne umiejętności, żeby karmić moją rodzinę czymś lepszym, niż przemysłowe wyroby z marketów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-964204
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Jestem Olek, od około tygodnia czytam forum i zbieram informacje na temat wędzenia. Powoli zbliża się czas gdy będę chciał przenieść teorię w praktykę więc na pewno po pierwszym wędzeniu wrócę z masą pytań :)

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-964220
Udostępnij na innych stronach

29 minut temu, Alek12 napisał(a):

po pierwszym wędzeniu wrócę z masą pytań

Pytaj jeszcze przed peklowaniem i przed wędzeniem =mniej błędów - Witaj

  • Like 2

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-964225
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Cześć,

cieszę się, że mogłem dołączyć. Zaczynam powoli przygodę z wędzeniem i dzięki wskazówkom udało się już uwędzić mięso kilka razy, ale widzę, że wiedzy jest tu dużo więcej do uzyskania, stąd decyzja o założeniu konta i próbie integracji z doświadczonymi weteranami :) Dzięki za wskazówki udostępnione na forum i do napisania na forum! :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-969941
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Cześć wszystkim. Wedzenia ucze się od kilkunastu lat. Przerabiałem wędzarkę wbudowana w dom(w piwnicy), potem beczkę. A teraz od roku mam wedzarke z cegły w garażu. Widzę kilka razy do roku. Pozdrawiam wszystkich. Tomek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-972450
Udostępnij na innych stronach

Witaj Tomku na forum.

Pochwal się swoimi wyrobami. :)

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-972454
Udostępnij na innych stronach

W dniu 5.12.2024 o 08:40, otco napisał(a):

Parzylem

W takim razie lepiej susz mięsa zanim puścisz dym, w dotyku nie może być czuć wilgoci. Ponadto zaczynaj dymienie w temp. ok 40C i powoli sukcesywnie zwiększaj do 60C, obserwując czy na wędlinie nic się nie wykrapla.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-973975
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Bolo17 napisał(a):

Witam serdecznie

Cześć @Bolo17,

Czytaj, działaj i chwal się wynikami. :)

P.S.

Pszczyna to niedaleko Tychów jest :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/325/#findComment-975468
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.