Skocz do zawartości

Kurs Hybryda wędliny dojrzewające - Serowarstwo


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czytanie forum już nie będzie takie samo, za nikiem pójdą gęby :).

Dziękuję za zajefajnie spędzony czas, miło było poznać ludzi, pasjonatów, którzy dzielą sie swoją wiedzą.

Do zobaczenia, na drugim stopniu ;) .

Edytowane przez janusz_p

Dziękuję bardzo prowadzącym za wiedzę, którą się podzielili na kursie. Andrzeju, Rafale, Karolu pełna profeska  :thumbsup:  Dziękuję uczestnikom za atmosferę i dzielenie się wiedzą w teorii i praktyce. Wyrażam gotowość na kurs hybrydowy 2 stopień. Dzięki

Czekam na kurs hybrydowy 2 stopnia.

 

Wyrażam gotowość na kurs hybrydowy 2 stopień. Dzięki

 

Do zobaczenia, na drugim stopniu

  :thumbsup:  :clap:  No tak - ja tez wyrazam chęć - zapewne wieczorkiem wrzucę kilka fotek    :thumbsup:

To już jest nas 4 kursantów ;)

[Dodano: 04 mar 2019 - 08:20]

 

 

Wspanialy kurs, ktory mozna polecic kazdemu
Pełen Szacun - złamałeś wszelkie tam...  a ja mam za daleko  :facepalm:   kilka tysięcy kilometrów  :thumbsup:  :clap:   Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Na tych kursach nie trzeba nikogo namawiać do aktywności każdy sam się garnie do pracy do nauki do sprzątania . Jest świetna organizacja  kolacja jest pyszna smakujemy wyroby z różnych stron Polski

 

 

smakujemy wyroby z różnych stron Polski
No wyroby Borsi (Marcina) - najwyższa pólka  :thumbsup:  A nasz Tomasz ( kosownik) - kiełbasy  z dzika zarówno te spleśniałe  :D  :thumbsup:  , suszone jak i soczyste - Tomek - stoisz na podium  :thumbsup:  

Muskie - to ryba 🙃

Kurcze po tym kursie "HYBRYDZIE"  nasz  Muski zmienił  się  w jakiegoś  :rolleyes:   "lewitującego zielonego "  :D  Czyżby pod wpływem jakichś dojrzewających wyrobów, czy to może zasługa kolegi  Ziezieloniutkiego ?

Pozdrawiam Wirus.

 

 

Muski zmienił się w jakiegoś "lewitującego zielonego " Czyżby pod wpływem jakichś dojrzewających wyrobów, czy to może zasługa kolegi Ziezieloniutkiego ?
To takie Ziezielone ;) Wirusy ;)  mnie dopadły - i odjechałem :D  ;)  

Muskie - to ryba 🙃

Fantastyczny czas, jak zwykle :) Dziękuję Andrzejowi, Karolowi i Rafałowi, dzięki Wam nie taki diabeł straszny ;)

Ja również zgłaszam chęć na udział w drugim stopniu kursu hybrydowego.

  • 2 tygodnie później...

Kilka fotek z Kursu Hybryda

post-40148-0-97158200-1552739750_thumb.jpgpost-40148-0-02391300-1552739763_thumb.jpg

post-40148-0-80828600-1552739769_thumb.jpgpost-40148-0-76118200-1552739775_thumb.jpg

post-40148-0-80683600-1552739779_thumb.jpgpost-40148-0-09903900-1552739786_thumb.jpg

post-40148-0-71897500-1552739791_thumb.jpgpost-40148-0-37316600-1552739798_thumb.jpg

post-40148-0-36418900-1552739804_thumb.jpgpost-40148-0-64963200-1552739808_thumb.jpg

post-40148-0-88163700-1552739814_thumb.jpgpost-40148-0-50186000-1552739817_thumb.jpg

post-40148-0-64875100-1552739821_thumb.jpgpost-40148-0-03035400-1552739824_thumb.jpg

 

moje wisielce

post-40148-0-65597400-1552739826_thumb.jpg

 

serek gouda i...

post-40148-0-82805900-1552739828_thumb.jpg

 

serek brie z kożuszkiem

post-40148-0-72334600-1552739833_thumb.jpgpost-40148-0-71682200-1552739839_thumb.jpg

 

wedliny "dojrzewające" jest biała pleśń

post-40148-0-36740900-1552739847_thumb.jpgpost-40148-0-93111500-1552739855_thumb.jpgpost-40148-0-12765200-1552739865_thumb.jpg

 

po przemyciu spirytusem 

post-40148-0-96696100-1552739870_thumb.jpgpost-40148-0-87279800-1552739877_thumb.jpgpost-40148-0-38608000-1552739885_thumb.jpg

 

zapakowane próżniowo powędrowało do lodówki...na jak długo nie wiem..

proszę o podpowiedź co dalej z serkami i wędlinami robić?

post-40148-0-22933400-1552739895_thumb.jpgpost-40148-0-60426900-1552739902_thumb.jpg

 

Bardzo intensywny kurs,polecam każdemu

 

A ile te wędliny oddały wody.?Jaka jest strata na wadze.?Jak długo dojrzewały?

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.