BonAir Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Maja 2008 Z gotowania głów wp. zostały mi uszy. Dać je do kaszanki ?Jesli tak, to na jakim sitku ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Maja 2008 uszy zawierają chrząstki które są twarde (w sensie wyczuwalności) nawet po gotowaniu, dlatego jeśli chcesz je dodać i nie czuć chrząstek w gotowej kaszance to trzeba zmielić drobniej - np 5mm lub dla wrażliwszych nawet 3 . PS mi ucho najbardziej smakuje ugotowane w kapuście, zjedzone z mmusztardą Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Maja 2008 Samo mielenie skórek na siarce 5-6 mm. A kto lubi a są tacy że kręcą na siatce 10 mm lub kroją je nożem . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Maja 2008 jeśli chcesz je dodać i nie czuć chrząstek w gotowej kaszance to trzeba zmielić drobniej - np 5mm lub dla wrażliwszych nawet 3Mam zelmera nr8, tak więc mam do dyspozycji 4mm i 2,5mm. Samo mielenie skórek na siarce 5-6 mm.Tak więc przepuszczę uszy i skórki przez fi 4mm, są tacy że kręcą na siatce 10 mm lub kroją je nożemMoja żona nazwałaby takich mianem RAMBO :grin: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 29 Maja 2008 uszy opalone i z czysta skora mozesz ugotowac,nastepnie po ugotowaniu jaktroche ostygna skore nozem zeskrobac z malzowiny i od razu mozesz jezjesc solac do smaku lub zemlec na drobnym sitku i do kaszanki,albouwedzic i dac pieskowi do zabawy.szczerze mowiac nie lubie salcesonu gdzie ktos kroi ucho razem z chrzesciatak nieprzyjemnie strzela jakby sie plastik gryzlo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Maja 2008 A ja uszy gotuję do podrobówskóra łatwo schodzi pod palcami, a chrzęścimielę jako ostatnie do oczyszczenia-przepchania maszynki i pieskowi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.