demon_ Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Powiedz mi czy jesteś w posiadaniu namiotu bezcieniowego Fakt fotografia to moja największa pasja, choć ostatnio nieco zaniedbywana. Ta fotka została wykonana w kuchni na bialej desce do krojenia . Aparat z lampą ustawioną w sufit. Photoshop - podniesienie kontrastu +5 i to wszystko. Kiedyś zajmowałem się zdjęciami produktów marketowych i stąd pewne przyzwyczajenia. :grin: Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-47681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam bo zaraz "jajcarze" podchwycą ), ale w realu jest dużo intensywniejszy. W detalu przecież wiadomo że malują . Nawet kolory tęczy potrafią :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-47682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Andrzej , w detalu zieloną śląską z nalotem pleśniowym, potrafią przemalować na węgierską długo dojrzewającą . Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-47685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Grudnia 2008 demon_, Witam Widzę, że mamy te same zainteresowania. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-47704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Grudnia 2008 demon_, Witam Widzę, że mamy te same zainteresowania. Pozdrawiam Witaj Janusz, faktycznie tematów do rozmowy ( mam nadzieję że na następnym zlocie ) nam nie zabraknie:) Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-47732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Będą swieta!!! właśnie skończyłem godzinę temu wędzić małe "co nieco". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-64548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Ja dziś uwędziłem dwie ogonówki zapeklowane 22 marca. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Pieknie wygladaja - a jaki kolor !Jakim drewnem byly wedzone ? Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Na moje oko olcha lub śliwka :wink: Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Na moje oko olcha Olcha nigdy nie zawodzi! :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Pis67 a jak peklowałeś tak długo i gdzie trzymałeś ?Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Czerwca 2009 a jak peklowałeś tak długo i gdzie trzymałeś ? W piwnicy stoi sobie lodówka, w niej pojemniki z mięskami opisane datą zapeklowania, mięsa nie nastrzykuję, lenistwo, ale długie peklowanie zapewnia kolorek mięsiwa. W lodówce jest z 5 stopni, rzadko tam zaglądam. Mięso jest zanurzone całkowicie, nawet nie przewracam, bo po co? Oczywiście solanka na jajeczko, niezgodnie z normami i tabelami tego forum. Potem moczenie i gotowe. Po uwędzeniu trwałość nie zbadana, zawsze brak oznak starości przed końcem spożycia. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Oczywiście solanka na jajeczko, A jak na słoność przy ponad 2,5 miesięcznym peklowaniu przy stężeniu, pewnie ponad 11%. Na wsi jak się peklowało na jajko 5 dni to i wymagane było moczenie 5 godzin. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zawsze podziwiam ludzi którzy odkryte i potwierdzone prawdy mają za nic. Będą optować za nowoczesnością w każdym calu, a jajka będą używać do solanki. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 14 Czerwca 2009 ojoj, ojoj :wink: pojechałeś po bandzie z tym jajem.Dziadek się obrazi. :grin:.serdecznie pozdrawiam Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 14 Czerwca 2009 było moczenie 5 godzin. Moczenie 14 godzin, zimna woda zmieniona 5 razy - słoność ok. córka nic innego nie je - to dla mnie wskaźnik jakości. Zawsze podziwiam ludzi którzy odkryte i potwierdzone prawdy mają za nic Mój pradziadek używał jajka, mój dziadek używał jajka, mój ojciec (wykształcony w tym kierunku) też używał jajka i ja też używam jajka od tzw. kury wiejskiej, z dobrze wykształconą komorą powietrzną. Temat już był kiedyś. Najpierw było jajko - potem tabelki, czy ktoś się ze mną zgodzi? za nowoczesnością w każdym calu, Używam maszynki około 30 letniej, wędzarni w podobnym wieku,termometr noże i stalka też, i mieszam ręcznie, używam saletry -gdzie tu nowoczesność . Jestem ginącym gatunkiem, który nie czyta tabelek - są nieczytelne. Używam tabeli z lat 50-tych - dla prostego chłopa i ona jest dla mnie wzorem prostoty i niezawodności. Pozdrawiam bardzo srdecznie :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Mój pradziadek , dziadek i ojciec orali w konie jak również jeździli wozem konnym . Czy ja mam tak samo robić i chwalić że to najlepsze wyjście. 5 godzin moczenia a więc to jajko było od koguta. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Proces peklowania jest to bardzo obszerny temat.Tabele to normy branżowe PRLUUUUUUUUUUUUUUUUUObecne czasy powracają do rzemiosła lub norm wewnątrz zakładowych.Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 14 Czerwca 2009 chwalić że to najlepsze wyjście. 5 godzin moczenia a więc to jajko było od koguta. Pozdrawiam Moczyłem 14 godzin, a chwalić się nie mam zamiaru. Nie mów mi tylko jak mam robić wyroby domowe i że Twoje tabelki są dla mnie wyrocznią, bo nie są i nie będą. Salceson robię trzy dni, Ty w jeden i na szczęście sztuka wytwarzania wędlin jest tak stara, że już nic się nie da wymyślić i każdy ma swoje sposoby, dla niego dobre, na zrobienie kiełbaski odpowiedniej dla swego podniebienia. Wkrótce na forum podam receptury na kiełbaski, nad którymi pracuję już jakiś czas - będą nowoczesne. Pozdrawiam :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Wiedziałem, czułem że taka reakcja będzie. Jedno co dobre z tego wynika to poznaje się ludzi przez klawiaturę i na co ich stać. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 14 Czerwca 2009 czułem że taka reakcja będzie Pozdrawiam raz jeszcze, jaka reakcja? Jestem niespotykanie spokojny człowiek. Twoje? tabelki mi nie leżą - to wszystko. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Obecne czasy powracają do rzemiosłaTak właściwie, to o co Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Szczepciu kiedy opuści Ciebie duch PRL-u .Temat przerabialiśmy. Patrzhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3564&postdays=0&postorder=asc&start=30Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Rzemiosło to wyrabianie wędlin, których nikt nie potrafi podrobić itp.Dziadku normy i tabele ścisłe służyły, aby rozliczyć dany zakład Nie po to walczyliśmy o wolność !!!!!!!!!!! :grin: :grin: :grin:NSZZ "Solidarność", ... Cytuj Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Nie po to walczyliśmy o wolność !!!!!!!!!!! :grin:NSZZ "Solidarność", ... Nie biorąc roweru na I komunię ? SZCZEPAN *** SUPER VIP *** Pomógł: 6 razy Wiek: 38 :wink: :lol: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1600-w%C4%99dzonki/page/2/#findComment-71522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.