Mateusz73 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Maja 2019 Witam,Dostałem propozycję zrobienia dużej ilości kiełbasy na grilla. Ale za bardzo nie wiem czy taka zwykła kiełbasa się będzie nadawała. Proszę o pomoc w temacie receptury jak i wykonania. Bo podejrzewam że należałoby ją lekko owędzić tylko i sparzyć. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Maja 2019 Wpisz w wyszukiwarce - a najlepiej ten trybik na górze koło lupki takie hasło : kiełbasa grillowa Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/#findComment-632155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Maja 2019 Kiełbasa biała.Mięso na kiełbasę nie peklujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/#findComment-632211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Maja 2019 Teoretycznie kiełbasa na grilla nie powinna być peklowana, w praktyce prawie każdy je i grilluje zwykłą, peklowaną, wędzoną i parzoną a nawet wpół surową kiełbasę.Rzecz rozbija się o zdrowie, nitrozaminy, etc. Ale czy grillowanie jest zdrowe?Też podobno nie.Czy niepeklowana kiełbasa biała, źle, na surowo ugrillowana nie będzie trucizną? I tak możemy odbijać tą piłeczkę zdrowia w nieskończoność. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/#findComment-632218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Maja 2019 A ja wciąż, pomimo wieku uparcie i zdecydowanie powtarzam, "rzuć palenie, umrzesz zdrowo", a najlepiej "nie oddychaj", bo smog zabija . To samo z naszym hobby, konsumuj tylko mięsko eko, ze zdrowo tuczonych sztuk, nie grillować, nie wędzić, robić tylko piękne foty, ładnie się na nich uśmiechać, i pić tylko wodę ze sprawdzonego potoku, najlepiej górskiego, żyć wesoło aż do śmierci . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/#findComment-632220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Maja 2019 No właśnie- nie popadajmy w skrajności .Wszystko- tylko z umiarem...Ważne by nam smakowało ! Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/#findComment-632222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Maja 2019 No właśnie- nie popadajmy w skrajności .Wszystko- tylko z umiarem...Ważne by nam smakowało ! !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/#findComment-632223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) pomoc w temacie receptury jak i wykonania.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15526-wyroby-witta-i-nie-tylko/W poście 19 i 20 masz przepisy na kiełbasę grillową.Powodzenia Edytowane 29 Maja 2019 przez EAnna Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16173-kie%C5%82basa-na-grilla/#findComment-632242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.