Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Sobota pracująca

post-95709-0-53658000-1678027900_thumb.jpg

Eksperyment na szynce. Jedną sztukę parzyłem sous vide. Połowa została dla LP jako szynka biała. Drugą połowę wędziłem z resztą mięsa. Po wyjęciu z wędzarni była gotowa do konsumpcji. Smak ok soczystość już nie taka. Mimo wszystko na imprezę przy grillu i wędzarni będę mógł śmiało powtórzyć eksperyment. Niech się ludzie dziwują że potrafię podać szynkę na stół prosto z wędzarni.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/12/#findComment-819155
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jedną sztukę parzyłem sous vide.

Podaj parametry parzenia.Jaka waga,jaka średnica temperatura i czas.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/12/#findComment-819189
Udostępnij na innych stronach

Dzięki. Mam uwędzoną zapakowaną prózniowo kulkę o podobnej wadze.Będziemy się bawić.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/12/#findComment-819206
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ale w cienkiej jest wyraźnie widoczny, a gruba też taka jasne, więc pewnie stąd te "omamy" wzrokowe, jednak tak czy inaczej :thumbsup:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/12/#findComment-834960
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ten boczek sie do mnie usmiecha, a ja teraz to pomarzyc moge sobie tylko😪

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/12/#findComment-843511
Udostępnij na innych stronach

To prawda. Marzenia sa po to aby je spelniac. Predzej czy pozniej sobie uwedze ( bedzie to pozniej).😁

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/12/#findComment-843548
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

 

Przekrój kiełbasy drobiowo wieprzowej. Jak zwykle prosta w wykonaniu. 

Skład surowców:

Piersi z kurczaka 3,8kg

Filet z uda kurczaka 1,5kg

Łopatka wieprzowa chuda 2kg.

 

Rozdrabnianie maszynka 8

Piersi sito 16

Uda i łopatka sito 4.

Nadziewane w osłonki białkowe 65. 

Przyprawy to

Pieprz czarny 2g/kg

Czosnek granulowany 2g/kg

Gałka muszkatołowa 0,5g/kg

Tymianek suszony 1g/kg.

Wędzenie około 3 godziny

Pieczenie w piekarniku do 72*C w środku wyrobu.

 

 

IMG20231205151754.thumb.jpg.b9f033b74ce2f3fe28eed7fc5c7635bc.jpg

Edytowane przez quadro555
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/12/#findComment-884339
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.