bilu72 Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 33 minuty temu, quadro555 napisał(a): Teraz z innej beczki. Mój sposób na zagospodarowanie mizdry z obróbki polędwic. Po przesmażeniu posolonej mizdry zasypuję ją lekko posoloną cebulą pokrojoną w piórka. Mieszam i duszę pod przykryciem. Nie dodaję wody. Wilgoć zawarta w cebuli wystarczy. Gdy cebula się lekko zrumieni danie jest gotowe. Można podawać Z plackiem ziemniaczanym złożonym na pół jeszcze gorący posypać serem położyć odrobinę świeżej papryki kleksa kwaśnej śmietany i oprószyć odrobiną papryki. Edytowane 24 Listopada 2024 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-970756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 24 Listopada 2024 A'la placek węgierski? Można i tak. Z plackami wszystko smakuje. 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-970762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Mało tego ale na Święta wystarczy. Jeszcze będzie pieczona polędwica i boczek 🥓. Szynki i wędzonka ze schabu bez kości do parzenia sous vide, polędwice ( dosmaczane jedna pieprzem czarnym a druga czosnkiem granulowanym) do konsumpcji na surowo. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-977707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Wyroby pierwsza klasa. Nie liczy się ilość tylko jakość, a jakość extra. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-977732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 22 Grudnia 2024 44 minuty temu, mamuśka napisał(a): Wyroby pierwsza klasa. Nie liczy się ilość tylko jakość, a jakość extra. Jakość to dzięki temu forum. Ilość była większa. Pokazałem co dla mnie 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-977741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nathanrahl Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Witam. A i ja dziś stworzyłem swoje pierwsze. Myślę że wyszły zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-977794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nathanrahl Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Witam. A i ja dziś stworzyłem swoje pierwsze. Myślę że wyszły zacnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-977796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Miss mangalica prosto z Węgier. Poprosiła o azyl to jej udzieliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-977950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 5 Stycznia Zdjęcie nie weszło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-980897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 5 Stycznia Weszło, weszło..... a słonina piękna 👍 👌 Zdradź ziomal gdzie taką kupiłeś? Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-980900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 5 Stycznia Wędzonki piknie pomalowane. Sąsiad, gdzie kupiłeś taką zacną słoninę?, jeśli oczywiście to nie tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-980905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 5 Stycznia Słonina przyjechała z Węgier 😀 Kupowana była na jarmarku świątecznym w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-980921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 5 Stycznia 1 minutę temu, quadro555 napisał(a): Słonina przyjechała z Węgier 😀 Kupowana była na jarmarku świątecznym w Katowicach. Do czego to doszło, słonina z Węgier ale choć dobrze że dotarła do naszego kraju 😉 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-980923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 6 Stycznia 18 godzin temu, quadro555 napisał(a): Słonina przyjechała z Węgier 😀 Kupowana była na jarmarku świątecznym w Katowicach. Świat się kończy 😀, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-981110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikaz Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 6 Stycznia W dniu 22.12.2024 o 15:35, quadro555 napisał(a): Mało tego ale na Święta wystarczy. Jeszcze będzie pieczona polędwica i boczek 🥓. Szynki i wędzonka ze schabu bez kości do parzenia sous vide, polędwice ( dosmaczane jedna pieprzem czarnym a druga czosnkiem granulowanym) do konsumpcji na surowo. Jak długo i w jakiej temperaturze parzysz szynkę i polędwice sous vide. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-981165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 6 Stycznia 2 minuty temu, fikaz napisał(a): Jak długo i w jakiej temperaturze parzysz szynkę i polędwice sous vide. Wprawdzie nie do mnie - ale powinieneś dodać jak duże masz kawałki. O ile polędwica ma zapewne 4-6cm grubości , to szynka ? a do tego określić możesz parametry. Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-981166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 6 Stycznia 18 minut temu, fikaz napisał(a): Jak długo i w jakiej temperaturze parzysz szynkę i polędwice sous vide. Szynki około 1,2 kg 7,5 godziny w temperaturze 57,5C. Schab bez kości z mizdrą i warkoczem, wagi nie pamiętam ale wystarczyło mu 4 godziny w takiej samej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-981168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 29 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 29 Stycznia Chleb dr oetker. Zrobiłem z przepisu na opakowaniu suszonego zakwasu. Ciut mało słony ale na ciepło z masłem może być. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-987096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 8 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 8 Lutego Chleb dr oetker modyfikacja. Mąka żytnia 720 zamiast 2000. Sól 11.5g zamiast 10. Czas pieczenia bez zmian. Smak o wiele lepszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-989605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 8 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 8 Lutego Foremka ta sama. Chlebek wyraźnie wyższy i puszysty. Olać dr oetker. Dr quadro555 rulez 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-989682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 8 Lutego 7 godzin temu, quadro555 napisał(a): Chleb dr oetker modyfikacja. Mąka żytnia 720 zamiast 2000. Im większy udział procentowy mąki pszennej albo mąki o wyższym typie tym lepiej chleb wyrasta. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-989720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 9 Lutego 56 minut temu, chudziak napisał(a): Im większy udział procentowy mąki pszennej albo mąki o wyższym typie tym lepiej chleb wyrasta. Na pieczywie to znam się średnio. Zamieniłem mąkę żytnią 2000 na 720. To która jest wyższy typ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-989727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 9 Lutego 22 godziny temu, chudziak napisał(a): m większy udział procentowy mąki pszennej albo mąki o wyższym typie tym lepiej chleb wyrasta. 21 godzin temu, quadro555 napisał(a): Na pieczywie to znam się średnio. Zamieniłem mąkę żytnią 2000 na 720. To która jest wyższy typ? Żle napisałam - zamiana mąki t2000 na t720 spowoduje ,że chleb będzie lepiej wyrastał Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-989985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 9 Lutego To ja się spytam jak jesteśmy w temacie chlebka. Zakwas zawsze się robi z mąki 2000, tylko? Ps. Ja tak z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-989988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 9 Lutego 14 minut temu, chudziak napisał(a): Żle napisałam - zamiana mąki t2000 na t720 spowoduje ,że chleb będzie lepiej wyrastał Czyli dobrze zrobiłem 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/14/#findComment-989989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.