quadro555 Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1276 Opublikowano 1 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1277 Opublikowano 1 Czerwca Solenie 12 dni. Wędzenie na zimno 3-4 dni a wcześniej osadzanie dzień/ dwa w dużej wilgotności. Pewnie chłopaki mieli inną książkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1278 Opublikowano 1 Czerwca 29 minut temu, quadro555 napisał(a): Solenie 12 dni. Wędzenie na zimno 3-4 dni a wcześniej osadzanie dzień/ dwa w dużej wilgotności. Pewnie chłopaki mieli inną książkę. Albo poszli na ,,skróty" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1279 Opublikowano 1 Czerwca No ale jak dla mnie,, płukanie" słoniny w ciepłej wodzie to fajny patent, wykorzystam przy robieniu martadeli... 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1280 Opublikowano 1 Czerwca 8 minut temu, szrekPL napisał(a): No ale jak dla mnie,, płukanie" słoniny w ciepłej wodzie to fajny patent, wykorzystam przy robieniu martadeli... 😊 Wrzuć do wrzątku i i hartuj w wodzie z lodem. Gdzieś to widziałem na hiszpansko jezycznej stronie. P.s. to nie była mortadela, taka ichnia wersja salami.😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1281 Opublikowano 1 Czerwca 29 minut temu, quadro555 napisał(a): Wrzuć do wrzątku i i hartuj w wodzie z lodem. Gdzieś to widziałem na hiszpansko jezycznej stronie. W naszej "16" też jest ta technologia. Nie pamiętam w tej chwili w jakim przepisie. 1 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1282 Opublikowano 1 Czerwca Dlatego jest forum. Wymiana. 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1283 Opublikowano 1 Czerwca Ja jak ostatnio robiłem mortadele typu włoskiego to wrzuciłem na tzw,,żywca" podgardle i wyszło super ale chętnie spróbuje tego sposobu żeby mieć porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1284 Opublikowano 3 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1016383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1285 Opublikowano 12 Czerwca https://www.onet.pl/styl-zycia/onetdom/ranking-najgorszych-produktow-miesnych-polski-przysmak-na-podium/rt4kgq0,2b83378a Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1017843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1286 Opublikowano 12 Czerwca Zdaniem internautów. I wszystko jasne. 😁 Jednak Lem miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1017849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1287 Opublikowano 12 Czerwca 1 godzinę temu, quadro555 napisał(a): Jednak Lem miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1017862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1288 Opublikowano 16 Czerwca https://www.eostroleka.pl/wesele-kurpiowskie-2025-zdjecia-wideo,art119523.html Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1018673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1289 Opublikowano 23 Czerwca (edytowane) Edytowane 23 Czerwca przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1019727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1290 Opublikowano 23 Czerwca Trzeba dobrze podsmażyć i skropić...piękne wytłumaczenie..🤣😂 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1019744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1291 Opublikowano 25 Czerwca Jeśli by ktoś szukał, to pojawiły się ponownie. Już nie emaliowane ale z nierdzewki. https://www.deubaxxl.de/einkochautomat-28l-mit-lcd-und-timer/107671/?media_type=image&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=[XXL-DE]+-+ASC%2B+KV+Kampagne&utm_content=[XXL-DE]+-+ASC%2B+KV+Anzeigengruppe&utm_term=[XXL-DE]+-+ASC%2B+KV+|+Produkte>30€+|+Carousel+–+RahmenTrendShop25_vertikal_häkchen&audience=new_customer&utm_id=120206248092220531_v2_s04&fbclid=IwY2xjawLIfRpleHRuA2FlbQEwAGFkaWQBqxdemryqw2JyaWQRMElSa1pKOXhUUENrbVN5NjABHjyP9PW7JNxUpJFVdcMP2sDDMdY5ZyQt5u9gva-K7YKW0K6cnW-1D1QQ9bH6_aem_U-KiaCPc5X0PM-qw0tkUwA Darmowa wysyłka piszą, do Polski chyba też. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1020039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1292 Opublikowano 28 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1020609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 29 Czerwca Zgłoś Udostępnij #1293 Opublikowano 29 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1020703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij #1294 Opublikowano 3 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1021663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 5 Lipca Zgłoś Udostępnij #1295 Opublikowano 5 Lipca Brutalne prawdy/ciekawostki o włoskich mąkach i makaronach: Siła mąki https://bressanini-lescienze.blogautore.espresso.repubblica.it/2009/01/28/la-forza-della-farina/ Włoski makaron nigdy się nie trzęsie, ponieważ jest to wstępnie "gotowany" w temperaturze 115-120 stopni Celsjusza. W ten sposób zmienia kolor i traci smak. https://ilfattoalimentare.it/pasta-italiana-non-scuoce-precotta.html Tajemnice gotowanego makaronu dwa razy. Najpierw jest suszony w bardzo wysokich temperaturach, a następnie w garnku. Nikt o tym nie mówi, ale jakość jest inna https://ilfattoalimentare.it/pasta-spaghetti-essiccazione-temperatura.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1022001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resal Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij #1296 Opublikowano 6 Lipca (edytowane) Warto kupić semolinę i robić świeży domowy makaron. Jeżeli mamy maszynkę przygotowanie nie zajmie dużo czasu. Edytowane 6 Lipca przez Resal Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1022184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij #1297 Opublikowano 6 Lipca Kg mąki pszennej i 10 jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1022198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek7 Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij #1298 Opublikowano 6 Lipca Semolinę stosuje ale w innym hobby, jako przybitkę 🚀 3 godziny temu, Resal napisał(a): Warto kupić semolinę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1022217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij #1299 Opublikowano 11 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1023180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij #1300 Opublikowano 18 Lipca Ewolucja wartości rzeźnej trzody chlewnej w Polsce w ostatnim sześćdziesięcioleciu Cytat Obecnie hodowcy są w stanie uzyskać tuczniki o grubości tłuszczu podskórnego porównywalnej nawet z innymi gatunkami zwierząt, np. przeżuwaczami. Według aktualnych badań [42], poziom cholesterolu we wszystkich elementach tuszy wieprzowej jest niższy niż dotychczas podawano w piśmiennictwie. Wieprzowina w porównaniu z mięsem drobiowym zawiera mniej cholesterolu (0,54 wobec 0,58-0,74 g/kg) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/52/#findComment-1024322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.