wróbel75 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Listopada 2019 BLOK DWUKOLOROWY Z przepisu żony kolegi jacekw21 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16563-blok-dwukolorowy/?hl=blokJedyna zmiana to za sugestiami chudziaka-a i EAnny zamiast margaryny użyłem masła (podobno prawdziwe ale niestety jeszcze kupne) Smak powala (kalorie pewnie też ) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Listopada 2019 Czekając na kiełbasę postanowiłem upiec trochę bułek.Może i nie są idealne, ale są przepyszne i moje Przepis zaczerpnięty stąd: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6082-pieczywo-bulki-starej-daty/?p=176868 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Listopada 2019 Nooo Wróbelku, bułeczki zgrabniusie, ale bladzizna okrutna, czemu nie maja kolorku ? Nie trzeba było potrzymać jeszcze ze 3-4 minutki dłużej w piekarniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Listopada 2019 Nooo Wróbelku, bułeczki zgrabniusie, ale bladzizna okrutna, czemu nie maja kolorku ? Nie trzeba było potrzymać jeszcze ze 3-4 minutki dłużej w piekarniku ? One sa blade, bo sie skorka wysuszyla przed pieczeniem Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Listopada 2019 Smak powala (kalorie pewnie też To prawda smak jest super i to drugie też syty cholernie jest Super CI wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Listopada 2019 Nooo Wróbelku, bułeczki zgrabniusie, ale bladzizna okrutna, czemu nie maja kolorku ? Nie trzeba było potrzymać jeszcze ze 3-4 minutki dłużej w piekarniku ? Pierwszy raz robiłem to nie chcąc zepsuć przepisu trzymałem się go od A-Z.Następny raz wstawię swoje poprawki. Po pierwsze drożdże za bardzo nie pracowały w temp. pokojowej efektem czego bułki były bardzo zbite ( następnym razem zaczyn pójdzie jak przy drożdżowcu pod kaloryfer albo do piekarnika)Po drugie, przed pieczeniem trzeba je będzie posmarować wodą bo rzeczywiście One sa blade, bo sie skorka wysuszyla przed pieczeniem i olej nic nie dał.Mogłem chociaż z 2 kostki lodu wrzucić na lachę pod bułkami.[Dodano: 12 lis 2019 - 18:49] Super CI wyszło Dzięki Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Listopada 2019 Nie samą kiełbasą człowiek żyje Jeszcze ciepłe Ciasto drożdżowe Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Listopada 2019 Mniam, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Śmietanowiec Rozpuszczamy kilka rodzai galaretek owocowych (każda na osobnym talerzu). Smaki wg. gustu, jednak prócz smaku ważną rolę odgrywa kolor (dla mnie im bardziej kolorowe ciasto tym lepiej). Przepraszam ale nie zrobiłem fotek Kiedy galaretki stężeją kroimy je na kawałki ok 1x1cmi i mieszamy na jednej wspólnej blaszce (ewentualnie dwóch, jak wyjdzie za dużo ) . W garnku podgrzewamy mleko (ja zawsze robię z 2l bo lepiej aby zostało, i dolewam jedną śmietankę 36 ) aby było ciepłe, dosładzamy do smaku (ja użyłem cukru waniliowego aby nie było zbyt "mleczne"). W osobnym kubeczku rozpuszczamy odpowiednią ilość żelatyny z odrobiną gorącej wody i dolewamy do ciepłego mleka (wspomagam się sitkiem aby nie było "glutów" ). Kiedy mleko przestygnie (ważne!, w przeciwnym wypadku za gorące mleko może rozpuścić galaretki) przelewam delikatnie na galaretki (dalej wspomagają się sitkiem ). Najpierw leję tak z 1/3 części i delikatnie "mieszam" aby mleko dobrze rozprowadziło się pomiędzy galaretkami i dolewam resztę. Pozostaje tylko czekać aż żelatyna zrobi swoje i mleko całkowicie zastygnie A tak wygląda efekt końcowy Polecam i smacznego Edytowane 29 Grudnia 2019 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.