Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobrze nazwałeś swój kącik tematyczny

 

Powinieneś dostać tytuł "mistrz przeobrazeń".

 

Wg mnie upieczesz w Twoim piecu chleb.

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-667260
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie szalałem z rozgrzaniem

 

:thumbsup: Wygląda dobrze. Jak robiłeś ciasto ?

Ciasto klasyczne na gruby spód

 

500 g mąki pszennej typ 500 lub 550

280ml wody

50 ml piwa

2–4 łyżki oliwy

0.5 łyżeczki soli

0.5 łyżeczki cukru

7 g drożdży suszonych lub 15 g świeżych

Drożdze uwodnić w 80 ml. letniej wody z cukrem.Ciasto dla ułatwienia wyrobiłem w maszynce do pieczenia chleba.Ciasta nie wałkować tylko rozciągnąć ręcznie ponakłuwać widelcem przed położeniem składników.

 

post-63315-0-81200100-1590085345_thumb.jpgpost-63315-0-60535300-1590085390_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-667372
Udostępnij na innych stronach

Ze względu na późną porę tylko na jeden gorący plasterek się połasiłem.

To tak przez skromność? ????

 

Boczek wyszedł Tobie bardzo miękki i rumiany - taki najbardziej lubię.

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-667530
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ze względu na późną porę tylko na jeden gorący plasterek się połasiłem.

No, z ziemniaczaną bombą  :thumbsup:   :laugh:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-667532
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ze względu na późną porę tylko na jeden gorący plasterek się połasiłem.

 

No, z ziemniaczaną bombą  :thumbsup:   :laugh:

Jest też element fit - pomidory ????????

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-667535
Udostępnij na innych stronach

Uszy wieprzowe

post-63315-0-91374600-1590337357_thumb.jpgpost-63315-0-03683800-1590337407_thumb.jpgpost-63315-0-60098900-1590337427_thumb.jpg

Wcześniej były gotowane a następnie marynowane w czarnym pieprzu,ostrej papryce,suszonej natce pieruszki,kolendrze, liściu laurowym,bazyli,majeranku,szafranie oraz oliwie.Będą dobrym dodatkiem do piwka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-667614
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kolacyjka gotowa

Kaszanka lepsza od szynki. Wygląda smakowicie.  :thumbsup:

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-668078
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dzisiejszą inspiracją jest kuchnia Bieszczadzka.

 

SZPYKACZKA - Danie kuchni Bojkowskiej,Polsko-Ukraińskiego pogranicza.Trochę go zmodyfikowałem a co wyjdzie to się okaże.

post-63315-0-40439100-1595091189_thumb.jpg

post-63315-0-22962400-1595091228_thumb.jpg

post-63315-0-12118400-1595091250_thumb.jpg

post-63315-0-04695200-1595091271_thumb.jpg

post-63315-0-77969700-1595092059_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/6/#findComment-671844
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.