ReniaS Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Ecler z bita smietana pychota a jeszcze jak sie doda dzemu z banana do tego to juz nie ma nic lepszego , no chyba ze polane czekolada! Narobilas smaka bede musiala zrobic Elektro, dziękuje bardzo tez lubię polane czekoladą, ale akurat nie miałam [Dodano: 29 kwi 2020 - 18:47] Całe szczęście, że córka dużą część do pracy zabrała.To Twoja córcia już pracuje?Nie wierzę Eklery bardzo profesjonalne. A co z przepisem; podzielisz się? Dziękuję Piekłam z tego oto przepisu i wyszło mi 20 sztuk. https://www.mojewypieki.com/przepis/eklerki Tak Aniucórka pracuje i mam jeszcze syna o 5 lat starszego od Niej . Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-665231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Eklerki z masą budyniową - ale się przeliczyłam i nie starczyło masy do wszystkich więc kilka wypełniłam ubitą śmietaną 30% Czy masa budyniowa czy śmietana i tak pewnie były pyszniutkie Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-665235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) i mam jeszcze syna o 5 lat starszego od Niej To się jeszcze pochwal, że zostałaś Babcią Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez ReniaS Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-665236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Eklerki z masą budyniową - ale się przeliczyłam i nie starczyło masy do wszystkich więc kilka wypełniłam ubitą śmietaną 30%Czy masa budyniowa czy śmietana i tak pewnie były pyszniutkie Tak, wyszły pyszne Dziękuję Anuś [Dodano: 29 kwi 2020 - 19:35] i mam jeszcze syna o 5 lat starszego od Niej To się jeszcze pochwal, że zostałaś Babcią No tak, świeżutką - Wnusiu ma 3 tygodnie Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-665241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 18 Maja 2020 Te drożdżowki z serem zrobiłam na próbę i myślę, że udane - ciasto jak na struclę z makiem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-667055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Wiecej czasu - więcej zabawy! Mój dzisiejszy wypiek- Rurki z kremem budyniowym 250 g mąki pszennej125 g masła125 g kwaśnej śmietany 18%szczypta soliCiasto półkruche szybko zagnieść, do dokładnego połączenia się składników. Schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po wyjęciu z lodówki - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm podsypując lekko mąką. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. Foremkę do rurek posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej, w kierunku szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Gotowe upieczone rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić na kratce, nadziać kremem. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 27 Czerwca 2020 więcej zabawy! Rurki z kremem qrczę poddaję się - to co misie lubią najbardziej ....... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Rurki z kremem budyniowym Ja również Reniu się poddaję , smaczności i przecudnie wyglądają. Pozdrowienia Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) więcej zabawy! Rurki z kremem qrczę poddaję się - to co misie lubią najbardziej ....... najbardziej krem.... Edytowane 28 Czerwca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Rurki z kremem budyniowym Ja również Reniu się poddaję , smaczności i przecudnie wyglądają. Pozdrowienia Dziękuję Witku..... oj to słodkie... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Reniu piękne! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Reniu piękne! Dzięki I smakują rodzinie..... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Wiecej czasu - więcej zabawy! Że ja tu nie zaglądałam wcześniej Ale pyszności Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 30 Czerwca 2020 @ReniaS, dzieki za przepis i za inspiracje ...musze zrobic i wypelnic lodami , bo teraz akurat na czasie a lodow pol zamrazarki https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Wiecej czasu - więcej zabawy! Że ja tu nie zaglądałam wcześniej Ale pyszności [Dodano: 30 cze 2020 - 18:19]@ReniaS, dzieki za przepis i za inspiracje ...musze zrobic i wypelnic lodami , bo teraz akurat na czasie a lodow pol zamrazarki Dziękuję Z lodami też będzie pysznie Edytowane 30 Czerwca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-670227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 31 Października 2020 Dawno nie było słodkiego ....babeczki kruche Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 31 Października 2020 .babeczki kruche Wyglądają apetycznie Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 31 Października 2020 ....babeczki kruche Reniu, Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 31 Października 2020 Jakis zlot by się przydał! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 31 Października 2020 .babeczki kruche Wyglądają apetycznie Bardzo dziękuję ....babeczki krucheReniu, Jakis zlot by się przydał!One właśnie tak a propos.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 31 Października 2020 Jakis zlot by się przydał! Na którym można by liczyć na dubeltową babeczkę babeczek: Halusi i Reni Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 31 Października 2020 Dokladnie tak Aniu! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) Rogaliki...tak, żeby przywołać miłe wspomnienia..... Edytowane 3 Listopada 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 2 Listopada 2020 Rogaliki... Oj kusicielka Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-682655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Zapach korzennych pierników to aromat Świąt..... Pierniki 1kg mąki1,5 szkl.cukru1 kostka masła lub palmy0,5 kostki smalcu1 łyżka amoniaku (rozpuścić w niewielkiej ilości wody)1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki miodu4 całe jajka3 łyżki kakao2 paczki przyprawy do piernika3 łyżeczki kawyWykonanie:W garnku karmelizujemy 0,5 szklanki cukru i zalewamy to 0,5 szkl. zaparzonej kawy.Do gorącego płynu dokładamy tłuszcz i miód. Ubijamy jaja + 1 szklanka cukru - do uzyskania puszystej masy.Jajka dodajemy do mąki wymieszanej z pozostałymi sypkimi składnikami – mieszamy.Na koniec dodajemy rozpuszczony karmel z masłem z miodem.Dobrze wyrabiamy ciasto (ja robię robotem prawie do końca) i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.Pieczemy na blasze posypanej tylko mąką ok. 8-10 minut ( 8 minut są mięciutkie).Ciasto jest dość luźne i takie ma być (nie podsypujemy zbytnio)Bialutka glazura -ubijam 1 białko i do tego cukier puder ( ok. 1 szkl.) Edytowane 7 Grudnia 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16833-s%C5%82odko/page/5/#findComment-686640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi