janusz_p Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Stycznia 2020 po 12 godzinach wędzenia tak wygląda ale tez jest tak jakby delikatna rosa na mięsie https://zapodaj.net/2ee73e77fe9ca.jpg.htmlByłbym wdzięczny za umieszczanie zdjęć tu a nie na zewnętrznym serwerze - zapodaj mam zablokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16871-wedzenie-na-zimno/page/2/#findComment-655230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Skąd po 12h wędzenia tyle wody na mięsie?Nigdy tak nie miałem.Albo mokra wędzarnia, albo zrębki wilgotne. Po 12h w powietrzu z delikatnym nawet przewiewem, bez żadnego wędzenia to mięso by wyschło.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16871-wedzenie-na-zimno/page/2/#findComment-655236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Stycznia 2020 ...........musze powiedziec ze to ciekawe zjawisko. Najlepiej wklej pare zdjec, jak jest usytulowany wylot dymogeneratora w stosunku do powieszonych wedzonek. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16871-wedzenie-na-zimno/page/2/#findComment-655246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek16 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Stycznia 2020 coś takiego zrobiłem i nie wiem czy dobrze robiłem ale zęby utrzymać jakaś temperaturę przymykałem komin szmata żeby tak szybko ten dym nie uciekał i może od tego taka rosa na wędlinie i zerowe nabieranie koloru aczkolwiek wcześniej próbowałem bez tej szmaty i efekt taki sam a może beczka 200l jest za duża do takich rzeczy i musi być coś mniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16871-wedzenie-na-zimno/page/2/#findComment-655278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek16 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Ktoś coś podpowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16871-wedzenie-na-zimno/page/2/#findComment-655610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Wypuść ten dym - nie może się kisić w wędzarni. Musi być swobodny przepływ.Jaką temperaturę chcesz utrzymać przy wędzeniu na zimno?Jeszcze jedno pytanie: beczka od wewnątrz jest czarna/brązowa? uwędziła się?Kije na których wieszasz wędliny są brązowe?--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16871-wedzenie-na-zimno/page/2/#findComment-655615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek16 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Hmm chciałbym żeby była chociaż 20 stopni tak jest zupełnie czarna a mam metalowe pręty zamiast kijków i wędlina jest uwedzona tylko od gory a od spodu zupełnie blada tak jak by nie była wedzona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16871-wedzenie-na-zimno/page/2/#findComment-655649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.