Maxell Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Autor zdjęć: Grzewlod Dzień pierwszy - piątek : Po przybyciu w piątek do Łaz wraz z Chudziakiem zostaliśmy miło przywitani przez uczestników kursu przybyłych przed nami. Po zakwaterowaniu i przebraniu nadszedł czas na rozpoczęcia kursu przez naszego technologa Andrzeja i Dziadka. W tym celu uczestnicy kursu udali się do warsztatu gdzie Andrzej z Dziadkiem przeprowadził szkolenie z rozbioru wieprzowiny i dziczyzny, następnie mięso zostało sklasyfikowane i zapeklowane. Edytowane 18 Lutego 2020 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor zdjęć: Grzewlod Dzień drugi - sobota: Drugiego dnia kursanci zajęli się przetwórstwem mięsa zdjęcia pokazują jakie wyroby robiliśmy pod wprawnym okiem Dziadka i nadzorem Andrzeja. Dzień był długi i ciężki ale za to owocny w wiedzę przekazaną nam przez naszych Mistrzów. Wieczorem po zakończeniu prac mieliśmy okazję zapoznać się z książką Andrzeja i Waldemara pt. „Rozbiór półtuszy wieprzowej krok po kroku” Uczestnicy mieli okazję nabyć książkę z dedykacjami i podpisami autorów. Pomimo tego, że w zlocie brały udział osoby dla których temat rozbioru nie był im obcy to byli miło zaskoczeni wiedzą zawartą w książce. Ze swojej strony polecam książkę na pewno będziecie zadowoleni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Autor zdjęć: Grzewlod Dzień trzeci - niedziela: Podczas śniadania degustowaliśmy wyroby które wykonaliśmy. Wspomnę jeszcze, że zdjęcie nie oddadzą tej atmosfery która panowała podczas kursu oraz nie odzwierciedlą wiedzy która przekazali nam Andrzej z Dziadkiem. Podczas pracy zadawaliśmy dużo różnych pytań na które otrzymywaliśmy wyjaśnienia jak wszyscy wiecie sukces tkwi w szczegółach. Podczas późno wieczornych spotkań wymienialiśmy się naszymi doświadczeniami i degustowaliśmy wyroby przez nas przywiezione. Niestety nadszedł czas na zakończenie kursu. Otrzymaliśmy pamiątkowe certyfikaty i prowiant na drogę który wykonaliśmy sami. Należy serdecznie podziękować Andrzejowi i Dziadkowi za tak profesjonalne przeprowadzenie kursu w którym stworzyliśmy zgrany zespół. Zapraszam wszystkich do wypowiedzi o swoich odczuciach. Wszystkim serdecznie dziękuję za uzyskaną cenną wiedzę, za wymianę doświadczeń itd…, do zobaczenia w Zakopanym. Pozdrawiam Grzewlod Edytowane 18 Lutego 2020 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Lutego 2020 Dzięki wielkie Grzewlod za wspaniała fotorelację. :clap: I jak tutaj nie zapisać się na taki kurs? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Lutego 2020 Jak zwykle SUUUUPER :clap: Nie wspominając o wiedzy wywiezionej z KURSU...……...i wymienie doświadczeń na żywo Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompi Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Cud, miód i orzeszki... Piękne wyroby, świetna fotorelacja.Coś pięknego i nie drogo szkoda że w listopadzie nie było konserw i parówek... trzeba jechać na kolejny kurs...i kolejny... Edytowane 18 Lutego 2020 przez tompi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Lutego 2020 Piękna fotorelacja :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janp Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Lutego 2020 Nic dodać, nic ująć. wiedza wyniesiona ze szkolenia - bezcenna, nowe doświadczenia wyniesione podczas wspólnej pracy - bezcenne, atmosfera niezwykle sympatyczna, wniosek? Aby prowadzący nie odpuszczali w proponowaniu nowych tematów, a jeśliby wyczerpali wszystkie to zostaną jeszcze powtórki, których nigdy za wiele. Wielkie dzięki za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Super fotorelacja, a wyroby wspaniałe…… ..nie wspominając o bezcennej wiedzy i umiejętnościach, które się na kursach zdobywa. Edytowane 18 Lutego 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Piękna fotorelacja Grzesiu, co by nie było.... ja Ciebie też uchwyciłam Edytowane 18 Lutego 2020 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) szkoda że w listopadzie nie było konserw i parówek...Parówki zostały wykonane, ponieważ mięso z cielaka jelenia było odpowiednie do wykonania wyrobu.Konserwy wykonaliśmy na prośbę uczestnika szkolenia. Edytowane 18 Lutego 2020 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Lutego 2020 szkoda że w listopadzie nie było konserw i parówek...Parówki zostały wykonane, ponieważ mięso z cielaka jelenia było odpowiednie do wykonania wyrobu.Konserwy wykonaliśmy na prośbę uczestnika szkolenia.I to jest piękne w tym szkoleniu.Dostosowane do kursantów i nieszablonowe. Jeszcze raz wielkie podziękowania dla wszystkich obecnych. Był to mój 4 kurs i polecam każdemu. Bagno kombinuj coś nowego to znów Cię odwiedzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompi Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Lutego 2020 Bagno kombinuj coś nowego to znów Cię odwiedzimy Jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Lutego 2020 Bagno kombinuj coś nowego to znów Cię odwiedzimy Jestem za!To jest nas więcej.Prośba do Andrzeja (Bagno), jesień zbliża się dużymi krokami, zapodaj tematykę to się będziemy zapisywać.Do tego czasu będziemy dodatkowo po lekturze Waszej książki i tę wiedzę trzeba będzie spożytkować. Jest jeszcze inna koncepcja. W tym lub specjalnie utworzonym dziale potencjalni uczestnicy będą mogli zaproponować tematykę kursu. A Ty z różnych propozycji wybierzesz te obowiązującą. Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Lutego 2020 Mnie osobiście obchodzi temat związany z wędlinami dojrzewającymi, a przy okazji można by dla odmiany rozebrać półtuszę wołową ( np. cielaczka ) i zrobić jakieś wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Jest cała masa opcji:- kurs Konserwy mięsne,- kurs Szynkowarzenie,- kurs Ryby, konserwowanie i wędzenie,- kurs Wszystko z drobiu,- kurs Pasztety i pieczenie,oraz wiele, wiele innych.Pomijam oczywiście:- kurs Serowarstwo,- kurs Dziczyzna,- kurs Wyroby dojrzewające,- kurs Parówki i inne wyroby drobnorozdrobnione....Ciekawy byłby też kurs - Przygotowywanie stołów weselnych i produktów na duże imprezy. Edytowane 20 Lutego 2020 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Lutego 2020 Przygotowywanie stołów weselnych i produktów na duże imprezy. Kursu o takiej tematyce jeszcze nie realizowałem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Lutego 2020 Kursu o takiej tematyce jeszcze nie realizowałem. Najwyższy czas. :D W tym np. pieczenie prosiaka, ozdobne wyroby takie, jakie już wielokrotnie robiłeś... Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Lutego 2020 Do pieczenia prosiaka pewnie będzie jakiś piec z doposażenia SDM???? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Lutego 2020 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janp Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 20 Lutego 2020 Nieśmiało podpowiem wyroby z wołowiny, pastrami, szynka wołowa, wołowina SV itp pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1984 Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 20 Lutego 2020 Przygotowywanie stołów weselnych i produktów na duże imprezy.Kursu o takiej tematyce jeszcze nie realizowałem. Super pomysł, piszę się w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-657700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 26 Lutego 2020 Jak widać cieszą się popularnością kursy nie monotematyczne.Chętnie wezmę udział w jakimś nowym kursie , możliwości jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-658357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 26 Lutego 2020 Jak widać cieszą się popularnością kursy nie monotematyczne. Na pewno, ale nadal kurs podstawowy stanowi i będzie stanowił szkielet szkoleń jakie prowadzimy. Najpierw podstawy, a potem stopniowanie trudności. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-658359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norwegia2000 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 10 Marca 2020 Czy jest jakiś pomysł na następny termin kursu podstawowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16924-fotorelacja-kurs-podstawowy-oraz-technologia-i-przer%C3%B3b-dziczyzny-%C5%82azy-14-16022020-r/#findComment-659665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.