BazylWidzew Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 22 Września 2024 Chlebek piękny Może i bym zrobił tylko to mnie przeraża 52 minuty temu, ReniaS napisał(a): 3 łyki oleju te 3 łyki to w czasie robienia chleba 1 TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-955998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 22 Września 2024 22 minuty temu, BazylWidzew napisał(a): Chlebek piękny te 3 łyki to w czasie robienia chleba Dziękuję Bazylu Już poprawiłam😁, śmiało możesz upiec bez łykania oleju...... Chlebek ma super chrupiącą skórkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-956004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 22 Września 2024 Chlebek zapisany , będzie wykonany 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-956010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 22 Września 2024 2 godziny temu, ReniaS napisał(a): Taka piękna pamiątka z Grzybozlotu!! 😃 i CHLEB 500 g mąki Basia chlebowa pszenna typ 680 500 ml wody 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru 50 g drożdży 3 łyżki oleju 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki słonecznika 3 łyżki siemienia Wyrobiłam ciasto (dość rzadkie) i odstawiłam do wyrośnięcia na 30 minut, kilkakrotnie przemieszałam i jeszcze raz odstawiłam na 30 minut. Przełożyłam do keksówki. Piekłam w 210 st.C z termoobiegiem przez 1 godzinę. Drożdże jakoś przygotowujesz czy dodajesz suche do całości ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-956021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 22 Września 2024 (edytowane) 16 minut temu, tytan58 napisał(a): Drożdże jakoś przygotowujesz czy dodajesz suche do całości ? Drożdże wkruszyłam do letniej wody, dodałam cukier i wymieszałam. Następnie dodałam pozostałe składniki. Wszystko wyrabiałam drewniana łyżką. Edytowane 22 Września 2024 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-956026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 9 Maja (edytowane) Chleb....."okolicznościowy"😁przyszło mi upiec-jestem zadowolona z efektu, chociaż po topornych plecionkach widać, że nie mam doświadczenia 😅 Na środku miało być miejsce na sól 😆 Edytowane 9 Maja przez ReniaS 2 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-1012611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 9 Maja 36 minut temu, ReniaS napisał(a): topornych plecionkach Reniu, za te "plecionki" wszystko bym dała 1 Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-1012614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 10 Maja Piekny,🤩 czy plecionki z tego samego ciasta, czy wypiekalas od razu z dekoracja? 1 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-1012639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 10 Maja Dziękuję 21 godzin temu, EAnna napisał(a): Reniu, za te "plecionki" wszystko bym dała 13 godzin temu, electra napisał(a): Piekny,🤩 czy plecionki z tego samego ciasta, czy wypiekalas od razu z dekoracja? Dziękuję 😊 do dekoracju użyłam ciasta pizzowego, które omieściłam na częściowo podpieczony chlebek. Trochę za bardzo się rozrosło pomimo, że było cienko rozwałkowane. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-1012778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 11 Maja Dzieki , mialam taki chlebek na swoim weselu,wiem ze takie ciasto robi sie bez drozdzy wlasnie zeby nie roslo🙂 1 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-1012872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 11 Maja W dniu 9.05.2025 o 22:21, ReniaS napisał(a): Chleb....."okolicznościowy"😁przyszło mi upiec-jestem zadowolona z efektu, chociaż po topornych plecionkach widać, że nie mam doświadczenia 😅 Oj.. co Ty chcesz od tych plecionek Reniu. Zapewne uczestniczy Gry Miejskiej szybko go rozpracowały. Chlebuś piękny 😋 1 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/12/#findComment-1012895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi