norwegia2000 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Lutego 2020 Witam , Czy są gdzieś gotowe szablony i spisane temperatury i czasy dla wędzenia, gotowania i parzenia z rozbiciem na rodzaje wedzonek ? PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Lutego 2020 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6944-tabele-czasow-wedzenia-i-parzenia-wedzonek/?p=623963. Czasy wędzenia podane są dla przemysłu.Domowo wędzimy do uzyskania odpowiadającego nam koloru Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) Wszystkie szablony w zakresie czasu są orientacyjne , w szczególności czasu wędzenia , parzenia już bardziej są dokładne . Temperatury są podawane w przepisach (kiedyś jak termometr z sondą był niedostępny parzono na czas ). Przy pieczeniu/parzeniu dobrze mieć dwa termometry jeden do komory/wody drugi do wyrobów . Edytowane 28 Lutego 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norwegia2000 Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Lutego 2020 moje pytanie było aby stworzyć tabelę- ściągawkę przy wyrobach wędzonych ..załączam projekt wstępny.. prosze o wyrozumiałość i konstruktywne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.