Muski Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Przepisów na majonez jest kilka, jako że to król sosów Wielkanocnych proszę drogich SiBów o podzielenie się własnymi wariacjami majonezów Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-760955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Moj majonez jest dosc ostry Majonez na jedno zoltko Ocet winny 15 mlmusztarda ostra 15 ml dijoncukier puder 5 mlszczypta soli 180-200 ml olej wszystkie skladniki musza byc w temp pokojowej mieszam wszystko oprucz oleju , do dlugiego naczynia wkladam blender , i powoli mixuje wlewajac olej ,Jak za gesty dodaje troszke wody . Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-760958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Robił ktoś majonez z kaczych żółtek? Wyjdzie? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Z tego co się orientuję. Problemem jest ewentualna salmonella. I dlatego kacze , gęsie jajka powinny być poddane obróbce termicznej.Na tyle nie jestem "mocny" w temacie aby Ci powiedzieć dlaczego te nie a kurze tak. Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Na majonez powinny byc jajka jak najbardziej swieze i wyparzone .Z czego pamietam moja babcia kacze jajka uzywala jedynie do makaronu .Mialam sasiadke bardzo mila ona robila zawsze swoj majonez jeszcze wtety ubijany zwykla trzepaczka , robila sos do jajek na jego bazie . NIestety nie pamietamskladu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Trafiłem zupełnym przypadkiem myszkując w internecie, na majonez Electry . https://www.magazynkuchenny.com/latwy-domowy-majonez/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Trafiłem zupełnym przypadkiem myszkując w internecie, na majonez Electry nie calkiem moj u mnie jest cukier puder i wiecej octu.Ja mojego majonezu uzywam zazwyczaj jak robie torty kanapkowe wiec lubie jak jest wyrazny smakowo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Jako że również miałem w domciu wszystko co trzeba, włącznie z musztardą "Dijon", to ukręciłem na próbę, i niestety mój smak jest widocznie nieco zdegenerowany, bo majonez wyszedł zbyt kwaśny, ale nie ma kłopotu bo dodałem drugą miarkę 5 ml. cukru pudru i wyszedł taki jak lubię. Pomimo że jest niby taki "ostrawy", to brak w nim było pieprzu jak dla mnie. Dodałem więc 5 ml pieprzu białego drobno mielonego, i to było to . nie całkiem mój, u mnie jest cukier puder i więcej octu. Cukier puder to normalka w majonezie, a 1 łyżeczka octu, to przecież właśnie 15 ml. więc wszystko się zgadza Electro . Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @sverige2, pieprzu nigdy nie dodaje a jak robie taki do jajek to tez czasem daje wiecej pudru , robie dosc zadko majonez bo u nas nie idzie jakos . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Ja zawsze daję pieprz Electro, a czasami nawet pieprz czarny, bo lubię podobnie jak Ty aby majonez był wyrazisty w smaku . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17063-sos-sosy-sosiki/page/2/#findComment-761098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.