Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 3 miesiące temu...
Wiem że Święta Wielkanocne już dawno za nami lecz ostatnio mam trochę prac wokół domu i z tego powodu nie miałem okazji pochwalić się kiełbasą białą wg.Halusi i Niedźwiedziej wg.JackaW

post-90667-0-25577000-1618462001_thumb.jpeg

post-90667-0-72510400-1618462051_thumb.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-704005
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Szynkowa ma 75% kl I z szynki oraz 25% kl III z golonki przyprawy użyte to Pieprz czarny, pieprz biały,gałka muszkatołowa, cukier, kolendra. Kiełbas cienkich są trzy rodzaje w każdej jest kl I z szynki po klasyfikacji , kl II z boczku oraz kl III z golonki. Przyprawy użyte to gotowe mieszanki tj.staropolska, swojska,grillowa zakupione w Swojskiwyrob.pl. Od siebie dołożyłem dodatkowe 2gr/kg pieprzu czarnego.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-709497
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Przyszedł czas aby zacząć robić zapasy, ukręciłem ponad 80 słoików skład to szynka oraz boczek peklowane 48 godz

Przyprawy użyte

Peklosól 14gr/kg

Przyprawa do kiełbasy słoikowej 8gr/kg od swojskiwyrob.pl

Majeranek 2gr/kg

Pieprz kolorowy 2gr/kg

 

Słoiki zostały poddane procesowi tyndalizacji

post-90667-0-32884300-1629435402_thumb.jpg

post-90667-0-04723200-1629435475_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-719294
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam zapomniałem dopisać że wody dodałem tylko tyle żeby lekko przykryć mięso oraz posypałem szczyptą żelatyny z racji tego że nie dodałem skórek.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-719312
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

 

Moje sobotnie wypociny

To była pół-blondynka? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-725128
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

 

 

Ja też w weekend ugniotłem 60 kg kapusty

Idziesz na rekord ;), tak na poważnie to będzie dużo bigosów itp. smacznych i zdrowych potraw :tongue::thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-729070
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
W czwartek ubiłem świnkę.Wczoraj zrobiłem 142 sloiki i testowo 4 puszki żeby sprawdzić czy aby na pewno dobrze zamyka moja trochę odnowiona zamykarka.

post-90667-0-90652400-1645377377_thumb.jpeg

post-90667-0-99211800-1645377411_thumb.jpeg

post-90667-0-51104300-1645377484_thumb.jpeg

post-90667-0-17902900-1645377511_thumb.jpeg

post-90667-0-55631700-1645377535_thumb.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-752762
Udostępnij na innych stronach

 

 

zrobiłem 142 sloiki i testowo 4 puszki

Co do nich załadowałeś? 

Świnka własnego chowu, czy zakupiona?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-752765
Udostępnij na innych stronach

Oprócz tego co poszło do gotowania na Pasztet Kaszankę i Salceson,schab i polędwiczka do zamrażarki to całą resztę skręciłem do słoików. Świnkę kupiłem u sąsiada następna będzie pod koniec kwietnia oczywiście karmiona na własnej śrucie i ziemniakach.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17614-smako%C5%82yki-zofintala/page/3/#findComment-752778
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.