Maxell Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2751 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zbójaszku, kiedy zobaczyłem Twoje zdjęcie, zaraz przypomniały mi się pikle, które robiłem kilka lat temu. Były superrr, tylko gdzies mi przepis wcięło. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-231987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2752 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 kaszę mieliście z jednego sklepu :grin:Andrzejku, Wojtkowi chyba chodziło o składnik obiadowy z tego samego źródła, znaczy "Kaszankę Pobiedziską", ale mogę się mylić gdzies mi przepis wcięło. Po zlocie jak będziesz miał czas to poszukaj tego przepisu, na przyszły rok się przyda Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2753 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Andrzejku, Wojtkowi chyba chodziło o składnik obiadowy z tego samego źródła, znaczy "Kaszankę Pobiedziską", Zbójaszku , o kaszy napisałem żartem . Domyślałem się że chodziło o kaszankę Twojego wyrobu . :grin: Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2754 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dziś "schabowe" z cukinii :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2755 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dziś "schabowe" z cukinii :thumbsup:popieram :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2756 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dziś "schabowe" z cukinii :thumbsup: :pycha: Łaaał... czy na to cudo znajdę gdzieś przepisik Zbójaszku?? :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2757 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 czy na to cudo znajdę gdzieś przepisik Zbójaszku?? :wink:Haluś Cukinia obrana, krojona w plastry 1-1.5 cm, posolona i pieprzona i panierujesz jak schabowe, mąka, jajo i bułka tarta :D i smażysz na takim ogniu jak ktlety Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2758 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 @halusia@ napisał/a: czy na to cudo znajdę gdzieś przepisik Zbójaszku?? :wink: Haluś Cukinia obrana, krojona w plastry 1-1.5 cm, posolona i pieprzona i panierujesz jak schabowe, mąka, jajo i bułka tarta :D i smażysz na takim ogniu jak ktlety Dzięki Zbójaszku... to całkiem proste danie... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2759 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wczoraj dostałem cukinie i nie wiedziałem co z niej zrobić, a tak dziś będzie inny schabowy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2760 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zapomniałem napisać, że cukinię trzeba solić i pieprzyć przed samym panierowaniem, jak wcześniej posolicie to cukinia puści dużo wody Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2761 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A do tego Mirku, pierś z kurczaka panierowana w "złotej przyprawie do kurczaka", obsmażona i podduszona w kwaśnej śmietanie :thumbsup: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2762 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dziś bitki z karkówki z fasolką szparagową i ziemniaczkami :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2763 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dziś na obiad pieczony udziec indyczy oraz na deser serniczek na zimno: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2764 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wczoraj dostałem cukinie i nie wiedziałem co z niej zrobić, a tak dziś będzie inny schabowy. można zrobić jeszcze takie placuszki, pierwszy raz w życiu robiłam coś z cukini i wyszło całkiem całkiem. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-232248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2765 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zachciało mi się .... żurku. można zrobić jeszcze takie placuszki, pierwszy raz w życiu robiłam coś z cukini i wyszło całkiem całkiemnemo19788 a podzielisz się przepisem ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-234060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg7 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2766 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Obiad? Hmmmmmmmm, coś sobie przypominam To, taki miła chwila w ciągu dnia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-234064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2767 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 można zrobić jeszcze takie placuszki, pierwszy raz w życiu robiłam coś z cukini i wyszło całkiem całkiemnemo19788 a podzielisz się przepisem ? Miro,na grubej tarce ścieram cukinie bez pestek ,ze skórką do tego pół cebulki ,solę .Odcieka sobie ok.pół godzinki potem jeszcze w dłoniach troszkę wyciskam .Na tej samej tarce ścieram dwa surowe ziemniaczki ,gaść sera żółtego,dodaję pól szklanki bułki tartej ,można dodatkowo ciut mąki pszennej ,musowo jajo, troszkę pieprzu, ostanio wkroiłam jeszcze kawałek swojej kiełbaski. Do tego robię sosik łyżka gęstej śmietany ,tyle samo majonezu 2-3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku .Smażyc na rumiany kolorek wtedy bardziej chrupiące jest.Można nie dodawać ziemniaków . Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-234068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2768 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zapiekałem wczoraj bakłażany z pomidorami i ... podałem z pierogami :thumbsup: Dzisiaj do resztki sosu bakłażanowego dodałem czosnek, cebulę, paprykę wędzoną (własnego wędzenia) i ... trochę wody, natkę, koperek, oliwkę chorwacka i ... dwa niewielki pstrągi smażone z odrobiną sosu Żona stwierdziła, że dawno nie jadła tak wyśmienitego obiadu. Wino białe lub piwo do wyboru Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-234657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #2769 Opublikowano 3 Września 2012 U nas dziś była zupa-krem ze szparagów. Paczka białych i paczka zielonych :-) http://farm9.staticflickr.com/8452/7924361362_726a2bc4fb_c.jpg Untitled by TeBeWAW, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-235422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #2770 Opublikowano 6 Września 2012 Coś w rodzaju chłodnika kefir, do tego smażone na suchej patelni na mocnym ogniu pieczarki z kurczakiem + po zdjęciu z ognia dodane chilli i czosnek. Na tej samej patelni cebula wysmażona z oliwą, octem winnym i łyżką cukru z dodatkiem orzechów i żurawin (pozostałości po nalewce).. Połączone, wyłożone na kefir i wykończone pietruszką i oliwą :thumbsup: Pozdrawiam http://img507.imageshack.us/img507/7057/malinywino4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-235882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #2771 Opublikowano 8 Września 2012 Co prawda już wieczór, ale na obiad był dziś pijany kurczak ... czyli kurczak na piwie. Dzień wcześniej naszego kurczaka przyprawiamy. Do przyprawiania używam sól, pieprz, majeranek, wyciśnięty czosnek i słodką paprykę. Przyprawy mieszam z olejem i nacieram kuraka. Potem z puszki wycinamy wieczko, odlewamy szklankę piwa, a do reszty piwa w puszce dodajemy przyprawy ... takie jakie lubimy. Osadzamy na puszce, a na brytfannę wylewamy odlane piwo + to co zostało z przyprawiania kurczaka. Po osadzeniu na puszcze do piekarnika. Pieczenie na termoobiegu w 180C przez ok 1,5-2h. Na koniec już gotowy wylądował na talerzu: W trakcie konsumpcji oznak opicia nie stwierdziłem ... więc kuraka popijałem pifkiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-236381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conda Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #2772 Opublikowano 8 Września 2012 Co prawda już wieczór, ale ... skoro wspomniałeś o wieczorze, to był DZIK PIECZONY chyba w warzywach jakiś, mięciutki, soczysty i szlag trafił dietę! nie byłem w stanie się opanować wrtąciłem dwie porcje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-236385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #2773 Opublikowano 8 Września 2012 DZIK PIECZONY z tego co sie orientuję..to mięsko zalecane przez dietetyków..więc skąd ten ton "pokutny"? :wink: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-236386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #2774 Opublikowano 8 Września 2012 I na zdrowie Ci poszło ... i dobrze... bardzo dobrze. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-236387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conda Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #2775 Opublikowano 8 Września 2012 DZIK PIECZONY z tego co sie orientuję..to mięsko zalecane przez dietetyków..więc skąd ten ton "pokutny"? :wink: No bo dwie porcje to nie ilość dietetyczna ale były warte grzechu:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/111/#findComment-236389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.