Henio Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3151 Opublikowano 17 Lutego 2013 U mnie "kopytko ", ziemniaki pieczone i jakieś białe szaleństwo . http://img825.imageshack.us/img825/8797/001hqs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-268980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3152 Opublikowano 17 Lutego 2013 Henio, nie żebym się czepiał ale gdzie to kopytko? :rolleyes: :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-269014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3153 Opublikowano 20 Lutego 2013 Henio, jaki piękny kolor :thumbsup: Co prawda nie dziś na obiad, ale miałem takie pozycje.. Bubble&Squeak zwane żartobliwie przez moją ciocię Buble i Squid czyly ziemniaczki z dnia poprzedniego przesmażane wielokrotnie na patelni.. z ziemniaczkami moga być warzywka, ja dodałem też pieczony boczek - na koniec z obu stron zapieczone.. więc to taka esencja kugla ziemniaczanego - w każdym kęsie 100% przypieczonej ziemniaczanej skórki http://img138.imageshack.us/img138/3628/obiadki.jpg Curry rybne.. http://img593.imageshack.us/img593/7849/obiadki1.jpg ZAGADKA "Zupa jarzynowa z klopsikami z kociego mięsa" :shock: ocb? :lol: http://img11.imageshack.us/img11/9521/obiadki2.jpg Obiad dietetyczny :P kilo kiszonej kapusty z odrobiną prażonych pestek i peccorino na wierzch ^^ Pozdrawiam http://img252.imageshack.us/img252/722/obiadki3.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-269602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3154 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zupa jarzynowa z klopsikami z kociego mięsaKocięcinki szkoda na klopsiki, przecież to idealny materiał na kebaba :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-269614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3155 Opublikowano 22 Lutego 2013 Kocięcinki szkoda na klopsiki, przecież to idealny materiał na kebabahehehe no cóż mam nadzieję, że nikt nie pomyślał, że może chodzić o prawdziwe mięso z kota :lol: babcia tak na buraki mówiła :devil: takie małe, ładne były.. zostawiłem w całości i wyglądały jak klopsiki.. z kociego mięsa wg babci :lol: btw. coś Wam pokażę, tylko znowu nie pytajcie czy na diecie na pewno jestem hyhy BigMama wczoraj wróciła, bidula cały dzień bez jedzenia, wiec późny obiad zmontowałem :P Pół kurczaka z grilla - rozczłonować, 1 minuta w mikrofali i na patelnię dla chrupiącej skórki mój niezawodny sposób, polecam.. po usmażeniu kurczaka zlać olej i grzanki zrobić na tym :P przejdą smakiem kurczaka :thumbsup: do tego sałatka jarzynowa.. btw. te skórki same w sobie są najlepsze pod słońcem ^^ Pozdrawiam http://img845.imageshack.us/img845/1482/kurczakchrupicy.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-269964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3156 Opublikowano 22 Lutego 2013 A u mnie dziś zupa rybna z karpia z makaronem, pychota. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtusa Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3157 Opublikowano 22 Lutego 2013 U nas zupa cebulowa: podawana z grzanką: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3158 Opublikowano 22 Lutego 2013 Poproszę o przepis na zupę cebulową.Najwyższy czas ją zrobić. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3159 Opublikowano 23 Lutego 2013 ja również poproszę o przepis na zupkę - wygląda smakowicie!!! Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3160 Opublikowano 23 Lutego 2013 Tutaj mój przepis na cebulową i nie tylko https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2878 Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3161 Opublikowano 23 Lutego 2013 nooo, w tym układzie to nic innego tylko zaszalejemy z zupami :thumbsup: Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3162 Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam. Z tego co mi wiadomo, zupa cebulowa musi być koniecznie na winie. Na białym, a nie na tym co śię nawinie. 500 g cebuli 1 łyżka masła 800 ml wywaru jarzynowego 150 ml białego wina 4 tosty 4 łyżki sera Gouda, utarty 4 łyżki sera parmezan, utarty Wypróbowane, smaczne i szybkie w wykonaniu. sól i pieprz Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3163 Opublikowano 23 Lutego 2013 Klopsiki wp. i gotowana marchewka z groszkiem Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtusa Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3164 Opublikowano 23 Lutego 2013 Wywołany do odpowiedzi podaję przepis, wg którego zrobiona została zupa cebulowa pokazana kilka postów powyżej. składniki:cebula (tutaj było ok. 2 kg, głównie złotej, trochę czerwonej)ok. 1,5 l wywaru (pozostał z jakiejś poprzednio przygotowywanej potrawy)ok. 250 ml wina (białe, wytrawne)masło (można zmieszać z oliwą) do smażenia cebuliprzyprawy: estragon, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz (u mnie biały), sólchleb (może być biały, ale zdrowiej :wink: żytni) i ser (wg niektórych gruyère, u mnie z braku takiego jakiś zamiennik) przygotowanie: obraną cebulę kroję w piórka, następnie smażę na maśle (tutaj z racji ilości w partiach) aż stanie się lekko brązowa, ale nie może zacząć się palić. Następnie przekładam do właściwego garnka, dodaję przyprawy i nadal duszę w maśle, następnie dodaję wywar i gotuję na małym ogniu (dość długo, może nawet ponad 30 min.). Pod koniec gotowania dodaję wino (można dla lepszego smaku dodać, po zakończeniu gotowania, troszeczkę koniaku :wink:). Oddzielnie przygotowywane są w piekarniku grzanki z serem, które serwujemy z zupą. Można naczynie, w którym serwujemy zupę (najlepiej bulionówkę) zapiec z serem, ale wczoraj z racji głodu osób uczestniczących w posiłku musiałem szybko serwować obiad na stół. Oczywiście wino, które pozostało w otwartej butelce, bardzo dobrze pasuje do tej potrawy :wink:. Mam nadzieję, iż przepis przyda się, a wszystkim wypróbowującym go życzę smacznego. w. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3165 Opublikowano 23 Lutego 2013 można dla lepszego smaku dodać, po zakończeniu gotowania, troszeczkę koniaku :wink:Oczywiście wino, które pozostało w otwartej butelce, bardzo dobrze pasuje do tej potrawy :wink:Koniak chyba też? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtusa Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3166 Opublikowano 23 Lutego 2013 koniak oczywiście też, ale ponieważ do zupy zużywamy tylko niewielką jego ilość, resztę lepiej pozostawić w butelce do kolacji i wtedy wypić w spokoju :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3167 Opublikowano 23 Lutego 2013 Jak zawsze skromnie: ziemniak smażony, filet okonia, serek, wołowina a - la Parma , makrela wędzona, sałata i piwo, kanadyjski ale samorobny - druh poczęstował. Całe inne swoje(oprócz jarzyn) :grin: http://s017.radikal.ru/i411/1302/a4/18ddec8361cc.jpg Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3168 Opublikowano 23 Lutego 2013 makrela wędzonaPewnie na zimno ?. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3169 Opublikowano 23 Lutego 2013 Co prawda nie dzisiaj ale pyszne. Kurczak w cieście francuskim. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3170 Opublikowano 23 Lutego 2013 Szykujemy na jutro ...Dwa dni jedliśmy krewetki, skorupki zostały zagotowane, rosołek więc jest. Mleczko kokosowe też mam, jakieś warzywka i przyprawy znajdą się, może będzie ciekawa zupka jutro :question: :wink: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3171 Opublikowano 23 Lutego 2013 makrela wędzonaPewnie na zimno ?. :grin: Так! :thumbsup: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3172 Opublikowano 23 Lutego 2013 Так!Nie wiem czy wiesz w Polsce 90 % ludzi nie zna tego smaku :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3173 Opublikowano 23 Lutego 2013 Так!Nie wiem czy wiesz w Polsce 90 % ludzi nie zna tego smaku :wink:Współczuję ich biadzie. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3174 Opublikowano 23 Lutego 2013 Так!Nie wiem czy wiesz w Polsce 90 % ludzi nie zna tego smaku :wink: Jako żem swieży w wędzeniu na zimno, jak długo wędzisz makrelę na zimno ???? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3175 Opublikowano 23 Lutego 2013 Pewnie nawet nie wielu wie , iż można kupić świeżą makrele .W sklepach tylko wędzona :rolleyes: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/127/#findComment-270511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.