Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dzisiaj będzie ogórkowa, a na drugie schobowe, ziemniaczki z koperkiem i kapustka :D

Pyknij jakąś fotkę.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-516760
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czyli, napisałeś "sprawdzam" ?
  myślę ,że Paweł Cie nie sprawdza - ponieważ sam robi piękne zdjęcia  jest zapewne ciekaw  gry kolorów na Twoich fotkach  :)

a propo dzisiejszego obiadu - nie wiem co będę miał :)  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-516771
Udostępnij na innych stronach

Ogorkowa byla i u mnie niedawno ..niestety ja przewaznie zdjec nie robie bo Moj TZ za szybko jest przy stole a ja nim znajde aparat ( okazuje sie ze np bateria wyladowala sie) a w telefonie kiepski wiec i fotki marne..

a dzis  szybki obiad skrzydelka z pieca w ziolowym sosie i fryty i pewnie pomidorki z krzaka balkonowego ...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-516773
Udostępnij na innych stronach

Wisienka,Grecja,kalmar...........piękny komplecik :thumbsup::clap::D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-518135
Udostępnij na innych stronach

 

 

był tylko grillowany (nie nadziewany) .

Nie miał fety z ziołami w środku ?

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-518145
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja dzisiaj szpinak albo brokuły

Ale do czego? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-519321
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj niespodzianka :)

 

 

Podobna do tej z Biedronki :kiss::):D

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-519343
Udostępnij na innych stronach

 

 

Golonka z wolnowaru

Napisz coś więcej. Jak, co i z czym!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-520362
Udostępnij na innych stronach

Normalnie peklowana jak do zwykłego pieczenia - wykonanie Dancia.

Golonka podsmażona, aby skórka chrupkości nabrała, niestety nie przewidziałem, że w wolnowarze to nie działa.

Gotowana powoli na"low' ok 10 godz, podlana trochę wodą i piwem ciemnym, własnym.

Wynik - golonka niesamowicie miękka, można krócej gotować, skórka ... no cóż prawie nic nie zjadłem, Dancia ją opanowała. A ten mały kawałek, który dla mnie został, został  powodem gotowania kolejnej golonki za kilka dni. Nie była chrupiąca, była najbardziej miękką skórką jaką próbowałem o super smaku z aromatem piwa.

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-520388
Udostępnij na innych stronach

 

 

aby skórka chrupkości nabrała, niestety nie przewidziałem, że w wolnowarze to nie działa

 

Po wolnowarze wyjmij na naczynie żaroodporne i na 20 minut do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem ;) 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-520401
Udostępnij na innych stronach

Dzięki.

 

 

Gotowana powoli na"low' ok 10 godz

Czy misę wolnowara masz z kamionki czy blaszaną emaliowaną? Czy stanowi to jakąś różnicę?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/186/#findComment-520410
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.