Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam swoja nie uzywam zadnych takich mieszanek ..czasem kupuje cos zeby zobaczyc jak smakuja a pozniej robie swoja . 

2 lyzki kmin rzymski 

1 lyzka czosnek mielony /puder

3 lyzki chili mielone

1 lyzka papryka

2 lyzeczki oregano 

1 lyzeczka tymianek

szczypta cynamonu 

sol dodaje osobno 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550447
Udostępnij na innych stronach

post-49340-0-72522700-1494100177_thumb.jpg

 

Żebra wołowe z kociołka, gotowane ok 8 godz z boku ogniska. Później dodane do młodej kapusty z własną kiełbasą, gotowane niestety na kuchence (deszcz, burza).

 

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550524
Udostępnij na innych stronach

Marzy mi się zupa grzybowa, ale z takim mocnym aromatem grzybów.

Albo to wina tego że sam gotuję i już potem tego aromatu nie czuć, albo coś źle robię.

Grzyby mam pomieszane, mrożone, różne...maślaki, prawdziwki, podgrzybki.

Moczę w wodzie, wody nie wylewam bo ląduje w zupie i tego WOW nie ma....

 

W sieci jest wiele przepisów, ale może ktoś ma ten w typie WOW...?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550529
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem jakiego wow oczekujesz ale smak i aromat z pewnością najlepiej oddają grzyby suszone ... jeśli nie odlewasz wody to może za mało grzybów dajesz ... ja suszę przeważnie podgrzybki ... bardzo dobbry aromat dają suszone kanie utarte na proszek ;)

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550534
Udostępnij na innych stronach

Grzybów jak dla mnie i tak za dużo.

Czy to że nie dusze grzybów na maśle może mieć znaczenie?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550546
Udostępnij na innych stronach

Jakich ... suszonych ?

Bo grzybowa ze swieżych to inna bajka.

 

Tapniete z Tapatalk

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550561
Udostępnij na innych stronach

Grzyby mam świeże zamrożone.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550597
Udostępnij na innych stronach

Grzyby mam świeże zamrożone.

No to masz odpowiedź - by zupa grzybowa była grzybową to musi być z grzybów suszonych .

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550620
Udostępnij na innych stronach

Pozostałości po wczorajszej imprezie - piersi z kurczaka po tajsku z grillowanym ananasem , udziki kurczęcie w marynacie imbirowo kolendrowej - sałatki - karkówki oczywiście znikneły - kaszanki też.....experymantalne kiełbaski próba grillowania na wiór( bez powodzenia ) tez.........

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550625
Udostępnij na innych stronach

Au mnie byly pyzy i bocze z cebula, ale nie mam zdjecia i pyz juz tez nie ma.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550677
Udostępnij na innych stronach

Jakiś czas temu zrobiłem kwaśnicę na żeberkach surowych i wędzonych, oczywiście z własnej kapusty.

 

post-55133-0-07326800-1494242302_thumb.jpg

 

 

A ostatnio "ćwiczymy" pizzę libańską.

 

 

post-55133-0-99362800-1494242588_thumb.jpg

 

 

post-55133-0-63144100-1494242589_thumb.jpg

 

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550757
Udostępnij na innych stronach

Jaka dajesz przyprawe do pizzy?

Cebula, czosnek, sól, koncentrat pomidorowy, ziele i sumak.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550773
Udostępnij na innych stronach

ja robie takie niby pesto, przyprawy to tymianek i sumak rozcieram w mozdziezu dodaje uprazone ziarna sezamu i sol mieszam z oliwa i rozsmarowuje na ciescie,tak mnie nauczyla libanka ktora ze mna pracowala ,musze sprobowac twojej wersji :-) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550777
Udostępnij na innych stronach

A dajecie jajko do ciasta czy tylko mąka, jogurt i sól ?

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550792
Udostępnij na innych stronach

Ja nie,  do manaish daje wode +mleko w stosunku 4/1, maslo sol cukier i drozdze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550795
Udostępnij na innych stronach

Hmm ja tam nie wiem ale w oryginale to ciasto jest raczej bez drożdży :(

W części przepisów jest dodatkowo jajko dlatego zapytałem ...

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550808
Udostępnij na innych stronach

Ja na tej kuchni tez sie nie znam przepis mam od rodowitej libanki z ktora pracowalam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550810
Udostępnij na innych stronach

 

 

A dajecie jajko do ciasta czy tylko mąka, jogurt i sól ?

Mąka, gęsty jogurt, jajko, sól.  

 

 

ja robie takie niby pesto, przyprawy to tymianek i sumak rozcieram w mozdziezu dodaje uprazone ziarna sezamu i sol mieszam z oliwa i rozsmarowuje na ciescie,tak mnie nauczyla libanka ktora ze mna pracowala ,musze sprobowac twojej wersji :-) 

Oczywiście głównym składnikiem oprócz ciasta, jest jagnięcina.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550869
Udostępnij na innych stronach

No to  moje manaish  jest typowo jarskie , robie jeszcze mieszanka sera bialego /typ feta/ i zoltego. Pamietam ze czesto przynosila takie do pracy na lunch i zawsze jej podjadalam :)

musze zrobic bo mowiac szczerze dawno juz nie goscilo u mnie .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550882
Udostępnij na innych stronach

Marzy mi się zupa grzybowa, ale z takim mocnym aromatem grzybów.

Albo to wina tego że sam gotuję i już potem tego aromatu nie czuć, albo coś źle robię.

Grzyby mam pomieszane, mrożone, różne...maślaki, prawdziwki, podgrzybki.

Moczę w wodzie, wody nie wylewam bo ląduje w zupie i tego WOW nie ma....

 

W sieci jest wiele przepisów, ale może ktoś ma ten w typie WOW...?

Mirek, gotuj zupę z mrożonych grzybów, nawet nie musisz dawać ich dużo, a sekret aromatu polega na dodaniu zmielonych suszonych grzybów, stary sprawdzony sposób i działa, u mnie wszyscy zajadają się taką odmianą grzybowej, nawet jak robimy dużego rodzinnego grilla to wszyscy żądają żeby była na nim grzybowa :D

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-551071
Udostępnij na innych stronach

Dzięki....wypróbuję.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-551084
Udostępnij na innych stronach

Ja tez robie z mrozonych i dodaje sproszkowane suszone do podkrecenia smaku. 

Zupa z suszonych ma calkiem inny smak niz  z takich swiezych/ mrozonych mnie osobiscie lepiej smakuje.

Zazwyczaj do takiego sproszkowanego suszu  uzywam lejkowiec dety ,jest idealny do wszelakich zup czy sosow.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-551145
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.