electra Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4801 Opublikowano 6 Maja 2017 Mam swoja nie uzywam zadnych takich mieszanek ..czasem kupuje cos zeby zobaczyc jak smakuja a pozniej robie swoja . 2 lyzki kmin rzymski 1 lyzka czosnek mielony /puder3 lyzki chili mielone1 lyzka papryka2 lyzeczki oregano 1 lyzeczka tymianekszczypta cynamonu sol dodaje osobno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4802 Opublikowano 6 Maja 2017 Dziękuję! Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4803 Opublikowano 6 Maja 2017 Żebra wołowe z kociołka, gotowane ok 8 godz z boku ogniska. Później dodane do młodej kapusty z własną kiełbasą, gotowane niestety na kuchence (deszcz, burza). Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4804 Opublikowano 6 Maja 2017 Marzy mi się zupa grzybowa, ale z takim mocnym aromatem grzybów.Albo to wina tego że sam gotuję i już potem tego aromatu nie czuć, albo coś źle robię.Grzyby mam pomieszane, mrożone, różne...maślaki, prawdziwki, podgrzybki.Moczę w wodzie, wody nie wylewam bo ląduje w zupie i tego WOW nie ma.... W sieci jest wiele przepisów, ale może ktoś ma ten w typie WOW...? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4805 Opublikowano 6 Maja 2017 Nie wiem jakiego wow oczekujesz ale smak i aromat z pewnością najlepiej oddają grzyby suszone ... jeśli nie odlewasz wody to może za mało grzybów dajesz ... ja suszę przeważnie podgrzybki ... bardzo dobbry aromat dają suszone kanie utarte na proszek Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4806 Opublikowano 6 Maja 2017 Grzybów jak dla mnie i tak za dużo.Czy to że nie dusze grzybów na maśle może mieć znaczenie? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4807 Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Jakich ... suszonych ? Bo grzybowa ze swieżych to inna bajka. Tapniete z Tapatalk Edytowane 6 Maja 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4808 Opublikowano 7 Maja 2017 Grzyby mam świeże zamrożone. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4809 Opublikowano 7 Maja 2017 Niedzielny obiadek o smaku golonki pieczonej w kapuście, pod ziemniakami gotowanymi w mundurkach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4810 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Grzyby mam świeże zamrożone.No to masz odpowiedź - by zupa grzybowa była grzybową to musi być z grzybów suszonych . Edytowane 7 Maja 2017 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4811 Opublikowano 7 Maja 2017 Pozostałości po wczorajszej imprezie - piersi z kurczaka po tajsku z grillowanym ananasem , udziki kurczęcie w marynacie imbirowo kolendrowej - sałatki - karkówki oczywiście znikneły - kaszanki też.....experymantalne kiełbaski próba grillowania na wiór( bez powodzenia ) tez......... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4812 Opublikowano 7 Maja 2017 Au mnie byly pyzy i bocze z cebula, ale nie mam zdjecia i pyz juz tez nie ma. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4813 Opublikowano 8 Maja 2017 Jakiś czas temu zrobiłem kwaśnicę na żeberkach surowych i wędzonych, oczywiście z własnej kapusty. A ostatnio "ćwiczymy" pizzę libańską. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4814 Opublikowano 8 Maja 2017 Jaka dajesz przyprawe do pizzy? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4815 Opublikowano 8 Maja 2017 Jaka dajesz przyprawe do pizzy?Cebula, czosnek, sól, koncentrat pomidorowy, ziele i sumak. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4816 Opublikowano 8 Maja 2017 ja robie takie niby pesto, przyprawy to tymianek i sumak rozcieram w mozdziezu dodaje uprazone ziarna sezamu i sol mieszam z oliwa i rozsmarowuje na ciescie,tak mnie nauczyla libanka ktora ze mna pracowala ,musze sprobowac twojej wersji :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4817 Opublikowano 8 Maja 2017 A dajecie jajko do ciasta czy tylko mąka, jogurt i sól ? Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4818 Opublikowano 8 Maja 2017 Ja nie, do manaish daje wode +mleko w stosunku 4/1, maslo sol cukier i drozdze. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4819 Opublikowano 8 Maja 2017 Hmm ja tam nie wiem ale w oryginale to ciasto jest raczej bez drożdży W części przepisów jest dodatkowo jajko dlatego zapytałem ... Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4820 Opublikowano 8 Maja 2017 Ja na tej kuchni tez sie nie znam przepis mam od rodowitej libanki z ktora pracowalam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4821 Opublikowano 9 Maja 2017 A dajecie jajko do ciasta czy tylko mąka, jogurt i sól ? Mąka, gęsty jogurt, jajko, sól. ja robie takie niby pesto, przyprawy to tymianek i sumak rozcieram w mozdziezu dodaje uprazone ziarna sezamu i sol mieszam z oliwa i rozsmarowuje na ciescie,tak mnie nauczyla libanka ktora ze mna pracowala ,musze sprobowac twojej wersji :-) Oczywiście głównym składnikiem oprócz ciasta, jest jagnięcina. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4822 Opublikowano 9 Maja 2017 No to moje manaish jest typowo jarskie , robie jeszcze mieszanka sera bialego /typ feta/ i zoltego. Pamietam ze czesto przynosila takie do pracy na lunch i zawsze jej podjadalam musze zrobic bo mowiac szczerze dawno juz nie goscilo u mnie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-550882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4823 Opublikowano 10 Maja 2017 Marzy mi się zupa grzybowa, ale z takim mocnym aromatem grzybów.Albo to wina tego że sam gotuję i już potem tego aromatu nie czuć, albo coś źle robię.Grzyby mam pomieszane, mrożone, różne...maślaki, prawdziwki, podgrzybki.Moczę w wodzie, wody nie wylewam bo ląduje w zupie i tego WOW nie ma.... W sieci jest wiele przepisów, ale może ktoś ma ten w typie WOW...?Mirek, gotuj zupę z mrożonych grzybów, nawet nie musisz dawać ich dużo, a sekret aromatu polega na dodaniu zmielonych suszonych grzybów, stary sprawdzony sposób i działa, u mnie wszyscy zajadają się taką odmianą grzybowej, nawet jak robimy dużego rodzinnego grilla to wszyscy żądają żeby była na nim grzybowa Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-551071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4824 Opublikowano 10 Maja 2017 Dzięki....wypróbuję. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-551084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4825 Opublikowano 11 Maja 2017 Ja tez robie z mrozonych i dodaje sproszkowane suszone do podkrecenia smaku. Zupa z suszonych ma calkiem inny smak niz z takich swiezych/ mrozonych mnie osobiscie lepiej smakuje.Zazwyczaj do takiego sproszkowanego suszu uzywam lejkowiec dety ,jest idealny do wszelakich zup czy sosow. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/193/#findComment-551145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.